Hirdetés

American Truck Simulator teszt (PC)

Hirdetés

Kontinensváltás

Az SCS Software névre hallgató cseh fejlesztőgárda talán első hallásra nem mindenkinek ismerős, de ha a 18 Wheel of Steel-szériát, a Bus Drivert vagy a Euro Truck Simulatort említem, akkor talán többek számára ismerős lehet a cég. A csapat legismertebbé vált darabja talán ez utóbbi, aminek első része 2008-ban, második része 2012-ben érkezett, és elég komoly népszerűségre tett szert a kategória kedvelőinek körében: a Euro Truck Simulator 2-ből már több mint 3 500 000 darab talált gazdára. A program értelemszerűen Európában játszódik így Ausztria, Belgium, Csehország, Franciaország, Németország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Lengyelország, Szlovákia, Svájc és az Egyesült Királyság mellett Magyarország is a bejárható országok listáját erősíti, ha az összes, letölthető térképet birtokoljuk.

Évek óta fuvarozhatunk tehát Európa útjain az SCS Software játékával, időközben azonban felmerült a gondolat, hogy át lehetne tenni ezt a programot Amerikába, a csőrös kamionok és a baromi széles, végeláthatatlan autóutak országába. A változás elég sok időt vett igénybe, a Euro Truck Simulator 2 és az American Truck Simulator megjelenése között majdnem 4 év telt el, pedig az egyébként remekül sikerült játék grafikailag, illetve menürendszerében nem fejlődött túl sokat.

Egy egyszerű, városi kanyar is lehet nagyon bonyolult egy ekkora döggel.
Egy egyszerű, városi kanyar is lehet nagyon bonyolult egy ekkora döggel. [+]

Ahogy azt már megszokhattuk, most sem kaptuk meg a teljes térképet a megjelenéssel, Kalifornia és Nevada államban kezdhetjük el fuvarjaink teljesítését, de később, DLC-k formájában ezek bővülni fognak: elsőként Új-Mexikó, Texas, Oregon és Washington felé fog haladni a fejlesztés, de idővel állítólag az Egyesült Államok minden állama elérhető lesz, ami már elég komoly mennyiségnek tűnik. A kamionok licenszelt termékek, de egyelőre nagyon szűkös a felhozatal: a Kenworth és a Peterbilt márka egy-egy terméke került bele a jelenlegi verzióba, ezekről jó eséllyel nem sokan hallottak itthon, valójában két elég nagy amerikai kamiongyártóról van szó, a jövőben pedig a Volvo és számos egyéb gyártó vontatói is bekerülhetnek a magyar nyelvű játék repertoárjába, nem is beszélve a moddingról, ami az ETS 2-t annak idején villámgyorsan utolérte.

A véget nem érő amerikai országút hangulata abszolút átjön a játékból.
A véget nem érő amerikai országút hangulata abszolút átjön a játékból. [+]

Az alapkoncepció továbbra is ugyanaz: egy kis, egyszemélyes céget alapítunk, de kamiont venni nincs pénzünk, így megbízásokból tartjuk el magunkat, és próbáljuk összekuporgatni a járműre valót. Szállítmányozunk egyik városból a másikba, rengeteg időt töltünk a volán mögött, közben persze van időnk alaposabban megfigyelni a kocsi belterét és a környezetet, ami baromi jól sikerült. Magunk körül olyan autókat látunk mozogni a forgalomban, amik Amerikában tényleg nagy számban jelen vannak: modern és veterán izomautók, lakókocsik, a kamion volánjából már elég kicsinek tűnő SUV-k és hagyományos amerikai szedánok adják a közlekedés nagy részét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények