2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Egyéb rovat

2016 legjobban várt horrorjátékai

A vér és erőszak már évtizedek óta jellemzői a videojátékoknak, napjainkra azonban már a rettegés és a félelem is egyre komolyabb szerephez jut.

Hirdetés

Zombi- és horrorjátékok

Az elmúlt években hatalmas népszerűségre tettek szert a különböző horror elemekkel átitatott, túlélésre ösztönző videojátékos alkotások. Ezek népszerűségére jó nagy lapáttal rádobott az idén robbanó virtuálisvalóság-bomba, azaz a VR eszközök egyre nagyobb népszerűsége (Oculus Rift / Project Morpheus / HTC Vive). A szemünk előtt megjelenő virtuális rémület valósága sokkoló, amit hamarosan bárki saját szemmel átélhet majd a nappalijában, így a különböző lélektani horrorok, pszichénkre ható játékok 2016-ban is jelentős számban lesznek jelen. Persze a sokkoló virtuális őrületek mellett a klasszikus zombis / szörnyes akciójátékoktól sem kell elbúcsúznunk, lesz ezekből is dögivel. Sőt, annyira sokan lesznek, hogy két cikkben tárgyaljuk őket. Ezúttal a véres, zombis, horroros témakör résztvevőit gyűjtöttük össze, néhány nap múlva pedig szállítjuk a túlélő horror zsáner legígéretesebb jelöltjeit.

Most pedig következzen valami nagyon különleges és nagyon horror. A C3SK csapata bezsákolt egy halom pénzt Kickstarteren őrült 2D-s multiplayer lövöldéjükhöz, ami a Devolver Digitalnek is megtetszett, így szárnyaik alá vették a Noct című alkotást. A harcok felülnézetből (amolyan műholdkép stílusban) zajlanak, totálisan monokróm megvalósítás mellett, ami nem csak meghatározó designt kölcsönöz a Noctnak, de a parafaktort is növeli. A kataklizma sújtotta világban sokkal nagyobbak lesznek az esélyeink, ha szövetségeket hozunk létre más játékosokkal, azonban sosem lehet tudni, hogy mikor fordulnak társaink ellenünk az értékes felszerelésünkre fenve rothadt hústól bűzlő fogaikat. A kommunikáció karakteresen pötyögéssel történik, így nem lesz lehetőségünk az életben maradás mellett a másik lelkivilágában vájkálni. A Noct egyébként korai hozzáféréssel már elérhető.

Nem is olyan régen, alig néhány hónapja volt szerencsénk a Pathologic Classic HD felújításához, és az orosz kulthorror 2016-ban lehet, hogy egy totális újrafeldolgozással kényeztetheti a vérben és ideglelésben bővelkedő zsáner szerelmeseit. Az Ice-Pick Lodge jókora összeget kalapozott össze a Kickstarteren, így újragondolva, a korábbi hibákat kijavítva készíthetik el a Pathologic-ot. Sőt annyi pénzmagocska csordogált be a perselyükbe, hogy még újabb küldetéseket is tudnak írni az eredeti történetet kiegészítve, sokkal szebb látványt alkothatnak meg a Unity motornak hála, kiegyensúlyozzák a játékmenetet, továbbképzésre küldik az NPC-ket, ezzel okosítva a mesterséges intelligenciát és végre rendes angol lokalizációval élvezheti majd mindenki, ezt a szürreális túlélő-horrorkaland RPG-t.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.