2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PC rovat

Bus Driver - a busz szimulátor

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ha mindig is szerettél volna buszt vezetni, most itt a lehetőség, hogy kipróbáld magad a forgalomban.

Ebben a tesztünkben a SCS Software játékát a Bus Driver –t szeretnénk bemutatni nektek amely karácsonykor került a polcokra.
További képeket és demót találhattok a játékról az alábbi linken .


Rendszerigény:

Minimum rendszer

* CPU: 1GHz Pentium III vagy nagyobb
* RAM: 256MB
* Videókártya: OpenGL 1.3 kompatibilis 32MB
* Winyó: 300MB szabad hely
* Operációsrendszer: Windows 98/ME/2000/XP

Hirdetés

Ajánlott rendszer

* CPU: 1.5GHz Pentium IV vagy nagyobb
* RAM: 512MB
* Videókártya: OpenGL 1.5 kompatibilis 128MB
* Winyó: 300MB szabad hely
* Operációsrendszer: Windows 98/ME/2000/XP

GAME

A játék igazán könnyedén kezelhető, a grafika is szép bár a mai elvárásoknak megfelelően lehetne jobb. A game egyáltalán nem hosszú, mi pár óra alatt végigjátszottuk, viszont a buszozás élménye magáért beszél.

A főmenüben 5 sor (Tier) található amelyek között az egyes sorok kijátszásával léphetünk tovább. Soronként 6 busz közül választhatunk, így például vezethetünk iskolabuszt, helyi járatot, távolsági buszt, rabszállító buszt és emeletes buszt is. Ha kiválasztunk egy buszt akkor bal oldalt egy térképen láthatjuk az adott buszhoz tartozó útvonalat és alatta a várható időjárást.

PLAY

Miután kiválasztottuk a buszunkat már kezdődhet is a játék. A játék mindent közöl velünk, csak vezetnünk kell. Az indulás a pályaudvarról kezdődik és a buszmegálló előtt villogó narancssárga téglalapba kell megállnunk, hogy felvegyük utasainkat.

Miután beálltunk a buszváró elé ENTER bill. megnyomásával nyithatjuk ki az ajtót, hogy az utasok felszáljanak, és ugyanígy csukhatjuk is be.
Ekkor bal oldalt megjelenik egy ablak, ahol láthatjuk a mentetrendet illetve, hogy mennyien szálnak fel és le, plusz még további információkat tudhatunk meg a képernyő alján és tetején elhelyezett menükben, mint például sebesség, térkép, pontjaink, fékezési erő…stb.

Fontos, hogy betartsuk a menetrendet és a közlekedési szabályokat, valamint gondoskodnunk kell róla, hogy senki ne sérüljön meg az utasok között. A játékban lesz nappal-éjszaka váltakozás, mindenféle időjárási effektus és persze néhány szándékosan előidézett baleset is, melyet majd el kell kerülnünk.

Ezzel toltuk: CPU: P4 Celeron 3.2Ghz, RAM: 2Gb, Videokártya: Gf 7600 GS 256Mb

Kontra: Nincs nézet váltási lehetőség, pl: belsőnézet, így ezáltal a busz vezetése nehezen kezelhető egyes helyzetekben.

Összegzés:
Ha vágyat érzel aziránt, hogy milyen is buszvezetőnek lenni, akkor csak ajánlani tudom, hogy próbáld ki a játékot! Nincs nagy gépigénye így szinte minden vason elfut kényelmesen.

A játék letölthető innen!

Előzmények

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.