Hirdetés

Far Cry 5 teszt

Az Ubisoft nem kockáztatott az 5. résszel, kidobták a korábbi epizódok legutáltabb elemeit, kibővítették azokat, amelyeket szerettünk, fantasztikus folytatást kaptunk.

Hirdetés

Másfél évtizednyi homokozó

Szívesen mondanám azt, hogy úgy érzem, mint ha csak tegnap lett volna, amikor először megláttam a Far Cry sorozat 1. részének napsütötte mikronéziai szigetét. A valóság azonban az, hogy nem kevesebb mint 14 év telt el azóta, hogy elindult ez a méltán népszerű széria. A kezdetben a Crytekhez tartozó, majd az Ubisofthoz kerülő sorozat az elmúlt közel másfél évtizedben elhozott nekünk egy újítónak számító 2. részt, egy fantasztikus 3. epizódot, egy remek 4. részt, valamint a mellékvágánynak számító Primalt és a zseniális Blood Dragont.

Mindegyik epizód remek volt a maga idejében, így nem véletlen, hogy rengetegen várták azt, hogy az 5. sorszámozott résszel mit lép majd az Ubisoft. A Far Cry 5 végül jött, látott, és ha nem is győzött meg minket maradéktalanul, mégis elmondhatjuk, hogy egy remek folytatást kaptunk, amellyel minimum 20 órát, de akár 40-60 órás is eltölthetünk anélkül, hogy halálra unnánk magunkat.

Új rész, teljesen új helyszín, de valami továbbra is változatlan: a hangulat. Megjelent a Far Cry 5, amelyet végül mi is kipróbáltunk, és így közel 35 óra után végre elmondhatjuk, hogy a széria egyik, ha nem a legjobb részét kapjuk meg a pénzünkért cserébe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények