Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok!

    A minap nekem is felkerült a windows 10-re váltás lehetősége a tálcára.
    Mennyire érdemes már váltani? Driverek szempontjából érdekelne a dolog, mert emlékszem amikor Win 7-ről váltottam 8-ra, jó pár hónapig vártam a Win8 drivereket, bár ott még egy Lenovo notiról volt szó.

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Köszi a válaszokat!
    Csak tovább kellett volna lapoznom. Mindenesetre a regisztrációt már megcsinálom.

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok!

    Windows 8.1 alól Media Creation Toollal gond nélkül upgradelt Windows 10 Pro-ra a rendszer. Most viszont szeretnék egy clean installt csinálni pendrive-ról, ha lehetséges. Hogyan tudom ezt megtenni? Media Creation Toollal nekem kicsit gyanús az a menüpont, amiben a telepítő pendrive készítése lehetséges, pontosabban a megnevezés, hogy másik gépet szeretnék frissíteni Win 10-re, és ehhez készít pendrive-ot. Honnan tudhatom meg a telepítéshez a Windows 10 kulcsomat? Vagy a Win 8-as seriallal lehet telepíteni?

    Előre is köszönöm a választ!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    És mindezt csinálhatom úgy is,hogy a pendrive-ról bootol be, és a partíciót formázom, amire utána telepíteni szeretném? Vagy Windows 10 alól kell a telepítést indítani?

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Nagyon köszönöm a segítséget!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Hát, valamit nagyon szarul csinálhattam, mert pendrive-ról bootolva kulcsot kér. :(((

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Az addig oké, de honnan fogja tudni a telepítő,hogy nekem milyen kulcsom volt, ha formázom a c meghajtót és úgy telepítem rá teljesen frissen?

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni, mert előjött egy furcsa hibája a rendszernek.
    Nem működik a keresés funkció a start menün belül. Nem szeretek ikonokat pakolni az asztalomra, így szinte minden programot így nyitok meg (Windows gomb, majd begépelem a program nevét), viszont ma mióta bekapcsoltam a gépet nem hajlandó keresni. Semmit. Újraindítás nem segít, a neten rákeresve pedig Cortana problémára, illetve search service-re hivatkoznak a problémánál. Cortana ugye magyar lokáció miatt alapból nincs, a search szolgáltatást pedig nem találok feladatkezelőben, így ezt sem tudom újraindítani.

    Találkozott már valaki ilyen hibával? Van rá valamilyen megoldás?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Ennyire amatőr dolgot. :W Magyar rendszernél ne search, hanem keresés alatt keressem... :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok!

    Újonnan vásárolt laptopon tegnap upgradeltem 64 bites angol Windows 10 Home-ra.
    Szeretném működésre bírni a Mail nevezetű appot, de nem igazán akarja szinkronizálni a fiókokat. Egy hotmailes és egy gmailes fiók van hozzáadva, de semmilyen levelet nemhajlandó letölteni. Tud rá valaki magyarázatot/megoldást? Letiltottam volna valamit, amit nem kellett volna?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok!

    Ma érkezett meg az USB HUB amit rendeltem.

    Összekötöttem, bedugdostam a kábeleket, viszont sajnos van egy kis problémám vele. Folyamatosan villog az értesítési területen az a kis USB csatlakoztatását/leválasztását jelző ikon. Egyelőre egy egér van csatlakoztatva, mert a külső HDD-t felismerni felismeri ugyan a gép, de hol becsatlakoztatja,hol leválasztja. Van valakinek ötlete hogyan lehetne orvosolni a problémát? Esetleg valamilyen driver okozhatja?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Köszönöm a gyors válaszokat. Működni működik, mert a hozzákötött egeret minden gond nélkül tudom használni. Nem találok az eszközkezelőben driver nélküli eszközt,viszont ha bekapcsolom a HUB-ot, akkor egy Általános SuperSpeed USB-hub nevű eszköz (illetve néha kettő) jelenik meg, és tűnik el.

    Ami furcsa, hogy ha áram alatt van a HUB, akkor a Synology DiskStation, mint hálózati hely is hol megjelenik, hol eltűnik Sajátgépből.

