Hirdetés

2016 legjobban várt platformjátékai

Hirdetés

2016 kihagyhatatlan gyöngyszemei

A Playtonic Games szerencsésen alakult kickstarteres megmozdulásának hála jöhetett létre a Yooka-Laylee névre hallgató, Unity-alapú 3D platformer, ami októberben érkezik szinte minden aktuális platformra, lesz PC-s, PlayStation 4-es és Xbox One-os változat is. A játékban egyrészt Yooka, a kaméleon karaktere lesz a mienk, másrészt pedig hű társa, Laylee, aki egy kicsit őrült, de annál kisebb, a repülésben komoly segítséget nyújtó lila denevér.

Természetesen adott lesz minden, ami egy jó, ugrálós játékhoz kell, mágikus könyvek, kihívások, titkos szakaszok, a pályák végein főellenségek, készülhetünk mindenre. Ahogy az elvárható, a Yooka-Laylee is tartalmazni fog lokális multiplayert, 2-4 játékos küzdhet majd egymással a nyolcféle minijáték során.

A Steam rendszerében már 20 eurós áron előrendelhető a japán illetőségű és stílusú Mighty No. 9, a végleges változatra pedig még a második negyedév vége előtt számíthatunk. A játék a 8 és 16-bites klasszikusokból merít sok ponton, viszont összességében egy modern, pörgős 2D játékról beszélhetünk. A program egyébként szintén a Kickstarterről indult még 2013-ban, sikerült is összekalapozniuk a fejlesztéshez szükséges összeget. Beck névre hallgató főhősünk fut, ugrik és lő is, ha kell, majd mielőtt kifutna a lőszerből, a legyőzött ellenfelektől szedi el a tartalékban lévő muníciót. A bemutatón kívül nyolc nagy pálya fog szerepelni a listában, nem kell feltétlenül sorban haladni, mi döntjük el, hogy éppen melyiket szeretnénk megcsinálni. Miután ezekkel végzetünk, kapunk még egy adag pályát, ezekben már jóval több kihívás várható.

A Warner Bros. egy újabb Star Wars adaptációt kényszerít ki idén a Traveller’s Tale Games csapatából. A LEGO Star Wars: The Force Awakens pedig nem egy sima adaptációnak ígérkezik, ugyanis az Ébredő erő és a Jedi visszatér között lezajlott eseményekről is tárgyalni fog. A történeti plusz mellett azonban még a játékmenetben is várhatóak újszerű megoldások. Az építkezés kapcsán megjelenik a Multi-Builds rendszer, ami biztosítja, hogy különböző módokon is építhessünk, de kifejezetten érdekesen hangzanak az arénaszerű űrharcok és a fedezékrendszeres lézercsaták is.

A Ratchet & Clank első része a tizennegyedik születésnapját ünnepli idén, a PlayStation-exkluzív cím megjelent PS2-re, majd később PS Vitára és HD felbontásban PS3-ra. Az eredeti játékot készítő Insomniac Games visszatért, és a negyedik generációs asztali Sony-konzolra is elkészítik az akció-platformert, és már csak egy hónap van hátra a kiadásig, hogy ismét játszhassunk a híres Lombax-szal és a robot barátjával. Érdekesség, hogy a tavalyi évre készült volna el a játékhoz tartozó filmadaptáció, ez azonban idénre csúszott, tehát direkt vagy véletlenül, de mindenképpen nagyjából egyszerre érkeznek majd meg.

A Nintendo a napokban mutatta be legújabb Wii U-s mariós játékát a Paper Mario: Color Splasht. Mario és társai betoppannak Prism Island szigetére, ahol rögtön feltűnik nekik, hogy itt bizony valami nagyon nincs rendben. A színeket elszippantották a gonoszak, így Mario a legújabb festőkalapácsával nekiesik és újra színez mindent, ezzel visszaállítva a sziget csodás világát. A Paper Mario legújabb része is a szokásos akció-platformer játék lesz RPG elemekkel megfűszerezve és nem maradnak ki a körökre osztott harcok sem.

A Nintendo legutóbbi Direct adásából értesültünk róla, hogy nyáron Kirby ismét ellátogat 3DS-re. A Kirby: Planet Robobot című epizódban Dreamland világát megszállják és gépesítik a robotikus idegenek, így rózsaszín rágógumink már indul is rendet tenni otthonában. A különböző képességek elsajátítása mellett ezúttal Kirby már robotokba is belepattanhat, melyek adottságaival verheti vissza az idegenek támadását. A Team Kirby Clash játékmóddal a többjátékos csaták kedvelőinek is igyekeznek majd kedveskedni, egyszerre négyen eshetünk neki a hatalmas lények lenyomásának.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Speed Elixir - Nyílt világú, autós versenyjáték érkezik az év végén

  Egyelőre nem lehet tudni túl sok mindent a játékról, remélhetőleg hamarosan új információkat kapunk róla.

 • Bombshell teszt

  Kezdetben Duke Nukem: Mass Destruction néven ismertük, de a jogi útvesztők sötét bugyraiból már csak Bombshell címen tért vissza a 3D Realms alkotása, ami próbálkozott hű maradni az eredetihez.

 • Ratchet & Clank előzetes

  Visszatér PlayStation 4-en a kicsi űrkalandor Lombax és hű társa a kis robot, hogy megmutassák modernizálva, milyen volt közel tizenöt év távlatában egy jó kis akció-platformer.

 • Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games teszt

  Mario és Sonic ezúttal a riói olimpiai játékok kapcsán méri össze erejét, mi Nintendo 3DS-en próbáltuk ki a programot, a Wii U-s változatra még várni kell néhány hónapot.

Előzmények

 • Unravel videoteszt

  Az Unravel az utóbbi évek legszebb és egyik leghangulatosabb platformer játéka, a Coldwood fejlesztői tényleg szívüket-lelküket beleadták ebbe a projektbe, és ez a játék minden pixeléről süt.

 • Unravel teszt (Xbox One)

  Új videojátékos kabala született Yarny személyében, aki piros fonalán lengedezik be a játékosok szívébe. Megszületett az utóbbi évek egyik legszebb és legkedvesebb platformere, ráadásul egy hatalmas multitól.

 • Kung-Fu Sheep bemutató (Android, iOS)

  Sikerülhetett volna jól is ez a kis egyszerű, oldalnézetes mobiljáték, de sajnos rengeteg hibája van, nem elég összetett és a hangulata sem lett az igazi. Várjuk a javításait!

 • Mos Speedrun 2 bemutató (Android, iOS)

  Asztali gépekről költözött mobilokra az eddig kevéssé ismert platformjáték, ami a kategóriáján belül meglepően jól sikerült és irányítása illik is az érintőképernyőhöz.