Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • netreg

    tag

    válasz Soma01 #36843 üzenetére

    Köszi a választ. Igen, sajnos felsültem vele, úgy tűnik. Pedig ki is próbáltuk előtte. Oda tettük a Powerline vevőket, ahová fel tudott épülni a Powerline háló, megérkezett a jel, tudtunk kapcsolódni WiFin. Működött minden ponton, de akkor még nem mértünk sávszélességet, amiből kiderült volna, hogy a legtávolabbi pontok már csak a fele sebességet tudják, de ennél sokkal zavaróbb a megbízhatatlan kapcsolat. Ezt csak az utóbbi 2-3 hónap tapasztalatai alapján látjuk. Az egyik épületben 1 adó van és 7 vevő. A vevők is DHCP-vel kapnak címet a központi routertől. Ha leszakadnak a Powerline csapattól, akkor hiába látszik elérhető térerő a közelükben (ők WiFin akkor is forgalmaznak, lehet, hogy az IP-jük sem veszett el, ha nem voltak újraindítva), nem lehet hozzájuk kapcsolódni. Van olyan vevő, ami stabilan megy, van, ami tetszőleges időpontban eldobja magát, de vihar után tuti.

    Alapvetően a Powerline miatt szakad, persze a belső antennás vevők sem túl izmos lefedettséget csinálnak maguk körül. Ez utóbbi még nem lenne olyan nagy gond.

    Az adók: TL-PA2010
    A vevők: TL-WPA2220

    Nincs padlás. A felső szinten lévő szobákban látszik a tető belül. Nagyon szép, rusztikus.:D

    Igen, arra gondoltam, hogy valahogy a kábellel kell osonni vagy 40-50 métert. A központi helytől gyakorlatilag egy nyitott folyosó van mindkét irányba. Falsarokban, fal/mennyezet találkozásnál el lehetne kulturáltan vinni. Aztán menne rá valami díszléc mittomén. Ez az egyik fő épületben van így. Ha erre a folyosóra egyenletesen elosztva, a plafonra 3 bika AP felkerül, az be fogja szórni a környező szobákat + a felette lévőket is, Nem látok más lehetőséget. A Powerline elbukott, a Range Extendernek hosszú a folyosó. Vagy abból kéne valami erősebb? Régebben Planet WNAP-1110 volt RE módban, nem volt túl meggyőző. Mondjuk a másik épületben felfelé is van 2 emelet, meg ott vannak az U alak szárnyai. Közben mindenhol masszív kőfalak. Nem tudom, hogy létezik-e olyan Range Extender, ami megbízhatóan teszi a dolgát egy ilyen környezetben.

    Az is lehet, hogy nem szereljük le az egészet, csak a problémás pontokra viszünk kábelt a működő Powerline vevőktől és a végére egy AP. Na ez nem is rossz ötlet. Bár elég nagy az utálat már Powerline ügyben. Én sem bízom már benne igazán.

    A TL-WA7510N 5GHz-es hidak viszonylag jól elviszik a jelet a másik két alépületbe, a gond akkor van, ha ők sem kapják meg. Egy darabig ők is Powerlineon kapták a jelet, de aztán kaptak közvetlen ill. egy switchel megszakított ethernet kábelt a routerig. Az egyiket újra kellett indítani egyszer, de távolról meg lehetett csinálni (pont az AP módú halt be és a kilens oldal nem tudott hozzá kapcsolódni WiFi-n, de a router felől, etherneten elérhető volt).

    PLEASE, ha valakinek van jó ötlete, ne tartsa vissza!

    [-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

Új hozzászólás Aktív témák