Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz RaptorzZZ #120999 üzenetére

    Itt nem derült ki, hogy milyen laptopról, annál milyen SSD-ről, milyen formájú beépítésről van szó, stb. Gondot az szokott okozni a telepítésnél/bootolásnál, ha pl. az ODD helyére HDD Caddy-ben van téve a SSD, ezért ilyenkor elsődlegesen a HDD helyére javasolt tenni az SSD-t, ha 2,5"-os SATA-s. Ha M.2 (?) SATA/NVMe SSD és van neki a laptopban külön foglalat, akkor az más dolog, de többek között ez sem derült ki. Aztán azt írod, hogy a telepítés után az UEFI BIOS boot menüben manuálisan kiválasztottad a megfelelő meghajtót, de nem bootolt. Az viszont nem derült ki, hogy tényleg a megfelelő meghajtó/bejegyzés lett-e kiválasztva/beállítva, illetve UEFI-s telepítés a Windows Boot Manager.

    Aha, tehát nyilván megoldható lett volna a klónozás is, de azért lett elvetve, mert otthonra számodra nem volt elég a Pro kiadás és okvetlenül Enterprise LTSC kellett, amit alapesetben magánszemély eleve nem is vásárolhat, használhat legálisan, érdekes... :DDD

    Biztos nagyon okosak, ügyesek azok a szervizesek, bár az hirtelen nem teljesen tiszta, hogy mi köze a telepítéshez a célmeghajtón (SSD) kívüli másik fizikai lemeznek (HDD), meg hogy az hogyan van formázva, amikor eleve az előbbire (SSD) történik a Windows 10 telepítése... :F Meg az nemrég már el lett magyarázva, hogy a telepítésnél nem előírás sem a célmeghajtónál, sem a többinél, hogy előre inicializálva, particionálva, formázva legyen, egy (belső) HDD, SSD is eleve particionálatlan, formázatlan gyárilag, aztán mégis lehet rá telepíteni a kijelölés és tovább opció használatával.

Új hozzászólás Aktív témák