Hirdetés

Death Stranding teszt

Aligha készült ennyire kategorikusan megosztó játék az iparágban, ami már önmagában teljesítmény. Senki nem vitatja Kojima zsenialitását, csak azt, hogy ezt feltétlenül ebben a formában kell-e a világra szabadítani.

Hirdetés

Sam-telen

Az a baj a Death Strandinggel, hogy akármit mondok, jó eséllyel kizárólag az én gyártóimat fogja mindenki dehonesztálóan emlegetni. Ha azt mondom, minden centet és befektetett hosszú órát megér a termék, állati sokan lesznek csalódottak. És a tapasztalatok alapján dühösek is. De vice versa is igaz. Ha pedig lényegében nem mondok semmit, úgy tíz-tizenkétezer karakterben (mert simán megy, erre vagyok kiképezve), akkor mindenki ugyanott tart, mintha a polc előtt állva a borító és a világ egyik legzseniálisabb marketingkampánya alapján kéne eldöntenie, hogy akarja-e a Death Strandinget vagy nem.


[+]

De sajnos most ez lesz. Szigorúan a tényekre szorítkozva próbáljuk megválaszolni azt a kérdést, hogy most akkor mitévő legyek. Erre kitűnő válasz, hogy jó ötlet, legyél mitévő! Mert nem tudok érdemben segíteni. Van itt egy játék, vagy legalábbis ahhoz nagyon hasonló képződmény, ami annyiféle értékelést kapott egy egytől tízig terjedő skálán, ahány emberrel beszéltem. És ha az arányokat százas nagyságrendre projektálnánk, nagyobb összegben fogadnék, hogy a végeredményen az sem változtatna.


[+]

Vitathatatlan, hogy a Death Stranding a szó legszorosabb és átvitt értelmében is egyedülálló alkotás. De az önmagában nem tesz valamit ipso facto kiválóvá is, hogy megosztó. Jelzem, nincs disszociatív személyiségzavarom, de csak nekem körülbelül öt eltérő percepcióm van az élményről, amiben háromban még véletlenül sem nevezném élménynek. Megtévesztően pozitív a csengése. A maradék kettő pedig elismeri azt a kivételes teljesítményt, amit a Konami gyámsága alól kiszabadult Kojima megvalósított.


[+]

Szögezzük le azt is, hogy személy szerint nagyra becsülöm a munkásságát, grátisz bejön, mint pasi (ha valakinek nem lett volna eddig világos, két X kromoszómával rendelkezem). Ez a nők esetében hajlamosít egy-egy gyengébb teljesítmény felett emocionális alapon eltekinteni, viszont még mindig haragszom a Silent Hills miatt. És nem érzem feltétlenül azt, hogy a Death Stranding maradéktalanul kárpótol, noha tény, hogy annyit nézhetem a tökéletesen digitalizált Norman Reedust zuhanyozni, amennyit csak szeretném. Zárójel: sokat. Nem utolsó sorban ennek még haszna is van a játékmentet tekintve. Reedus különleges képességekkel rendelkezik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények