2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PS4 rovat

Fat Princess Adventures teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ismét harcba indulhatunk szívünk egyetlen hercegnőjéért, a gyönyörű, rengő tokájú ducimacáért, elvégre mindenki őt akarja. Bedöcögött PlayStation 4-re a Fat Princess Adventures.

Hirdetés

Cukorbetegeknek nem ajánlott

Lassan hét éve már, hogy PlayStation 3-on hódított a Sony duci hercegnős agymenése. A Titan Studios és a Fun Bits Interactive egy fergeteges hack and slash stratégiai játékot kreált meg a Fat Princess képében. Az egyjátékos történetben stratégiai feladványokkal tarkított játékmenet várt a hercegnők megmentőire, de bőségesen kaptunk többjátékos lehetőségeket is. Az akár 32 fős meccsek során a két csapat a hercegnők kegyeiért harcolt, hogy a saját várába cipelje az ellenfél dunnyuskáját, miközben halomra ölték egymást. A küzdelmek csak úgy tocsogtak a vértől és erőszaktól, ahogy a hat különböző kasztból (Villager, Priest, Mage, Warrior, Ranger, Worker) álló csapatok a zsíros leányzókért harcoltak. Egy évvel később alaposan kibővítve Fat Princess: Fistful of Cake néven még PSP-re is átportolták.

Fat Princess Adventures teszt
[+]

2015 decemberében landolt PlayStation 4-en az újabb molett kaland: a Fat Princess Adventures. A korábbi koncepción, stíluson és műfajon kicsit csavart a Fun Bits (vagy inkább lazított) és már csak az akció-RPG vonalra fókuszált. A legújabb duci hercegnős kalandban Great Bitten vidékén a két király már megbékélt egymással, de annak rendje és módja szerint új probléma üti fel a fejét: egy sötét lelkű varázslónő érkezik a vidékre, aki a misztikus, csillogó tortaszelet titkos receptjét kutatja. Célja a gonosz sütemények receptjének feltalálása, hogy világunkat édességmentessé tehesse. A feladatunk egyszerű, a szokás szerint slamasztikába került pufók hercegnőket kell kihúznunk a szószból és a keserű jégkirálynő (Bitter Queen) körmére kell néznünk, megakadályozva ördögi tervének kivitelezését.


[+]

Az akció-RPG, vagy talán inkább a hack and slash zsánerhez méltóan utunk során rengeteget fogunk mészárolni és közben gyűjtögetjük a jutalmakat, amik az ellenfelekből és a kincsesládákból hullanak elénk. Alapszinten fejleszthetjük karaktereinket is, de nagyobb jelentőséggel bírnak az eszközfejlesztések. Az úton-útfélen felbukkanó árusoknál különleges adottságokkal erősíthetjük kedvenc felszereléseinket. A Fat Princess különlegessége egyébként abban rejlik, hogy egy-egy rövid szakasz között válthatunk a négy karaktertípus között az ellenőrzőpontoknál. A harcos és mérnök közelharcban erős, míg a mágus és az íjász távolsági támadások terén jeleskedik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.