Új hozzászólás Aktív témák

  • #71043776

    törölt tag

    válasz Geth #80037 üzenetére

    Olyannal én is találkoztam, meg aminél be volt kapcsolva, de a rendszer szerint nem (még talán XP-n) :)

    (#80043) bobalazs: Nem olyan régen állítottam vissza egy több, mint 2 éves mentést, hogy telepítőt tudjak csinálni a helyreállítási partíción lévő gyári rendszerről. Ennyi idő után az összes program elavult volt, minden külön frissítést és azonosítást kért, ami neten keresztül működik, plusz a szokások változása miatt nem is kellett volna minden holmi a rendszeren. Több meló lett volna vele, mint a tiszta telepítéssel. Ezért csinálok rendszeresen mentést külön, mert még az 1 hónapos is macerát jelenthetne. Persze ez függ a használt programoktól is.

    Én azt szoktam javasolni, hogy akinek előfordultak már problémák az upgrade után, az készítsen mentést közvetlenül előtte (vagy rendszeres időnként), amit vissza lehet akkor is állítani, ha nem indul el a rendszer. Bitlocker mellett több hely kell, de az sem akadály. Néha elég egy-két program, vagy beállítás, vagy driver, hogy gond legyen.
    Egyébként használhatod az első kiadást most is, jelezni fogja, hogy nem kap több frissítést, és upgrade szükséges. Ezt letilthatod, és ennyi, viszont az elmúlt évek során kiadott biztonsági frissítések (amik ugye publikus hibákat foltozhatnak) és hibajavítások nem lesznek benne, márpedig a 10 sosem a hibamentességéről volt híres.

    Az autós példád sajnos nem annyira elrugaszkodott, a Tesla is küldött már ki olyan frissítést, ami nem volt mindenkinek problémamentes.

Új hozzászólás Aktív témák