Hirdetés

Bombshell teszt

Hirdetés

Duke Nukem után szabadon?

Duke Nukem története nem egy hétköznapi mese. Kezdve azzal, hogy a ’90-es évek egyik legkirályabb, legtökösebb, legnagyobb dumával megáldott hőse szétrúgta az idegenek seggét, de ennek ellenére úgy tűnt, hogy folytatása soha nem fog elkészülni. A sors fintora, hogy végül csak elkészült és nem volt benne köszönet. A Duke Nukem Forevert néhány éve a Gearbox vásárolta meg és adta ki másfél évtizedes fejlesztést követően, a végeredmény pedig hatalmas blama lett. Gagyi, elmaradott, élvezhetetlen szörnyűség, ami a szórakoztató ipar ezen ágának egyik vallatóeszközévé avanzsált.

A dögös főhősnő és fegyelmezőeszköze.
A dögös főhősnő és fegyelmezőeszköze. [+]

Az eredeti fejlesztők, azaz a 3D Realms néhány éve azonban munkához látott és szerette volna Duke-ot ismét a köztudatba rántani egy tökös shooterrel Duke Nukem: Mass Destruction néven. Az első ízelítők megjelenését követően már kopogtattak is a Gearbox ügyvédei a texasi fiúknál, mondván ezt el lehet felejteni: Duke Nukem jogai náluk vannak, ehhez pedig nem járulnak hozzá. Ekkor az olajfúrótornyok árnyékában a 3D Realms szakijai úgy döntöttek, ne vesszen kárba az eddigi munka, meg valószínűleg a játékuk Duke Nukem nélkül is elég karizmatikus, egyedi és megismételhetetlen lesz, így gyorsan címet és főhőst cseréltek.

Támadás a Fehér Ház ellen.
Támadás a Fehér Ház ellen. [+]

Így történt, hogy a kezdeti Duke Nukem lövöldéből megszületett a Bombshell és a kemény, de mégis töketlen csajszi, Shelly "Bombshell" Harrison. Az elképzelés nem is tűnt rossznak. Egy kellemes idomokkal megáldott, vasbeton keménységű harcos, akinek legalább olyan mocskos a szája, mint felmenőjének. A Bombshell története maximálisan hű maradt az alapokhoz, csak keménykedés, idegen irtás és semmi túlbonyolítás. Shelly "Bombshell" Harrison egy volt bombaszakértő, aki egy rosszul elsült akció során elveszítette karját, így magánzóként egy kifejezetten hasznos robotkarral küzd az igazságért. Azonban egykori nemezise Dr. Jadus Heskel újra feltűnik a színen, ráadásul mindenféle ocsmány lénnyel szövetkezve elrabolják az Egyesült Államok elnökét, így a kisasszony már tárazik is és megy elégtételt venni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények