2018. október 22., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » PC rovat / Retro rovat

Action Legion teszt (PC)

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Reinkarnálódott a ’90-es évek akcióorgiája, a Cannon Fodder? Az Aeonic Entertainment újraértelmezte a klasszikust és kifejezetten jól sikerült nekik. Apró osztagokkal a csatatéren.

Apró légió akcióban

Hihetetlen, hogy mennyire tombol a retró a videójáték iparban. Ha nem pixeles csodákkal nyűgözik le a felhasználókat a független játékfejlesztők, akkor valamilyen kellemes emlékeket idéző alkotást rángatnak elő a ’80-as vagy ’90-es évekből, melyet vagy egy modernizált folytatással, vagy újraértelmezéssel próbálnak ismét köztudatba hozni. Az ipar nagyjai a korábbi generációs alkotásaik felcicomázott, újra forgalomba bocsájtott gyöngyszemeivel próbálnak meg a zsebünkben kotorászni, míg az indie szférában rendre egy-egy klasszikus játékmenete mosolyog az arcunkba.

Így történt ez az Aeonic Entertainment alkotása esetében is, hiszen az Action Legion már az első percekben borzongató játékba kezd az aggastyán gamerek elméjében és szívében megbúvó retró emlékek felcsendüléséért felelős hangszer húrjain. A játékmenet kísértetiesen hasonlított az 1991-es Virgin Interactive által kiadott és a Sensible Software kódmágusainak keze alól kikerült Cannon Fodder akció, stratégia, shoot ’em up mixtúrájára. A két folytatással is büszkélkedhető (a négy évvel ezelőtti Burut CT által összehozott harmadik részt mondjuk a hajdani Sensible Software biztos kikérné magának) széria a korszak legtöbb platformján elérhető volt, így akcióztunk PC-n, Amigán, Sega Mega Drive-on, SNES-en, Atari ST-n, 3DO-n, Atari Jaguáron, de még Game Boy Coloron is.


[+]

Az Action Legion csakúgy mint 25 évvel ezelőtt, nem sokat teketóriázik, máris kizavar a harctérre és éles bevetésen ismerteti meg a játékossal, hogy egy percig sem szerencsétlenkedhetünk, lőni kell az idegeneket, mert különben csak a hullákat gyártjuk a hadseregnek. A történetet a játék során összegyűjtött rejtett információkból ismerhetjük meg, melyek fantáziátlanul mindig fadobozokban bújócskáznak valahol. Ezeket összegyűjtve egy mini-képregényt átolvasva kapjuk meg a sztorit és a motivációt. Egyébként egy egyszerű mondvacsinált háborús indok körül mozog az egész lövöldözősdi. Egy idegen faj a Pragnati invázióval sújtja a békés törzsek által lakot PN MDCVIII bolygót, akik a paradicsomi környezetből pillanatok alatt faragtak egy bányászkolóniára emlékeztető látképet. Légiós parancsnokként a mi feladatunk lesz a bolygó felszabadítása és a Pragnati fenekek szétrugdalása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Resident Evil 5 Remaster teszt

  Bambusznád, majomkenyerfa, kókuszdió, szavannák, fekete nők, Afrika. A Resident Evil 5 része erre a kontinensre kalauzol minket a Capcom közreműködésével.

 • Uncharted 4: A Thief’s End teszt (PS4)

  Megérkezett a PlayStaion 4-korszak első, igazán újgenerációs játéka, a Naughty Dog pedig megmutatta, milyen is egy ütős akció-kaland. Az Uncharted 4 azt hozta, amit ígért.

 • Pokkén Tournament teszt (Wii U)

  A Nintendo konzoljain nagyon ritkán lehet verekedős játékkal találkozni, így gondoltak egy merészet és Pokémonok csaphatnak össze a Pokkén Tournamentben.

 • Far Cry Primal videoteszt

  A Far Cry Primal mesterien repített vissza minket a prehisztorikus korszakba nyilakkal, dárdákkal, kövekkel harcolni és életben maradni a kegyetlen ragadozók uralta időkbe.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.