2019. február 16., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobil rovat

DomiNations bemutató (iOS, Android)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Civilizációépítő és háborús freemium stratégiai játék a DomiNations, amelyben az ókortól a modernig kell túlélni, terjeszkedni és fejleszteni.

Hirdetés

A civilizációk hajnalán

A freemium a mobiljátékok körében igazán népszerű árazási stratégia, melynek a lényege, hogy a szoftverek ingyen letölthetők és játszhatók, sőt: komoly türelemmel a legtöbb egy fillér kifizetése nélkül végigjátszható, ám a képességek fejlesztése és újratöltése, és egyáltalán az előrehaladás a történetben sokkal gyorsabban végbemegy, ha a játékos csomagokat, extra életeket, különleges pontokat vagy karaktereket, fejlesztéseket és egyéb apróságokat vásárol ropogós zöldhasúból. A freemium lényege ott van elásva, hogy ezen csomagok egy része olcsón megvásárolható, és egy üdítő árát nagyon sokan hajlandóak is kifizetni. Aztán egy tucat üdítő ára után rájön az ember, hogy bizony a sok kicsi sokra megy, és hamar több pénztől meg lehet szabadulni, mintha egy összegben kifizettük volna egy kisebb vacsora árát.

A stratégiai játékok különösen jól összepasszolnak a freemium modellel, hiszen ezeket az ember napokig, hetekig, sőt: akár hónapokig játszhatja szabadidejében, és a Civilizations-féle, grandiózus birodalomépítő és fejlesztő, korszakokon átívelő tételek sok olyan apró funkciót és lehetőséget tartogatnak, ahol a dolgok menetének meggyorsítása bizony igencsak hasznos tud lenni. Ilyen játék a DomiNations is, amely Androidra és iOS-re természetesen ingyen letölthető, és persze ingyen is játszható, legalábbis ameddig a türelmünk kitart.


[+]

A játékos az ókorban kezd, méghozzá egy apró falucska élén, néhány munkásemberrel és harcossal, és mint minden civilizációalapítónak, nekünk is a nulláról kell birodalmunkat felépíteni. Ez vadászattal, alapvető faépítmények felhúzásával, kutak, bányák és egyéb erőforrások felkutatásával jár, majd egyre több és több feladattal. A terjeszkedéshez aranytallérokra, ételre és persze egyre nagyobb számú munkaerőre lesz szükség, amelyekhez több úton is hozzá lehet jutni, így küldetések teljesítésével vagy csaták megnyerésével.


[+]

Első körben gazdasági létesítmények húzhatók fel a farmoktól kezdve a piacokon át a kutatásokat meggyorsító könyvtárakig, de szükség lesz harci épületek, kiképzőtáborok, akadémiák és egyéb speciális létesítmények felhúzására is. Nem csak a támadó, hanem a védekező épületek is fontosak, ugyanis a játékmenet során nem csak mi terjeszkedhetünk, minket is megtámadhatnak. Végezetül pedig csodáknak nevezett különleges építményeket is fel lehet húzni, amelyek különféle bónuszokkal jutalmazzák a játékost.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.