2018. május 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Xbox One rovat

Deathtrap: World of Van Helsing bemutató (Xbox One)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A PC-s kiadás után immáron Xbox One-on is kipróbálhatjuk a Van Helsing-féle tower defense játékot.

Hi​rd​e​té​s​

A magyar videojátékok bölcsője

A magyar játékfejlesztés egyidős az otthoni számítógépek elterjedésével. Mi adtunk otthont az egyetlen nemzetközileg is térképre került, elismert stúdiónak is a rendszerváltás előtt (Novotrade), a külföldi boltok polcaira pedig olyan alkotások kerültek ki, mint az Eureka!, a Caesar the Cat és a The Last Ninja. Az ezredforduló környékén élte reneszánszát a magyar játékfejlesztés, olyan sikercímeket felsorakoztatva, mint a Codename: Panzers (Stormregion) és az Imperium Galactica sorozat (Digital Reality). Sajnos ezek már mind ismeretlen címek a mai fiatalságnak, nem sok, szinte maroknyi fejlesztőcsapat tevékenykedik aktívan kis hazánkban, köztük a NeoCore Games is.

A viszonylag fiatal csapat a nagyjából tíz éves fennálásuk alatt olyan kiváló címekkel lepték meg a piacot, mint a Crusaders: Thy Kingdom Come, a King Arthur széria vagy az elismert Incredible Adventures of Van Helsing. Utóbbi hozta el az igazi áttörést a csapat számára, a Van Helsing sorozat érdekes színt hozott az akció-RPG-k világába. A Deathtrap: World of Van Helsing egy spin-off alkotás a trilógia univerzumához, eredetileg külön kis minijátékként funkciónált abban. Az alapkoncepció szerint egy tower defense játékhoz van szerencsénk, amelyet akció-RPG elemekkel bővítenek ki, így hozva egy kis extrát a programba. Ebben a formában viszonylag újdonsággal van dolgunk, ilyen felállással nem túl sok játék létezik a piacon.

A NeoCore-os srácok okosan vettek át elemeket a széria előző játékaiból, ugyanúgy mi választhatjuk ki, hogy zsoldos, mesterlövész vagy varázsló személyében védjük meg a kapukat.  A karakterekhez tartozik egy-egy speciális karakterlap, ahol különböző képességek között oszthatjuk szét pontjainkat, a körök végén pedig különböző felszereléseket szedhetünk fel, vagy a talált aranyból a boltot is meglátogathatjuk, mint egy hack’n’slash-ben, vagy ARPG-ben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.