Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Szakállas79 #121040 üzenetére

    Elnézést, a deszkát benéztem... :B

    Legelső dolog, amit rövidre kell zárni, az az, hogy mennyire "intelligens" a deszka BIOS-a, azaz ha Legacy avagy UEFI módra is van állítva, akkor is képes a bootmenüt használva azon "felülemelkedni", azaz CSM módba lévő BIOS esetén bebootol-e UEFI meghajtóról avagy fordítva, azaz UEFI-re állított BIOS esetén Legacy-ba bootolni(pl a B450-es lapok ezt alapból tudják)

    Ha az nem érdekes, hogy a W7 nem fogja látni az ADATA NVME-t (ez a legegyszerűbb telepítés, bár még mindig nem értem, hogy miért nem W8.1...), akkor UEFI-re kell állítani a BIOS-t, W7-t telepíteni elsőre a SATA SSD-re (NVME-t nem kell kiszedni, úgy sem látja szvsz). Ezt követően SATA SSD lehúz és a W10 telepít az ADATA NVME-re.
    Deszka bootmenüjét használva tudod majd kiválasztani melyik OS induljon (W7 nem fogja látni szvsz az NVME meghajtót, W10 természetesen látja a W7 SSD-t)

    UI: Az ADATA NVME meghajtókhoz nem szoktak adni külön NVME driver-t, azaz az OS NATIVE módban kezeli. Ezt a W7 nem tudja. A másik probléma lehet(mondom: lehet), hogy Legacy módban döglött az ADATA NVME... (ha nincs külön ún. bootcode a meghajtón, akkor az alaplap hiába próbálja átadni a vezérlést, az nem csinál semmit, röviden: Legacy-ban nem biztos, hogy menni fog... ) Próba cseresznye...(nem ismerem/nem volt még a kezem közt ilyen meghajtó, ezért nem tudom biztosra mondani, de próbáld ki)...

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák