Games With Gold játékok decemberben

Hirdetés

Dragon Age 2 és Mercenaries

2011-ben jelent meg Xbox 360-ra a BioWare nagyszabású szerepjátéka, az akkor már régen várt Dragon Age 2, amely most december első felében ingyen letölthető a Gold tagoknak, Xbox 360-ra és Xbox One-ra egyaránt. A játék, bár nem aratott osztatlan sikert, továbbra is a szebb emlékű BioWare címek közé sorolható. Aki egy kis nosztalgiára vágyik, az most belekóstolhat a kirkwalli kalandokba.

Dragon Age 2 Xbox 360

A játék az első epizód folytatása, annak mentése beimportálható, vagy aki nem rendelkezik ilyennel, az választhat egy kiindulási alapot az új történethez. A második Dragon Age javarészt Kirkwall városában és annak környékén játszódik, a cél pedig – hogy ne spoilerezzünk sokat – fantasy RPG-hez hűen a világ megmentése, és a bajnokká válás. A játék sok dicséretet kapott a harcrendszerét illetően, viszont sokan kritizálták, hogy nem elég változatos, és sok benne az újrahasznosított helyszín. December 15-ig minden Gold előfizető ingyen kipróbálhatja, hogy mi az igazság.

Az év utolsó két hetében aztán olyan történik, ami még soha: eredeti Xbox játék kerül a Gold kínálatba (és igen, ezek még nem támogatták az achievementeket, úgyhogy a pontgyűjtőknek ez rossz hír). A hatodik konzolgeneráció egyik akkoriban népszerű akciójátéka, a legendás Pandemic és a LucasArts produkciója, a Mercenaries: Playground of Destruction került az ingyenes kalapba.

Mercenaries Xbox

A játék 2005-ben jelent meg, és akkortájt az egyik legjobb ilyen jellegű produkciónak számított. Vérbeli külső nézetes lövöldözős játék, teljesen lerombolható, nyílt világgal. Öt háborúzó frakció között lavírozhatunk küldetések teljesítésével, amikért persze zsíros pénzösszegek ütik a markunkat. A visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően az eredeti Xbox játékok kiválóan futnak, Xbox One-on 4x, Xbox One X-en 16x nagyobb felbontásban, mint eredetileg, úgyhogy hellyel-közzel HD remaster élményt kapunk. Egy szeletke Xbox történelem ingyen – lezárva ezzel egy újabb hosszú Gold esztendőt.

dreampage

Hirdetés

Azóta történt

 • Games With Gold játékok januárban

  2019-ben sem maradunk ingyenes Xbox Live Gold játékok nélkül. Az első hónap érdekes, a tavalyi év egyik legjobb címe mellett egy nyugtalanító trend is felbukkan.

 • Games With Gold játékok februárban

  Az idei február nem a Gold program legerősebbjeként fog bevonulni a történelembe, de a négy ingyenes játék így is szolgáltat némi érdekességet az Xbox tulajdonosok számára.

 • Games With Gold játékok márciusban

  A Microsoft továbbra is négy ingyenes címet ad az Xbox Live Gold előfizetők számára, a márciusi felhozatalba pedig három generáció játékai is bekerültek. Nézzük, melyek ezek.

Előzmények

 • Games With Gold játékok novemberben

  Világháborús akcióval fordulunk rá az év utolsó időszakára, de a novemberi Gold játékok között más finomság is akad. Akár a poklot is megjárhatjuk.

 • Games With Gold játékok októberben

  Megérkezett az őszi hideg idő, vele együtt pedig négy újabb játéknak örülhetnek az Xbox Live Gold előfizetők. Főzés és démonvadászat vezeti a mezőnyt.

 • Games With Gold játékok szeptemberben

  Az erős nyár végi felhozatal után szeptemberben kisebb címekkel kell beérniük az Xbox Live Gold előfizetőknek. Némi humorra és izgalomra azért így is lehet számítani.