Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Bacusuz #34040 üzenetére

    Érdekes...ha a dokkolóban más HDD-k esetén is ilyen, kifagy stb., akkor nem a Seagate lehet a hiba forrása. Illetve a laptopon teljesen jó, ahogy mondtad. A screenhotok alapján elsőre azt mondaná az ember, hogy a dokkoló / benne lévő HDD / USB kábel hibás, de a másik gépen való megfelelő működés megint megkérdőjelezi ezt. Illetve PC-n van, amikor az előlapi USB 3.0 portok furán működnek és inkább a hátlapi portok használata javasolt.
    A driverek frissek, az csak egy dolog, mert nálam volt, hogy USB eszközök működésében pont a Win10 által felrakott alaplapi chipset driver okozott problémát. Valamint sebességproblémák lehetnek az alaplapi + dokkoló USB 3.0 vezérlője + az OS nem megfelelő együttműködése miatt is. Nekem volt olyan külső házam, aminél csak firmware frissítés oldotta ezt meg. A Quickport XT-ben JMicron JMS567 chip van. Ilyen vezérlős cuccom van, de én Win10 alatt nem tapasztaltam sebesség problémákat. Persze ez a rajta firmware-től is függ.

    SATA-n megnézed ok, de ha ott jó is, attól még a dokkolóban nem lesz. Hogy ki lehessen zárni ezt-azt, továbbra is a live Linux alatt kipróbálást lenne érdemes megpróbálni.

    (#34016) raidx: abban a cikkben a manus az USB 3.1 Type-C kábeleket tesztelte és amelyik kinyírta a Chromebookot, az egy noname gyártó, olcsó xarja volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák