Hirdetés

Assassin's Creed Syndicate teszt

Hirdetés

Assassinnak áll a világ

Mindannyian emlékszünk még a 2014-es Unity okozta komoly zűrzavarra. A félkészen, vicces bugoktól hemzsegő Assassin’s Creed játékra kell gondolni, mellyel jócskán leromlott a franciák renoméja. Ez volt a „sokat akar a szarka, de nem bírja a farka" jelenség tipikus esete. Az új konzolokra való átállás nehézségei, a szűkös fejlesztési idő és a párhuzamosan előző generációs konzolokra is készített másik játék sajnos ezt eredményezte. Mindenki hibázhat, reméljük, hogy jó tanulópénzként fogták fel a fejlesztők a Unity fiaskót, és jól felszívták magukat a legújabb epizódra, hogy megmutassák a friss Londoni kalanddal mire is képesek igazán. A kijelentés, hogy ezúttal nem foglalkoznak a multiplayer móddal, mondván egy remek történettel és precízen megalkotott egyjátékos móddal megáldott játékot szeretnének letenni az asztalra, valahol bizalomgerjesztő volt. Már csak az a kérdés sikerült-e elérni a kitűzött célt.


[+]

A templomosok megszilárdították hatalmukat Londonban, vezérük a kíméletlen és alapos Crawford Starrick világuralomra tör. Minden társadalmi réteg behódolt neki, totális befolyással bír mindenre, a kereskedők lefizetve, a politikusok maximálisan korrumpálva, az éjszakát pedig a Kőfejűek bandái uralják. Még meghódítatlan országok és földrészek is retteghetnek terveitől, ugyanis aki Londont uralja, az az egész világot uralja. Még szerencse, hogy mindig akad néhány tökös Assassin, akik számára nincs lehetetlen. Whitechapel a bűn fészke, illegális gyermekmunka, a Kőfejűek terrorizálják a polgárokat, így vissza kell adnunk ezt a várost azoknak az embereknek, akik felépítették.


[+]

A Syndicate esetében egy rövid kis jelenkori abstergós közjátékot követően máris az 1800-as évek második felében találjuk magunkat Eve és Jacob Frye testvérpár irányítását megkaparintva. Bő egy órás felvezetéssel veszi kezdetét történetünk, mely során egy-egy lineáris küldetés alkalmával Covent Gardenben megismerkedhetünk a karakterekkel, azok alaptulajdonságaival és megkapjuk a felvezetést, amiért London felé vesszük az irányt (nem mellesleg egy Éden ereklye is feltűnik Londonban). Megérkezve a hatalmas városba, a helyi Asssassin Henry Green áll szolgálatunkba és segít megtervezni a templomosok elleni haditervet. Jacob buzog a tettvágytól, keményen, gyorsan oda akar csapni, így a kisebb lázadó csoportot a whitechapeli Mohosokat próbálja harcba szólítani, Bástyák néven szerveződni kezd az ellenállás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Assassin's Creed Syndicate előzetes

    Ismét orgyilkolni megyünk az év végén a viktoriánus kori Londonba, ahol az öklök puffanásától és a lovaskocsik csörtetésétől lesznek hangosak az utcák. Közeledik az Assassin's Creed: Syndicate.