Equalicious bemutató (Windows Phone)

A Windows Phone tulajdonosok lassan aranyba foglalják a Game Troopers nevét. A kiadó egyre-másra adja ki játékait a Microsoft platformjára, ráadásul ezek túlnyomó többsége ingyenes és Xbox Live támogatású, így kihasználva a cég szolgáltatásainak minden előnyét. A legújabb jövevény az Equalicious névre hallgat, és a logikai játékok mezőnyében is igen érdekes helyet foglal el.

Hirdetés

Ebben a játékban ugyanis egyenletek megoldása lesz a feladatunk a képernyőn lévő, összekevert számok és műveleti jelek megfelelő helyre húzásával. Összesen 72 ilyen feladvány áll rendelkezésre, amit a fejlesztők kedvük szerint bővíthetnek akár a végtelenségig. És bár a játék nagyon egyszerűen indul, hamar rájövünk, hogy a fejszámolás néha bizony nem is olyan egyszerű.

Equalicious Windows Phone

A kihívás ugyanis nem kizárólag abban rejlik, hogy kijöjjenek az összegek az egyenlőségjel túloldalán, hanem abban is, hogy az adott feladatot mindig meghatározott számú mozdulattal kell megoldani. Ha ez nem sikerül, életeket veszítünk, tehát nagyon oda kell figyelni, hová húzzuk az adott számjegyeket vagy műveleti jeleket. Tovább bonyolódik a helyzet, amikor már nem is egy, hanem egyszerre több (akár három vagy négy) egyenletnek kell „passzolnia” egymáshoz, és egyidejűleg több irányba is figyelni kell.

Ennek ellenére, vagy talán épp ezért nagyszerű élmény megoldani egy-egy feladványt. Amikor először megjelenik egy nagy, szerteágazó számsor, minden kaotikusnak tűnik, aztán rájövünk, hogy egy-két mozdulattal helyre rakható az egész. A feladványok nem szűkölködnek kreativitásban, hiszen nemcsak a számok felcseréléséről van szó, de a műveleti jeleket (összeadás, kivonás, osztás, szorzás) is helyezgetni kell, illetve egy-egy „csempe” odébb húzásával az egész tábla összetétele megváltozik, hiszen minden elem odébb kerül általa. Ha mindezt sikerül előre kigondolni illetve kiszámolni, és egy jól irányzott mozdulattal a helyére kerül minden, az nagyon jó érzés.

Equalicious Windows Phone

Ha mégsem menne a megoldás (és erre bőven lesz példa mindenkinél), kérhetünk a játéktól segítséget. A már megszerzett csillagokért cserébe lekérhetjük a már jó helyen álló elemek helyzetét, büntetés nélkül megcserélhetünk két elemet, vagy egy kijelölt csempét azonnal a megfelelő helyre teleportálhatjuk. Itt jön képbe a játék mikrotranzakciós rendszere: ha elfogytak a csillagok vagy az életek, valódi pénzért vehetünk újabbakat – megszokott módszer, de szerencsére nem igazán leszünk rászorulva. Egyetlen forint elköltése nélkül végigjátszható a program, csak jó adag számolásra lesz szükség.

Mindezek mellett a játék kellemes látványvilággal és zenével operál, valamint a kezelésre sem lehet panasz. Az Xbox Live achievementek jó kihívást és motivációt jelentenek, ha pedig meguntuk az egyedül számolgatást, Facebook barátainkat is kihívhatjuk, ilyenkor minél kevesebb idő alatt kell megoldani a játék által elénk tárt feladványokat. Ezzel további csillagok nyerhetők, hiszen fogadni is lehet.

Az Equalicious egy nagyon kellemes, egyedi játék, jó hangulata van, és kellő kihívást is nyújt (már amennyiben nem a neten keresünk megoldásokat a pályákhoz). Ingyenes, Xbox Live támogatású és a jövőben valószínűleg bővülni is fog újabb tartalommal, úgyhogy nem lehet rá egy rossz szavunk sem. Kellemesen megforgatja a berozsdásodott agytekervényeket, úgyhogy soha rosszabb mobilos produkciót!

Az Equalicious elérhető a Windows Áruházban.

dreampage

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Trucking 3D bemutató (Windows Phone)

  Milyen érzés lehet építkezésre hordani a nyersanyagokat, miközben folyton szorít a határidő? Kiderül az egyik legújabb Windows Phone játékból, ahol a parkolás az úr.

 • Twins Minigame bemutató (Windows Phone)

  A Game Troopers továbbra is futószalagon szállítja a Windows Phone játékokat. Most egy nagyon egyszerű, de ugyanakkor nehéz ügyességi játékkal próbálkoznak.

 • Lines bemutató (iOS, Windows Phone)

  Színes vonalak bűvöletében zajlik a Game Troopers és a Gamious legújabb közös produkciója, amely egy érdekes és nagyon kellemes puzzle játék a mobilos agytornák kedvelőinek.

 • Monster GO! bemutató (Windows Phone)

  Újabb Xbox Live támogatású Windows Phone játékkal jelentkezik a Game Troopers kiadó. Ezúttal szörnyek csapnak össze különféle állatokkal, de nem úgy, ahogy először gondolnánk.