Új hozzászólás Aktív témák

  • ksanc

    őstag

    válasz svgyula #21024 üzenetére

    Ezért raktam fel és mindegyikkel működik

    Nem is ez a probléma. A codec pakkokkal az a gond, hogy teljesen feleslegesen szemetelik tele a rendszert olyan kodekekkel, amire semmi szükség nincs. És ez általában több problémát okoz, mint amit megold. Nem egy gépnél kezdtem azzal, hogy eltávolítottam ezeket és érdekes módon megszűntek problémák.
    Jellemzően akkor szokott gond lenni a lejátszással, ha valaki valami egzotikus enkódert használt, vagy esetleg csakazértis beleerőltet a konténerbe egy enkódolást, ami nem jellemző a konténerre.
    És a másik dolog, hogy EGY hiányzó kodek, dekóder miatt felrakatni 45 másikat, az szerintem szimplán hülyeség. Amik aztán akkor és ott okoznak problémát, amikor és ahol egyáltalán nem számítasz rá.
    Meg kell nézni, hogy mi hiányzik és azt feltelepíteni. Persze ehhez pici idő és némi hozzáértés kell, elhiszem én, hogy sokkal egyszerűbb felhányni valami csodapakkot.

    Más. Nagyon régen nekem is a BSPlayer volt a kedvencem, de aztán csak valami kötelezően feltelepítendő fossal együtt volt ingyenes. (Hagyjuk most a mókolt megoldásokat).
    Gyorsan más után néztem, így kötöttem ki a VLC-nél. Eddig még mindenre jó volt, amire nekem szükségem volt és nem csak a lejátszandó formátumokat értem ez alatt. Mellesleg már akkor elkezdtem használni, amikor még közel sem volt ilyen népszerű. Amíg nem csinálnak ezzel is valami baromságot, addig ez lesz a lejátszóm.
    A TC dettó ugyanez. Ráadásul már öreg is vagyok :D
    Az első amit felrakok az általam is használt gépekre, de nem ajánlgatom, mert az átlagfelhasználó idegrángást kap, mikor azzal kezdek el dolgozni előtte és nyugtatgathatom, hogy nem kell használnia :) Egyébként én is elvagyok az intézővel.
    De ezek egyéni igény és ízlés kérdése, ilyeneken kár vitatkozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák