DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms teszt

A népszerű animációs filmek és sorozat alapján készült videójátékban a sárkányok világában kalandozhatunk, ennek pedig a legkisebbek örülhetnek leginkább.

Hirdetés

Így fejleszd a sárkányodat

Jó azt látni, amikor egy közepes méretű kiadó nemcsak túlél, hanem megtalálja a saját hangját, a saját stílusát a videójáték-iparban. A brit Outright Games immár öt éve szállítja a megbízható minőségű, sosem kiemelkedő, de a célközönség számára mindig szórakoztató licenszelt játékokat, és ezt az alműfajt azóta is a középpontban tartja. Ezzel egyfajta piaci rést is betöm a csapat, hiszen manapság a Nintendo univerzumon kívül alig találni értékelhető minőségű családbarát termékeket. A kiadó legújabb megjelenése, a DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms is tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba.

A hasonló alcímű, Nine Realms animációs sorozat már a harmadik évadjánál tart, és természetesen ez is az Így neveld a sárkányodat animációs filmekből kinőtt egyik mellékszál. Semmi gond, ha a gyerkőc nem nézte soha, a játék ugyanis csak lazán kapcsolódik a sorozathoz. A történet szerint a sárkányok békésen éldegéltek a Föld felszíne alatt, mígnem egy üstökös túl közel haladt el a bolygó mellett, és ez egy sor galibát okozott odalent. A lenti világ a feje tetejére állt, a sárkányok és más teremtmények erőszakossá váltak, a főszereplő, Thunder családja és barátai pedig eltűntek. Jó videójátékos hagyományok szerint őket indulunk el megkeresni.

Dreamorks Dragons Xbox

A Legeds of the Nine Realms egy felülnézetes kalandjáték – platformernek csak azért nem nevezem, mert sárkányainknak nincs szükségük ugrálni, hiszen tudnak repülni, persze szigorúan csak a lineáris „folyosók” felett. A cél egyszerű, és minden pályán ugyanaz: eljutni a végét jelző hatalmas kristályig. Közben négyféle (zöld, kék, lila és arany) színű kristályokat gyűjthetünk, amikkel karaktereinket fejleszthetjük. Ironikus módon, a címmel ellentétben nem kilenc, hanem mindössze öt világ vár felfedezésre, ez összesen húsz pályát és öt főellenséget jelent. Maguk a helyszínek teljesen lineárisak, itt-ott kisebb elágazásokkal, ahol a felfedezést további kristályokkal jutalmazza a játék, de más nem található rajtuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Star Trek Prodigy: Supernova teszt

    A legendás sci-fi univerzumba invitál az Outright Games legújabb játéka, természetesen a legfiatalabb korosztályt becélozva, néhány jópofa ötlettel.

Előzmények