Hirdetés

Fistful of Frags teszt

Bevezető, menü, módok

Valószínűleg a Gamepod olvasóinak nagy része könnyedén visszaemlékszik még vissza azokra az időkre, vagy most éli át azokat az élményeket, amikor egy LAN-parti okán összeült a baráti társaság, hozta a megszokott laptopokat (az én időmben még CRT-monitorokat és hatalmas gépházakat), majd ezeket kábellel vagy WiFi-n összekötve egész éjszakás játékpartiba csapott át az addigi iszogatás, pizzarendelés, dumálgatás. Én rendkívüli módon sajnálom, de manapság már ezeket az összeröffenéseket felváltotta az online játék, hiszen mindenki kényelmesen tud játszani anélkül, hogy kimozdulna a megszokott székéből, nem kell hurcibálni semmit, csak legyen internet, egy szerver, és már virtuálisan lőhetjük, vagy a gázt taposva magunk mögé utasíthatjuk a világ másik végén képernyők előtt ülő játékosokat.

Fistful of Frags teszt

Szerencsére azért maradtak még olyan produktumok, melyek vegyítik a régi és az új kor megoldásait, ezáltal nem csak az interneten keresztül, hanem egy szobában ülve is játszhatunk a mellettünk kiabáló cimboráink ellen. Mai bemutatónk főszereplője a Fistful of Frags, mely egy Half Life 2 technológiára épülő ingyenes crossplatform játék, így nem csak a Windowst, hanem a Mac OS X-et futtató gépeken is tökéletesen használható. A felinstalláláshoz nem kell más, mint egy Steam fiók, majd a játékra keresve ingyenesen telepíthetjük is a programot, mely operációs rendszertől függően körülbelül 4 gigabájtot harap el a merevlemezünkből. A FoF igazából egy lövöldözős játék, számos móddal, rengeteg jól működő szerverrel, izgalmas játékmenetekkel, sok-sok fegyverrel, jól megrajzolt pályákkal, és elfogadható grafikával.

Fistful of Frags teszt

A játék főmenüje igen minimalista, szervereket tudunk keresni és létrehozni, a teljesítmények között nézelődhetünk, illetve természetesen a beállításokban ugorhatunk. Utóbbiban konfigurálhatjuk a billentyűzetet, a hangot, a képminőséget, és hogy multiplayer módban milyen szerverek jelenjenek meg. Saját eredményeinknél többféle célt érhetünk el: lehetünk detonátorok, dinamitkirályok, legjobb lövők stb.

Fistful of Frags teszt

A FoF többféle játékmódot foglal magában. Érdemes sorba végigvenni mindegyiket, hiszen így jobban látható, hogy mennyire szerteágazó a game. A 4 Team Shootoutban négy csapatba rendeződve lehet küzdeni egymás ellen. Lényegében kasztok vannak, egyiknek sincs különleges képesítése, máshogy néznek ki ugyan, de mindegyikkel ugyanazokat a fegyvereket választhatjuk ki. A lövöldözés közben nincs friendly fire, vagyis saját csapattársainkat nem kaphatjuk véletlenül vagy "véletlenül" telibe. Az első pár kör még megszokást igényel, hiszen nem könnyű pillanatok alatt reagálni, hogy most csapattárs, vagy ellenfél kerül éppen a célkeresztbe.

Fistful of Frags teszt

Szinte megszólalásig ugyanez a 2 Team Shootout, csak két csoportra oszlik a nép. Talán az egyik legjobb része a játéknak a sima Shootout, hiszen itt nincs velünk senki, magunkra kell hagyatkozni és a lehető legmagasabb pontszámot elérni (ennek menetéről később esik szó). Az Elimination egy kicsit fura, hiszen belépéskor rögtön választani kell a kasztok közül, majd lényegében szellemként haladva kell valamilyen fegyvert szerezni a pályán. Nem szabad lőni azokra, akiknél még nincs puska vagy más szerszám, a többieket viszont lehet és kell is nyirbálni. Körülbelül egy percünk van minderre, utána egy gladiátor verseny veszi kezdetét, ahol a megszerzett fegyverekkel kell a kasztoknak felülkerekedniük más csapatok ellen, nincs hely elszaladni, vagy sikerül vagy nem, pillanatok alatt lezajlik általában a kör.

Fistful of Frags teszt

A Break Bad valamelyest az Elimination szisztémáját követi, itt is azokat kell legyűrni, akik felfegyverkezve szaladgálnak a pályán. Ha mégis kvázi ártatlan játékosokat ölünk meg, akkor bizony büntet a gép és fél percre börtönbe kerülünk. A menet során pénzt kell gyűjteni, minél több bankó áll rendelkezésünk, annál többféle harci eszköz közül választhatunk. Pénzszerzésre egyébként úgy is van mód, hogy a lelőtt játékosok által elhagyott fegyókat felvesszük, majd a "hatástalanított" zónában (általában egy ház, barakk, ilyenek) eladjuk azokat. Vannak olyan területek is, ahol kedvezményes áron lehet eszközöket szerezni, szóval elég összetett a dolog, ügyesség és egyben valamennyi taktikusság is kell a végső győzelemhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Evolve teszt

  Negyedmagunkkal szörnyekre vadászni sokkal jobb szórakozás, mint elsőre gondolnánk, azonban nem mindegy, hogy kikkel kell együtt játszanunk.

 • Akciófigyelő: Steam Weeklong Deals 19. hét

  Újabb heti akcióval hívja fel a leendő vásárlók figyelmét a Steam, kedvezményesen lehet hozzájutni például az Icewind Dale: Enhanced Edition

 • Project Cars teszt

  A legújabb autós játékot hivatalosan a Slightly Mad Studios fejlesztette, méghozzá közösségi segítséggel. A versenyzés minden eddiginél élménydúsabb, a grafika lélegzetelállító lett, a karrier mód viszont kicsit csalódás.

 • Bejelentették az ELEX-et, amely egy scifi-fantasy RPG-nek készül

  A Piranha Bytes és a Nordic Games közös játéka egy posztapokaliptikus világba kalauzolja el a leendő játékosokat.

Előzmények

 • Pro Evolution Soccer 2015 teszt

  A Konami szoftvere ismét megpróbálja leszorítani a dobogó legfelső fokáról a FIFA aktuális részét; van amiben jobb, van amiben rosszabb a konkurensnél.

 • NBA 2K15 teszt

  Aki igazi NBA-életérzésre vágyik, de valami oknál fogva nem draftolták, abba is hagyhatja a keresgélést; megérkezett a sorozat eddigi legjobb része.

 • Wasteland 2 teszt

  Hangulatos időutazás nagyjából 1998-ba, a hatalmas, szerteágazó, összetett szerepjátékok legdiadalmasabb korszakába.