2019. január 19., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PS4 rovat / Xbox One rovat

Final Fantasy XV beszámoló (Xbox One)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Végre megjelent a 15. sorszámozott Final Fantasy rész, amely nem váltja meg ugyan a világot, mi mégis élveztük minden percét.

Hirdetés

A végső fantáziák világa

A videojátékok világában a fejlesztési idő hossza sokak számára fontos tényező, hiszen egy-egy komolyabb bejelentés után rengetegen szeretnének minél hamarabb játszani az adott játékkal. Átlagosan a 2-3 éves időtartamtól kezdve akár sokkal hosszabb ideig is tarthat egy játék elkészítése, néha azonban akadnak extrém esetek, amikor ennél is hosszabban is eltart egy alkotás elkészítése.

Bizonyára mindenkinek van ilyenekről emléke, elég csak a Duke Nukem: Foreverre, vagy a nemrég megjelent The Last Guardianra gondolni, egyiket sem tegnap jelentették be. A Final Fantasy XV is a hasonló alkotások közé tartozik, hiszen 2006-ban jelentették be az akkor E3-on Final Fantasy Versus XIII címmel. Innentől kezdődött a hosszú várakozás, amely sajnos nem úgy alakult, ahogy a Square Enix-nél gondolták. Sokáig azt hitegettek minket, hogy készül a játék, egy időben azonban felmerült, hogy soha nem kapjuk meg a programot, félő volt, hogy tényleg elkaszálják majd. Aztán meglepetésünkre nem így történt, 2013-ban az E3-on mutatkozott be újra a játék immáron Final Fantasy XV címmel, ezek után pedig végre mozogni kezdtek azok a bizonyos fogaskerekek.

Egyre több anyagot kaptunk a játékból, amelyekről látszott, hogy tényleg komolyan foglalkozik a Square a projektel, de azért látszódott, hogy számos pontot változott a 15. sorszámozott Final Fantasy játék. Három változatos demó után nem sokkal végre megkaptuk a végső kiadást, amely bár nem lett hibátlan, mégis egy élvezetes program lett. Lássuk tehát, mit kapunk a pénzünkért, érdemes-e belekóstolni az újgenerációs epizódba, vajon sikerült-e minden ígéretet beváltaniuk a készítőknek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.