Hirdetés

Elite: Dangerous - Xbox One bétateszt

Hirdetés

Ki korán kel

Akik PC-n játszanak, azoknak bizonyára nem újdonság, hogy a Steam Early Access programjának köszönhetően már jóval megjelenés előtt van lehetőség arra, hogy egy-egy játékot kipróbáljanak. Természetesen ezeknek a korai hozzáféréseknek is megvan az áruk, az ember nem ingyen tehet egy próbát, hanem egy bizonyos összeget mindenképpen ki kell fizetnie. (Viszont megkapja a végső kiadást is annak megjelenésekor) Na de cserébe mit is kap? A várva várt játék alfa, vagy alfa verzió előtti kiadását (nagy ritkán béta verziót), amely pont arra elég a legtöbb esetben, hogy a szerencsés vásárló lássa, mit is fog majd kapni a végső kiadással. Természetesen ilyenkor folyamatosan érkeznek a javítások és a bónusz tartalmak az adott játékhoz, de a fejlesztők szinte mindig elmondják, hogy a végső kiadás akár sokban is különbözik majd a jelenlegi helyzettől.

A korai hozzáférés előnye, hogy idő előtt kipróbálható az adott játék, valamint a készítőkkel együtt mi is részt veszünk a fejlesztésben, hiszen ha valamilyen hibát találunk, akkor általában létezik erre az esetre egy fenntartott közösségi oldal, esetleg fórum, ahol jelenthetjük a problémákat. Az egész dolog hátránya viszont, hogy a programból nagyon sok minden hiányozhat, például akár a többszereplős mód, vagy egyéb tárgyak, helyszínek, konkrétan akár még textúrahiányokkal is lehet találkozni egy ilyen korai kiadású játéknál.

A hosszúnak tűnő bevezető nem véletlen, ugyanis az ilyen korai hozzáférésű játékok eddig csak PC-n voltak elérhetőek, azonban a 2015-ös E3-on bejelentették, hogy mostantól Xbox One-on is beszerezhetőek lesznek olyan játékok, amelyeknek fejlesztése még korai stádiumban van.


A Steam Korai hozzáférés egyik legkeresettebb játéka jelenleg az Ark: Survival Evolved

A bejelentés után két ilyen alkotás azonnal csatlakozott a programba. Az egyik a The Long Dark című túlélő játék, amely jelenleg 3990 Ft-ért szerezhető be, a másik ilyen program pedig a Frontier Developments műhelyében készülő Elite: Dangerous, amely jelenlegi ára 6190 Ft. Mindkét játéknál lehetőség van egy-egy órás kipróbálásra is, de ez felhasználói fiókonként csak egyszer lehetséges, a számláló pedig nem indul újra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Spectra teszt

  A Gateway Interactive egy végtelenül egyszerű, mégis szórakoztató és kemény ügyességi játékkal próbál nevet szerezni magának Xbox One-on. Megnéztük, hogy mennyire sikerülhet ez nekik.

 • Akciófigyelő: Xbox Live 29. heti akciók

  Jövő hétfőig olcsóbban lehet hozzájutni olyan játékokhoz, mint a Forza Horizon 2-t, és a Forza Motorsport 5-öt tartalmazó csomag.

 • Akciófigyelő: Steam Weeklong Deals 31. hét

  Újabb heti akcióval hívja fel a leendő vásárlók figyelmét a Steam, kedvezményesen lehet hozzájutni például a Next Car Game: Wreckfesthez.

 • Rare Replay teszt

  Harminc év munkásságát foglalja össze a Rare eddigi legnagyobb gyűjteménye, ami profi formában tárja elénk a játékgyártás egyik legvitatottabb módon felvásárolt brit vállalatának legérdekesebb alkotásait.

Előzmények