Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Predator2 #110354 üzenetére

    Egyrészt ha SSD (javasolt) helyett csak egy 5400-as laptop HDD a rendszermeghajtó, akkor nem kell csodát várni, az eleve lassú lesz. Viszont normál esetben annyira nem kellene, hogy használhatatlan lassú legyen tőle a Windows. Vagyis ha annál a laptopnál ez van, akkor ott egyéb gond lehet.

    Másrészt az egyéb gond lehet pl. a sok telepített program, azok automatikusan és a háttérben állandóan futó folyamata, amik lassíthatják a rendszer működését, bootolásnál a felállását stb. Vagyis ha ha ez a helyzet, akkor a felesleges programokat kukázni kellene, vagy legalábbis letiltani, hogy ha nincsenek használva, akkor ne fussanak állandóan, ne induljanak a Windowszal együtt. Aztán okozhat lassulást az is, ha tele van vírussal a rendszer, éppen bányászik a gép, stb. Azaz ez esetben nem ártana egy víruskeresést lefuttatni a rezidens antivírus szoftver online/offline vizsgálatával, illetve akár spéci kártevő eltávolító programokkal, mint pl. az MBAM, AdwCleaner, HitManPro, stb. Aztán megnézni a rendszermeghajtó, a HDD állapotát pl. a HDS programmal, hogy nincs-e rajta gyenge/hibás szektor, vagy egyéb (pl. adatkapcsolati) probléma. Ha van, akkor nem kell meglepődni, ha irreális mértékben belassult rajta a Windows. Sőt, ez esetben nem ártana minél előbb menteni! Továbbá célszerű megnézni azt is, hogy a CPU milyen teljesítménnyel, milyen órajellel üzemel. Ha leszabályzott a CPU és csak alap sebességgel fut, akkor az komoly lassulást okozhat, gyakorlatilag használhatatlanul lassú lesz miatta a Windows. Vannak akik laptopoknál jobb, illetve egyéb lehetőség híján pl. a TrottleStop programmal és a BD PROCHOT kikapcsolásával oldották ezt meg.

    Lehet opcionálisan és saját felelősségre akár xy tisztító programokkal is próbálkozni (csak ésszel), de előtte nem ártana az előbbieket tisztázni. Valamint a Windowst igazán felrázni pl. egy alaphelyzebe állítással, vagy újratelepítéssel lehetne. De az előbbinél csak a személyes fájlok tarthatók meg, az utóbbi pedig "tisztán" elvégezve eleve destruktív. Ha a személyes fájlok mellett a telepített programok, beállítások stb. megtartása is cél, akkor az a nemrég egy másik válaszban említett módszerekkel oldható meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák