Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz daimonion #18780 üzenetére

    Hétfő óta nem használom sem az Edge-t (sőt azt már régebb óta), sem a win10-et. Ja és maradjunk annyiban, hogy ez nem az Edge "tudása". :N Mellesleg az "én" a szóban forgó hozzászólásban mint általános alany értendő, csináltam már meg bonyolultabb dolgokat is, pl. ramdiskre átirányított cache mappák chrome alatt.

    A hangsúly pedig azon van, hogy elvileg azért ennyire fapadosak ezek a programok, hogy hülyebiztosak legyenek. Na most ha hülyebiztos, akkor legyen már ésszerűen megcsinálva. Hasonlóan, ahogy az SSD-t nem akarja töredezettségmentesíti az oprendszer, mert nem tenne neki túl jót. Az sem túl ésszerű, hogy minden egyes letöltés alapértelmezett mentési helye a rendszerpartíció legyen, pláne ha az SSD. Mert tegyük fel valaki nem ért hozzá, még nem biztos, hogy a szükségesnél gyakrabban szeretne új ssd-t venni. Talán még azzal sincs tisztában az illető, aki a fapados programok célközönsége lenne, hogy ez rosszat tesz az ssd-nek. Szóval felőlem nyomathatják ezeket a minimalista alkalmazásokat, de akkor legyen ésszerűen és hatékonyan megcsinálva, hogy ne kelljen külön másik helyen állítgatni, registryben turkálni stb.
    Meg úgy az egész rendszert csinálhatnák az ésszerűség jegyében, azt is már ezer éve megcsinálhatták volna, hogy ha két vinyó van a gépben, ne a rendszermeghajtóra tegye alapból a lapozófájlt, mert az kevés memóriánál halál. Ennek ellenére ez az alapbeállítás, jó sok bosszúságot okozva az átlagusereknek.

    A vége úgyis az lesz (mert abba az irányba haladunk, csoda, hogy vezérlőpult még van), hogy minden komolyabb beállítási lehetőséget kiirtanak az oprendszerből, de biztosra veheted, hogy nem lesz ésszerűen, átgondoltan megcsinálva, majd lehet minden szarért a registryben átirogatni. Nekem ez nem fejlődés, amit a Microsoft manapság csinál. A metrós alkalamzások pl továbbra is a vicc kategória. Zeneprogramból egyesével törölhetők a számok a playlistről? A Kapcsolatok alkalmazást pedig még a 8.1 ugyanilyen nevű alkalmazásához képest is sikerült lebutítani. :(((

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák