Crysis 2 multiplayer beta

Elöljáróban annyit, hogy nem nagyon vártam ezt a játékot, az E3-as prezentáció során is maximum a grafika nyűgözött le.
De amikor lehetőségem nyílt, hogy letöltsem a bétát, azért egyből ugrottam. A laza másfél gigát gyorsan leszedtem, és irány a játék. Az első, ami feltűnt és zavart is, hogy nem tudom megnézni a controls-t. Ez azért baj, mert néhány dolog nagyon nem egyértelmű elsőre, sőt. Szerencsére pár meccs alatt azért kitapasztaljuk, de az elején anyázni fogunk:)
A játékmenet nagyon pörgős, nincsen üresjárat. A bétában sajnos csak egyetlen pálya áll rendelkezésünkre, melyen kétféle játékmódban játszhatunk. Az egyik egy ilyen Team King of the hill, természetesen más néven, a másik pedig sima Team deathmatch. Mindkettő kellően intenzív, néha már-már kaotikus is lehet, de nem vészesen. A maximum létszám 12 (6-6) fő.
A játék előrehaladtával xp-t kapunk, ami a különböző "kasztokat" nyitja meg.
Ezekből 5 van, illetve egy custom, ahol magunknak állíthatunk össze egy kasztot.
Vannak itt is ún. armor abilty-k, nevezetesen maximum Health és Stealth mód. Mindkettővel rendelkezünk egyszerre. Használatukat az energiaszintünk korlátozza. Tudunk sprintelni is, szintén fogyasztja az energiát.
van még egy érdekes újítás, ami nagyon tetszik. Ez pedig az "interaktív közlekedés" (nem tudtam más kitalálni rá) ami úgy működik, mint a BRINK-ben. Nagyon jó, remekül működik.
A grafikát utoljára hagytam, több okból is. A Crysis 2 valószínűleg a legszebb játék lesz ebben a generációban. ezért sokan nagyon kíváncsiak, és kritikusak is. Hajlamosak lennének túl sok következtetést levonni a bétából. Gyakran leesik a framerate, főleg, ha valakit közvetlen közelről arcon lősz a shotgunnal. Néha csak úgy random elkezd szaggatni, de irgalmatlanul, gyakori a fagyás, megszakad a kapcsolat a szerverrel. Sok a gyenge, csúnya textúra, néha még belassul, egyszóval még nincs a topon. De ezt a béta üdvözlőképernyője szerint most csak a netkódot és a a játékmenetet szeretnék csiszolni. Az előbbin sokat, az utóbbin kevesebbet kell dolgozni, szerintem.
Összefoglalva, nekem nagyon tetszik, amit eddig láttam, és ameddig lehet, játszani fogok a bétával.

Akik szintén szeretnék kiróbálni, azok regisztráljanak a combattesting.com-on, menjenek a fórumba, és a játék topikjában kérjen kulcsot.

Azóta történt