Hirdetés

25 játék, ami kötelező a halál előtt

Első oldal

Ahogy mondani szokás, a kaszás előbb vagy utóbb mindenkinél bekopogtat, ezért az ember igyekszik úgy élni az életét, hogy legyen ideje mindent befejezni. Itt van egy lista, rajta 25 játék, amiket sokak szerint minden valamire való játékosnak végig kell játszania, mielőtt átköltözik az örök harcterekre. Ha netán mégsem játszanád ki a felsoroltakat, akkor se zokogj a halálos ágyadon, hiszen mi időben szóltunk!

Hirdetés

A lista nem a Gamepod szerkesztőségének véleményét és ízlését tükrözi, egy külföldi lap felsorolásából táplálkoztunk!

25. Tony Hawk's Pro Skater 2
(Dreamcast/PlayStation/N64; 2000)

Mit is hagysz ki: Virtuálisan lovagolhatod meg a deszkát, megszerezheted a különféle speciális bónuszokat, kipróbálhatod magad különféle szinteken. Nem érdekel a deszkázás? Ezt akkor is érdemes végigjátszani.

24. Shadow of the Colossus
(PS2; 2005)

Mit is hagysz ki: Egy fiú történetét, fájóan rövid kardját és küldetését, hogy megmentsen egy halálsápadt lányt. Ez a játék nagy vázlatokban. A szomorú óriások legyőzése egyszerre zavaró és kielégítő. Szintén egy kötelező darab.

23. Resident Evil 4
(GameCube/Wii/PS2; 2005)

Mit is hagysz ki: Pasas láncfűrésszel, zsákkal a fején. Nem úgy tűnik, hogy cukrot jött osztogatni. A Resident Evil 5 semelyik jelenete sem fogható hozzá, a közelébe sem ér.

22. God of War
(PS2; 2005)

Mit is hagysz ki: Minden idők legjobb hidra-csatája. A háború igazi művészete, egy halhatatlan szemszögéből.

21. Castlevania: Symphony of the Night
(PlayStation; 1997)

Mit is hagysz ki: Drakula második kastélyának felfedezését, amely még az elsőnél is bizarrabb.

20. Super Mario 64
(N64; 1996)

Mit is hagysz ki: Egy hatalmas pingvin hátán versenyezni a "Snow Mountain" pályán, úszkálni a tengerben egy vízi szörny társaságában, a lebegő pénz látványa, mindez három dimenzióban.

Második oldal

19. The Legend of Zelda: A Link to the Past
(SNES; 1992)

Mit is hagysz ki: Egy kövérkés kisfiú történetét, kinek neve Link, és akinek szintén fájóan rövidke kardja van. Küldetése: megtalálni Zeldát, az egzotikus táncosnőt. Ismerjük be: ez a játék sokkal jobb mint az ütött-kopott, kevésbé fókuszált Ocarina of Time (bocs Sirandrish, ez az eredeti).

18. DOOM
(PC; 1993)

Mit is hagysz ki: Egy epikus csata, egy hatalmas, kecskeszarvú Cyberdémon ellen, ami után garantáltan viszketni fog a tenyered egy ideig.

17. Chrono Trigger
(SNES, PlayStation; DS; 1995)

Mit is hagysz ki: Az egyik legmélyebb, leginkább kielégítő játékmenetet a videójátékok történelmében. Egyesek szerint Ayla elég dögös...

16. Final Fantasy VI
(SNES, PlayStation; 1994)

Mit is hagysz ki: Egy olyan játékot, ami karakter gazdagabb, mint egy Robert Altman film. Ja, és igen: VI és nem VII bármennyire is győzködtök.

15. Grand Theft Auto III
(PS2, PC, Xbox; 2001)

Mit is hagysz ki: A Sandbox játéktípus születését. És mindezt a Rockstar valahogy erőlködés nélkül hozta. Szinte érthetetlen...

14. Fallout
(PC, Mac; 1997)

Mit is hagysz ki: Az egyetlen esély, hogy ellátogassunk a Pusztaságra.

13. Mafia
(PC; 2002)

Mit is hagysz ki: Képzeld el a Godfather játékokat átéléssel, intelligenciával, és józan gondolkodással megvalósítva.

12. Advance Wars
(GBA; 2001)

Mit is hagysz ki: Bután hangzik, de tulajdonképpen ez egy Nintendo köntösbe öltöztetett sakk. Le fog esni az állad, mennyi mindent belezsúfoltak ebbe a kis szörnyetegbe.

11. Guitar Hero II
(PS2, 360; 2006)

Mit is hagysz ki: Azt a pillanatot, amikor azt látod hogy püfölsz egy műanyagdarabot és azt képzeled, hogy a Lynyrd Skynyrd-től játszod a "Free Bird"-öt.

Harmadik oldal

10. Beyond Good & Evil
(PC, Xbox, GameCube, PS2; 2003)

Mit is hagysz ki: A játékos-történelem egyik legnagyobb hősnőjét - a zöld rúzst viselő Jade-t - és az egyik legrosszabbul fogyó videójátékot.

9. BioShock
(PC, 360, PS3, Mac; 2007)

Mit is hagysz ki: A játékos világ különösebb párosát: Big Daddy-t és Little Sister-t.

8. Metal Gear Solid
(PS1; 1998)

Mit is hagysz ki: A legjobban eltalált MGS az egész sorozatban. Még a Kojima megőrülése előtti időkből származik.

7. Super Mario Bros.
(NES; 1986)

Mit is hagysz ki: A játékot, ami a legtöbb platformra jelent meg talán az évek során. Ha ezt nem játszottad még ki, akkor számodra nincs remény.

6. The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
(Xbox, PC; 2004)

Mit is hagysz ki: Valami olyasmit, amit vitathatóan nem tartalmaz másik játék: elképesztő cselekmény és hatalmas végkifejlet.

5. Super Metroid
(SNES; 1994)

Mit is hagysz ki: A robbanó hajó/ fuss mint állat/ harc Ridley-vel nyitójelenetet.

4. Ico
(PS2; 2001)

Mit is hagysz ki: Egy fiú történetét, aki ugyancsak fájóan rövid harci bottal harcol, valamint egy karcsú lányét, aki képes szikla-kapukat nyitni úgy, hogy villámokat szór.

3. Portal
(PC, 360, PS3; 2007)

Mit is hagysz ki: A világ első - magyarul elég nehezen körbehatárolható nevű - "első személyes kitalálósdi"-ját, azaz FPP-jét (first person puzzler).

2. Half-Life
(PC; 1998)

Mit is hagysz ki: A szemüveges pasas történetét, aki egy - szintén bántóan és fájóan - rövid feszítővassal azt kutatja, hogy honnan a fenéből jönnek ezek az egyszemű idegenek.

1. Mike Tyson's Punch-Out!!
(NES; 1987)

Mit is hagysz ki: A legnagyobb játékos kihívások egyike. Sokan állították, hogy KO-val legyőzték Tyson-t, de ezen emberek mindegyike hazug kutya. Győzd le Tysont - és ne Mr. Álmot, akire Tysont cserélték - és akkor barátom, boldog és elégedett mosollyal az arcodon halhatsz meg.

Forrás: crispygamer.com