    [ Szerkesztve ]

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Remek, USB 2.0-ra kötve tökéletesen működik. Már csak USB 3.0 alatt kéne működésre bírni. :(((

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Úgy is terveztem már egy clean installt, hétvégén megejtem, aztán megnézem mi lesz vele.
    Köszönöm a segítséget!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok!

    Tegnap vásároltam egy TV-t, és próbálgattam,hogy a PC-t hozzákötve hogyan tudnám használni esetleg játékra.

    Biztos,hogy valami nagyon amatőr hibát követtem el,de most mintha az arányok teljesen elcsúsztak volna. Ikonok mérete, jobb klikkes lenyíló menük, illetve a programok objektumainak mérete sem passzol. Pl. a viber ablaka iszonyúan kicsi, de a radeon illesztőprogram menüje meg orbitális nagy.

    Monitornak egy Dell S2340L-t használok, a TV pedig Samsung UE48J6200. Mindkettő 1920*1080 felbontásban, és HDMI kábellel kötöttem mindkettőt a PC-hez, külön-külön.

    Több problémám is felmerült. Pl. PES 2016 alatt próbálgatva, a játék felbontását nem engedte 1280*768 fölé beállítani, és nem tudom,hogy ennek mi az oka.
    Továbbá nagyon zavar ez az eltérű méret probléma, így szeretném valahogyan visszaállítani az alap értékre a felbontást, és a méretezést. Ez megoldható valahogyan?
    És végül, az lenne a kérdésem,hogy lehet-e külön profilokat létrehozni a különböző megjelenítők használatához?

    Őszintén szólva nagyon hozzászoktam, hogy Windows 10 alatt lényegesen kevesebbet kell állítgatni a dolgokat, csak bekapcsolom a gépet egy újratelepítés után, és tökéletesen megjelenik a kép a monitoron, nem kell állítani semmit. Így abszolút nem vagyok képben,hogy mi befolyásolja a megjelenítést ilyen szempontból, vagy hogy azokat a beállításokat hol is kellene keresni.

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok!

    Windows telepítéssel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.

    Adott egy Lenovo Yoga 2 13 laptop, eredeti Windows 8-ról upgradelt Windows 10 van rajta.
    Eredetileg egy SSHD van benne, a Lenovo-tól megszokott Recovery partíciókkal. Ma sikerült beszereltetni egy M2-es csatlakozós SSD-t, mert elég lassúcskának találtam az SSHD-t.

    Pendrive-ról szerettem volna telepíteni a Windows 10-et, clean installt terveztem. Media Creation Toollal letöltöttem a Windows 10 képfájlt, feltettem a pendrivera. Be is bootolt róla, elindult a telepítés, viszont odáig jutottam csak,hogy formázzam az SSD-t, illetve hülye fejjel formáztam az eredeti Windows partíciót, mondván úgysem kell.

    A meglepi ekkor jött, ugyanis az SSD-re nem engedte telepíteni a rendszert, és ezt az üzit kaptam:

    "We couldn't install Windows in the location you chose. Please check your media drive. Here's more infor about what happened: 0x80300024,"

    Az eredeti, SSDH-n lévő partíciókra sem engedte telepíteni a rendszert, mondván Drive 0-ra nem telepíthetek. Még szerencse,hogy az eredeti Recovery partíciókat nem formáztam le (meg akartam szüntetni őket, mert úgy gondoltam nem lesz rájuk szükség), mert így azzal tudtam működő rendszert visszahozni.

    Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy milyen módon lehet ebben az esetben telepíteni az SSD-re. Sajnos nincs olyan speckó csavarhúzóm, így azt nem tudtam kipróbálni,hogy az SSHD-t lehúzom az alaplapról, és úgy telepítek SSD-re.

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok,

    Telepítés/driver kérdéskörben kérnék egy kis segítséget.
    A múlt héten videokártyát cseréltem, és a beszerelés után legyalultam a rendszert, és teljesen újratelepítettem. Pár napig minden gond nélkül üzemelt, aztán egy Windows Update után elkezdett összeakadni valami a videokártya driverével, és 10 percenként fagyott, majd újraindult a rendszer.

