2015 legjobban várt játékai: versenyjátékok

Szimulátorok

Ride

Az olasz Milestone csapata az utóbbi két évtizedben fáradhatatlanul a versenyjátékok egzotikusabb ágait látogatja meg játékaival, és ezt továbbra sem szeretnék abbahagyni. Első idei játékuk a Namco gondozásában megjelenő Ride lesz, amely, mint az nevéből is sejthető, a motorokat helyezi előtérbe. A szokásos öt platformra (PC, két PlayStation, két Xbox) tavasszal megjelenő játék a versenymotorok ünnepe lesz: száznál is több igazi gépet ülhetünk meg a szupersport kategóriától a régi idők legendás járgányaiig. Kapunk tucatnyi valós versenypálya mellett utcai és vidéki helyszíneket is, rengeteg online lehetőséggel, így vélhetően a tartalommal nem lesz gond.

Ride
A látványvilág az első képek alapján finoman sem hoz ki mindent az új konzolokból vagy egy erős PC-ből, de ha a szimuláció rendben lesz, a sportág szerelmesei vélhetően megbocsátják ezt. [+]

Sébastien Loeb Rally Evo

A Ride-et is készítő Milestone legnagyobb csapata egy másik programon munkálkodik – ez a Sébastian Loeb Rally Evo. Az előző években öt WRC-játékot is megalkotó stúdió most apait-anyait belead, hisz ez lesz az első játékuk, amelynek ők maguk lesznek a kiadói, így a szokásosnál is több múlik a Rally Evo sikerén. A programot kőkemény szimulátornak tervezik, amelyben több más játékmód mellett a kampány lesz a legfontosabb – itt egy fiatal pilótát alakíthatunk, akinek első feladata a Loeb raliistállójába való bekerülés lesz, majd jöhetnek az egyre nehezebb futamok, már a legenda mellett, vagy akár előtt. A játék 2015 végén jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra.

 Sébastien Loeb Rally Evo
Nem, ez sajnos nem a játékból származó kép – reméljük a Milestone titkolózása azt jeleni, hogy valami megdöbbentővel állnak elő. [+]

American Truck Simulator

Bár néhány türelmetlen modder már rég belepakolta a legnagyobb amerikai kamionokat az Euro Truck Simulator 2-be, a teljes - és hivatalos - csomagra még egy kicsit várni kell. Az American Truck Simulator első változata elvileg februárban kerül a boltokba – ez Kalifornia oly sok filmből ismert államát teszi bejárhatóvá, legalább 3-4 várossal egyetemben. Ezt a tervek szerint pár hónapon belül követi az Arizona DLC (a dobozos verzió megvásárlói számára ingyen), és még idén Nevada is belép a képbe a sivatagban egyenesen pöfögni imádók nagy örömére. A tervekben, pár év múlva a teljes Egyesült Államok szerepel, száznál is több kidolgozott várossal – reméljük, lesz annyi energia a fejlesztőkben, hogy ezt tényleg valóra váltsák. A hatalmas kamionok – egyelőre a Peterbilt és a Kenworth járműveit jelentették be – és a széles utak kombinációja a fejlesztők szerint igencsak más élményt jelent, mint Európában gurulni, így a stílus rajongói vélhetően nagy örömmel csapnak majd le az észrevehetően szebb folytatásra.

 American Truck Simulator
Reméljük az Alaszka kiegészítőre sem kell sokat várni, az lényegesen érdekesebbnek tűnik, mint Arizona vagy Nevada. [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények