Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz smallmer #52012 üzenetére

    Fentebb említve volt, hogy az utólagos particionálásnál mi a helyzet. Vagyis a lemezkezelő nem feltétlen engedi egy adott méret alá csökkenteni a rendszerpartíciót. Ha valaki fix méreteket akar, akkor azt célszerűbb még telepítésnél beállítani.

    Másrészt függ a felosztás attól is, hogy mekkora az SSD, mekkora tárhelyigényű programok lesznek rá telepítve. Ha például csak 120 GB-os + combos programok is mennek rá, akkor nem feltétlen érdemes 60 GB-os partíciót adni a rendszernek. Pláne, hogy a Windows 10-nél folyamatos build upgrade-ek vannak és azoknak is kell a plusz tárhely. Illetve, ha esetedben van HDD is gépben, akkor gondolom a játékok & letöltések majd arra mennek. Tehát ez esetben nem feltétlen muszáj az SSD-t felosztani, ez az egyéni igényektől is függ.

    Továbbá egy rendszerlemezt azért szokás több részre particionálni, hogy ha valami miatt újra kell telepíteni az OS-t, akkor csak annak a partícióját kelljen újraformázni és az adatokét ne piszkálja. De, ha utóbbiak eleve külön lemezen lesznek, akkor ugye más a helyzet. Valamint a például a vírusok miatt, amik rendszerint a C meghajtót veszik célba elsőként. De, ha valami komolyabb fájltitkosítós xart kap be az ember, akkor kb. ugyan mindegy, mert azok jellemzően az összes partíción és lemezen végigmennek. Ez ellen max. az nyújt védelmet, ha fizikálisan is külön helyen (pl. külső HDD) vannak tárolva a fontos adatok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák