Új hozzászólás Aktív témák

  • turbolya

    újonc

    Sziasztok!

    Ujra kellett pakolnom a win 10-em, mert az egyebkent csodalatosan mukodo rendszeremet a geforce experience nevu kaki program altal frissitett videodriver tonkrevagta..m

    Sajna problemakba utkoztem. A rendszert (win10, home, 64x) egy windows bootable media USB-vel huztam ujra. Fel is ment, de valah nem lett jo a rendszer. Csinaltam egy BiOS frissitest, majd megint ujrahuztam. Elvileg minden 'up to date' (legalabbis a windows update es a windows illesztoprogram frissitesek szerint).

    Most a rendszer megy. Egyetlen problemam, h a hard disk sentinelben a kovetkezot irja az SSD-re: a TRIM elerheto, de inaktiv. Ezutan megprobaltam feltenni az RST gephez kapott valtozatat. Ugyanaz az eredmeny. Majd leszedtem. Ugyanaz. Ezutan feltettem az RST legujabb valtozatat. Ugyanaz. Szoval nem tudom mit csinaljak. Ez a sok driver valtozgatas bezavarhatja a rendszert, emiatt ujra kene telepiteni?

    Azota olvasgattam egy csomot es rajottem, h vannak itt ujdonsagok, amiket eddig nem vettem figyelembe. Peldaul az UEFI. Namost az en gepemen ilyen van. De a telepitesnel semmilyen meglevo particiot nem toroltem, csak formaztam az SSD-t, es kijeloltem, h erre pakolja a windowst. Kellett volna particiot torolnom? UEFI-ben vagy Bios-ban valamit at kellett volna allitanom?

    Ha uefi van a gepen akkor mar BiOS nincs is? Az uefi-t kell frissiteni? Vagy ujra letrehozni? Az uefi-t 'corruptalhatja' valami? Mitol fugg, h uefi vagy legacy bios modban rakom ujra a rendszert? Szoval ez az egesz nem tiszta nekem.

    Tudnatok segiteni? Elore is koszi!

Új hozzászólás Aktív témák