Új hozzászólás Aktív témák

  • SpaceJam

    aktív tag

    [color profile - vagy egyéb gond]

    A probléma az, hogy valamelyik legutóbbi AMD driver frissítése után viszonylag fakóvá vált a képernyő kép. A furcsaság az volt, hogy újra be kellett állítani a színprofilt, mert minden erre vonatkozó beállítást eldobott, és még a színprofil listából is kiszedte a manuálisan hozzáadott saját darabot (ezt még a monitor kalibrálása mellé kaptam és évek óta alkalmazom).

    Visszaraktam az eggyel előtte lévő drivert, de nem segített. Ma jött az új, 20.11.3-as AMD driver, és olyan módban raktam fel, hogy töröljön minden előző dolgot, így helyreállt a szín. Viszont az ablakok közt váltogatáskor mintha recegett volna a színkezelés, fura volt.

    Aztán felraktam az aktuális, preview Windows 10 frissítést, újraindított a gép, és megint fakó minden. Volt fent f.lux nevű színállítgató progi, a biztonság kedvéért azt is leszedtem, újraindítottam, de maradt fakó a kép.

    Ezek alapján szerintetek mivel lehet baj? Én azt gyanítom, hogy a Windows 10-ben baszogtattak valamit a színkezelésen – ahogyan a hangkezelést is megreformálták az utóbbi években, sok eszköz esetén problémát okozva. Találkozott ilyesmi problémával más is?

    [ Szerkesztve ]

    neszetools.hu ● pc360.hu

Új hozzászólás Aktív témák