Hirdetés

2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Games With Gold játékok januárban

 • (f)
 • (p)
Írta: |

2019-ben sem maradunk ingyenes Xbox Live Gold játékok nélkül. Az első hónap érdekes, a tavalyi év egyik legjobb címe mellett egy nyugtalanító trend is felbukkan.

Lara Croft és Far Cry 2

Beszéljünk akkor a nyugtalanító jelenségről. A helyzet az, hogy a Lara Croft and the Guardian of Light egyszer már szerepelt az Xbox Live Gold kínálatában. Jó, nem mostanában, hanem pontosan öt évvel ezelőtt, de akkor is visszatérő címről beszélünk, ami semmiképp nem jó jel. Fogynak az ingyenessé tehető Xbox 360 címek? A Microsoft és a kiadók már nem tudnak mit kitalálni? Emlékezzünk, már decemberben is becsúszott egy eredeti Xbox cím. Lassan elfogynak a lehetőségek, és idén – a Sony-hoz hasonlóan – kivezetésre kerülnek a Goldból az előző generációs játékok? Jelenleg fogalmunk sincs, de érdemes lesz figyelni a trendeket.

Lara Croft Xbox 360

Addig is azonban, akinek eddig még kimaradt, egy nagyon jó Lara Croft kalandot próbálhat ki Xbox 360-on, és a kompatibilitásnak köszönhetően természetesen Xbox One-on is. A Guardian of Lightban régésznőnk új barátra tesz szert Totec, a Fény Seregének vezetőjének személyében, és együtt veszik fel a harcot az ősi gonosz Xolotl hordáival szemben. A Crystal Dynamics izometrikus nézetű kalandjátéka a mai napig remek darab, jó harccal és okos logikai feladványokkal, úgyhogy az a három ember, aki még sosem játszott vele, most már tényleg bepótolhatja.

Január 16-án aztán repülőjegyet kapunk Afrikába a Ubisoft légitársaság jóvoltából – naná, hogy a dinamikus, nyílt világot az elsők között bemutató, a sorozat számára több újdonságot is bevezető Far Cry 2-ről van szó. Ez volt az első rész a sorozatban, amit a francia kiadó saját maga hozott tető alá, miután az IP jogai rá szálltak. Nem is haboztak sokat a fejlesztők, 2008 októberében bemutatták Afrika sötét, és annál izgalmasabb arcát. Akkoriban a játék egyszerre volt techdemó és minőségi FPS, úgyhogy a sorozat rajongói közül sokan a mai napig nagy becsben tartják.

Far Cry 2 Xbox 360

Ebben a részben debütált az a Far Cry formula, amit a kiadó azóta is nagy sikerrel csiszolgat. Egy összeomlóban lévő közép-afrikai országban járunk, ahol polgárháború dúl az erőforrásokért, elsősorban a gyémántokért. Mindkét fél zsoldosokat bérel fel a konfliktusban, mi is egy ilyen alakítunk. Bejárhatjuk a hatalmas, nyílt világot, és több játszható karakter bőrébe bújva vághatunk rendet (vagy épp okozhatunk káoszt) ebben a forrongó köztársaságban. Akinek nem elég a Far Cry-ból, vagy szívesen újrajátszaná ezt a tízéves klasszikust, annak jó alkalom lesz letölteni ingyen, január második felében Xbox 360-ra vagy Xbox One-ra.

dreampage

Azóta történt

 • Games With Gold játékok februárban

  Az idei február nem a Gold program legerősebbjeként fog bevonulni a történelembe, de a négy ingyenes játék így is szolgáltat némi érdekességet az Xbox tulajdonosok számára.

 • Games With Gold játékok márciusban

  A Microsoft továbbra is négy ingyenes címet ad az Xbox Live Gold előfizetők számára, a márciusi felhozatalba pedig három generáció játékai is bekerültek. Nézzük, melyek ezek.

 • Games With Gold játékok áprilisban

  Szinte teljes egészében a sci-fi jegyében telik az április, már ami az ingyenes játékokat illeti az Xbox Live Gold előfizetők számára. High-tech kalandok minden mennyiségben.

Előzmények

 • Games With Gold játékok decemberben

  Az utolsó adag Gold játék is megérkezik ebben az évben, rejtélyes kockáktól fantasy világon át egészen egy régi Xbox klasszikusig. Négy játék három generációból.

 • Games With Gold játékok novemberben

  Világháborús akcióval fordulunk rá az év utolsó időszakára, de a novemberi Gold játékok között más finomság is akad. Akár a poklot is megjárhatjuk.

 • Games With Gold játékok októberben

  Megérkezett az őszi hideg idő, vele együtt pedig négy újabb játéknak örülhetnek az Xbox Live Gold előfizetők. Főzés és démonvadászat vezeti a mezőnyt.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.