Új hozzászólás Aktív témák

  • Burki

    aktív tag

    Sziasztok,

    Elkövettem azt a balga hibát, hogy nem kapcsoltam ki a frissítések automatikus telepítését, így néhány napja lefutott egy update, aminek következtében a gépem szinte használhatatlanná vált. Login alatt lefagyott, vagy a rendszerbe való belépés után néhány percen belül. Először arra gondoltam, hogy valamelyik driverrel akad össze, de mivel folyamatosan fagyott, így nem tudtam ezt a problémát orvosolni, ezért egy másik gépen letöltve egy friss windowst, újratelepítettem az egészet.

    A probléma részben megszűnt, vagy legalábbis jobb a helyzet, mert összességében használható a gép. Tekintettel arra, hogy dolgozom is rajta, ez nagy eredmény.

    Viszont a következő problémák még mindig fennállnak:
    Hosszabb kikapcsolt állapotot követő első indításkor már a login alatt lefagy, és csak a power gomb hosszan nyomva tartása segít.
    Random lecsatlakoztatja, majd újra csatlakoztatja az USB-be dugott pendrive-ot.
    Ma az adat meghajtót is lecsatlakoztatta, amiről úgy szereztem tudomást, hogy a OneDrive hibaüzenetet dobott.
    Sokszor nem működik a Start menü / Főkapcsoló / Leállítás, illetve semmilyen módon nem lehet leállítani, sem Alt+F4 / Leállítás, sem pedig a Ctrl+Alt+Delete felületről.
    Ha működik a kikapcsolás és látszólag a Windows leáll, a gép akkor sem mindig kapcsol ki, pörög a venti, és világít a bekapcsolást jelző control lámpa.

    Emellett ami a legnagyobb problémát jelenti,hogy a könyvelőprogram amit használok, szintén sokszor fagy, csonttá.

    Az alap rendszer mellett driver tekintetében csak egy legfrissebb Radeon szoftver van telepítve a videokártyának, minden más az, amit a Windows saját magának telepít.
    Felhasználói programokban nem történt változás, így nem gondolnám, hogy egy újonnan telepített szoftver okozza a problémát.

    Windows 10 Pro 64 bit, verzió: 1909
    Oprendszer buildszáma: 18363.592

    Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja a problémát, és hogyan lehetne orvosolni?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Üdv,
    Zsombor

    Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

Új hozzászólás Aktív témák