2017. október 20., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PS4 rovat

Beyond: Two Souls teszt (PS4)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

PS4-re is elkészült 2013 egyik legvegyesebb fogadtatásban részesült interaktív mozinak csúfolt akciókaland alkotása, a remek színészeket felvonultató Beyond: Two Souls.

Hirdetés

Aiden, a furdaló lelkiismeret

A Sony megállíthatatlanul eltökélt abban, hogy legújabb konzolján is szórakoztassa a játékosokat, nem csak új alkotásokkal, hanem korábban már bevált játékokkal is, így a zseniális Quantic Dream cím sem kerülhette el a sorsát. A PlayStation 3-on kifejezetten csinosan festő interaktív kaland megjelenésének pillanatában alaposan felkavarta a videojátékos sajtó kritikatengerét, ugyanis sokan nem tudták a helyén kezelni ezt a formabontó alkotást. A betonbiztosan dollármilliós bevételeket produkáló folytatások futószalagja mellett akad egy olyan műhely (ráadásul a Quantic Dreamnél még jó szakemberek is akadnak), ahol mernek merészeket álmodni, értékeket, drámát és komoly történetet közvetíteni.


[+]

A Beyond: Two Souls sztoriját illetően már a cím is árulkodó. Főhősünk Jodie Holmes, valamint a lánnyal összekapcsolódott különleges entitás Aiden lesz. Az ő életüket és történetüket követhetjük nyomon egy rendkívül drámai kalandban. A cselekmény időben ugrálva halad előre, ami különleges ízt kölcsönöz a végeredménynek és természetesen nem lesz hiány romantikában, érzelmi válságokban, morális döntési helyzetekben, valamint durva eseményekben sem. Megismerhetjük Jodie és Aiden nehéz gyerekkorát, amikor a hadsereg kísérleteket végzett rajtuk (Nathan Dawkins professzor közreműködésével), és különleges fegyverré képezték misztikus adottságaikat felhasználva. Részt vehetünk néhány akciódús küldetésben, valamint felülhetünk Jodie mellé a legkeményebb morális hullámvasútra is.


[+]

A Beyond és a Quantic Dream munkája kapcsán ki kell még emelni a megvalósítás minőségét és egyben a színészek munkáját. A Motion Capture-eljárást mesterien űzik a srácok, egyszerűen csodálatos, ahogy a neves hollywoodi színészek (Ellen Page és Willem Dafoe) játékával peregnek előttünk az események, melynek mi is részesei lehetünk. A karakterek eddig sosem tapasztalt módon közvetítenek érzéseket, érzelmeket, amitől a Beyond valóban különleges lett. Sajnos sokak nem tudták ezt a különlegességet megfelelő módon kezelni és érthetetlenül interaktív mozis jelzőkkel, hétköznapi videojátékos elemeket hiányolva a középszerű alkotások közé sorolták.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.