    Megint újrahúztam a rendszert, és a szolgáltatások között letiltottam a Windows Updatet, megelőzendő ezt a hibát.

    A videokártya driverével most nincs is problémám, viszont a Windows elég furcsán üzemel. Bekapcsolás után pl a tálca nem reagál semmire, újra kell indítanom rögtön belépés után, hogy meg tudjam nyitni a start menüt, vagy egyáltalán bármilyen ikonra rá tudjak kattintani a tálcán.

    Meg lehet oldani valahogyan, hogy a Windows Update továbbra is frissítse a rendszert, de a videokártyához ne keressen és telepítsen drivereket?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok,

    Belefutottam egy elég kellemetlen problémába.
    A Microsoft Store nem hajlandó települni, illetve a Microsoft alkalmazások sem működnek.
    Mi lehet a hiba? És legfőképpen hogyan lehet orvosolni?

    Előre is köszi,
    Zs

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Köszönöm, igazán építő hozzászólás.
    Csak az a gáz, hogy mindaddig amíg nem frissülnek ezek a szarok, a Fényképek alkalmazás sem nyitható meg, így nem tudok egy darab képet sem megnyitni. Igen, tudom, tegyek fel third party appot hozzá. Megtörtént. Nem engedi az alapértelmezett programot átállítani, akárhányszor próbálom, kifagy.

    Egyéb ötlet, azon kívül,hogy örüljek neki?

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok,

    Asrock Z87 Extreme6 alaplapom van, és a minap felmerült bennem a kérdés, hogy ha már 2 gigabites LAN csatlakozó van rajta, ami a specifikációk szerint tudja a teaminget, akkor érdemes lenne kipróbálni.

    Windows 10 alól próbálkoztam, feltettem a letöltött intel drivert, viszont nem jutottam sikerre.
    Hogyha a két ethernet csatlakozót teambe rendezem, akkor totál elveszti a gép a kapcsolatot, és csak annyit érzékel a gép,hogy be van dugva a LAN kábel, de nem látja a hálózatot.
    Többféle teaming opciót kipróbáltam, hasonló eredményekre jutottam, sőt, az egyik esetben olyannyira sikerült elbarmolni valamit, hogy a teaming törlése után hiába volt internet, és töltött be bizonyos honlapokat, sok másikat nem volt hajlandó,valamilyen DNS hibára hivatkozva. Csak az segített,hogy a beállításokat alap állapotba állítottam vissza a Gépházban. Maga a gép pedig egy gigabites TP-Link switch-re csatlakozna, ami tudja a teaminget, és be is van rajta állítva,hogy az 1-es és 2-es portot rakja egy csoportba.

    Van valakinek ötlete,hogy mi lehet a problém?

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok,

    Elkövettem azt a balga hibát, hogy nem kapcsoltam ki a frissítések automatikus telepítését, így néhány napja lefutott egy update, aminek következtében a gépem szinte használhatatlanná vált. Login alatt lefagyott, vagy a rendszerbe való belépés után néhány percen belül. Először arra gondoltam, hogy valamelyik driverrel akad össze, de mivel folyamatosan fagyott, így nem tudtam ezt a problémát orvosolni, ezért egy másik gépen letöltve egy friss windowst, újratelepítettem az egészet.

    A probléma részben megszűnt, vagy legalábbis jobb a helyzet, mert összességében használható a gép. Tekintettel arra, hogy dolgozom is rajta, ez nagy eredmény.

    Viszont a következő problémák még mindig fennállnak:
    Hosszabb kikapcsolt állapotot követő első indításkor már a login alatt lefagy, és csak a power gomb hosszan nyomva tartása segít.
    Random lecsatlakoztatja, majd újra csatlakoztatja az USB-be dugott pendrive-ot.
    Ma az adat meghajtót is lecsatlakoztatta, amiről úgy szereztem tudomást, hogy a OneDrive hibaüzenetet dobott.
    Sokszor nem működik a Start menü / Főkapcsoló / Leállítás, illetve semmilyen módon nem lehet leállítani, sem Alt+F4 / Leállítás, sem pedig a Ctrl+Alt+Delete felületről.
    Ha működik a kikapcsolás és látszólag a Windows leáll, a gép akkor sem mindig kapcsol ki, pörög a venti, és világít a bekapcsolást jelző control lámpa.

    Emellett ami a legnagyobb problémát jelenti,hogy a könyvelőprogram amit használok, szintén sokszor fagy, csonttá.

    Az alap rendszer mellett driver tekintetében csak egy legfrissebb Radeon szoftver van telepítve a videokártyának, minden más az, amit a Windows saját magának telepít.
    Felhasználói programokban nem történt változás, így nem gondolnám, hogy egy újonnan telepített szoftver okozza a problémát.

    Windows 10 Pro 64 bit, verzió: 1909
    Oprendszer buildszáma: 18363.592

    Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja a problémát, és hogyan lehetne orvosolni?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Üdv,
    Zsombor

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Ez az a verzió amit a MediaCreationTool lehúzott nekem. Ezek szerint nem a legfrissebb, stabil verziót tölti le?
    Az update előtt tökéletesen futott a rendszer, semmi hibát nem tapasztaltam, ezért furcsállnám, hogyha hardveres probléma lenne. Persze nem mai vas már, akár a meghibásodás is benne van a pakliban.

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Futtattam manuálisan egy frissítést. Az összesítő frissítést amit említettél, az első helyen dobta fel. Rejtély, hogy miért nem futott le. Minden esetre most települ, remélem ez megoldja a problémákat. Ha nem, akkor megyek tovább a driverek irányába.

    Köszönöm a segítséget!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok,

    Adott egy Windows 10 Pro, verzió: 1909, build száma: 18363.836. Becsúszott egy automatikus frissítés néhány héttel ezelőtt, és használhatatlanná tette a rendszert, olyannyira, hogy egy tiszta Windows 10 képfájlt is másik gépen kellett letöltenem, mert fagyás nélkül nem tudott végigmenni az sem. Ez után újra telepítettem a gépet nulláról, majd újabb hibák jöttek. Login alatt fagyás, stb. Ez most megoldódni látszik, végigmentem azokon a tanácsokon amiket itt kaptam a topikban, és végül úgy tűnik,hogy a BIOS frissítés óta ezek a problémák megszűntek.

    Van viszont újabb probléma. Alapvetően Call of Duty Warzone alatt tapasztaltam eddig (mással mondjuk nem is játszom már hetek óta), hogy a játék betöltéséig sem jutok el 10-ből 8 esetben, mert BLZBNTBGS000003F8 hibakóddal server disconnected üzenet kíséretében kidob, majd a Battle.net alkalmazásban is offline-ra vált, majd újra kapcsolódik a profilom. Gondoltam elengedem a COD-ot, és visszatérek a jó öreg Battlefield V-hez, az is elég szórakoztató. Azonban a probléma itt is fennáll, néhány perc játék után kidob a szerver, és offline módba vált a játék. Mivel már két játék is hasonló tüneteket produkál, úgy sejtem nem feltétlenül a játékokkal van probléma.
    Első körben próbálkoztam egy LAN driver telepítéssel, mert eddig a Windows 10 drivereit használtam by default, tettem ezt eddig hiba nélkül. Viszont ez nem segített.
    Ami furcsa, hogy a wifi kártyán keresztül sem tudok csatlakozni hálózathoz, mert azt írja nem lehet csatlakozni a hálózathoz. Sem a routerhez, sem a modem wifi hálózatához, de még a telefonról megosztott hotspothoz sem.

    A furcsa az,hogy maga az internet nem szakad meg ilyenkor, legalábbis az értesítési ikonoknál nem látszik a szokásos kis sárga háromszög, hogy baj lenne az internetkapcsolattal.

    Van valakinek ötlete, hogy milyen vonalon lehet elindulni ezzel a problémával? Szoftveres, vagy inkább hardveres gond lehet? Őszintén szólva teljesen tanácstalan vagyok. :(

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

  • Burki

    aktív tag

    Úgy érzem sok ötlet ezzel kapcsolatban nem fog születni.

    Abban tudna valaki segíteni, hogy melyik az utolsó stabil build, amit érdemes feltenni egy újratelepítésnél?

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

Hozzászólok Aktív témák