Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz GIORGIONE76 #109021 üzenetére

    Ha a telepített programokat, beállításokat, személyes fájlokat meg akarod tartani, akkor nyilván nem tiszta telepítést kell csinálni, ami mindent gyalul. Pendrive-ról bootolva a telepítőt ilyenkor max. a rátelepítés jöhet szóba, ahol a korábbi rendszer bekerül a Windows.old mappába.
    Vagy inkább a közvetlen upgrade Windows 10 alól indítva, ami az MCT-vel is megoldható, világosan ott virít az "ezt a gépet frissíteni" lehetőség. Ahogyan az innen letölthető és az alábbi képen szemléltetett frissítési segéddel szintén, ami nemrég frissült és már 1909-re upgrade-el. Vagy következő lehetőségként az is működik, hogy a letöltött W10 1909 ISO-t a fájlkezelőben felcsatolni, majd futtatni a gyökerében lévő setup.exe fájlt. Ha MCT-vel pendrive-ra lett elkészítve a telepítő, akkor annál is működik ez, bár pont a 1903-as verziónál volt az, hogy telepítési gondot okozhat a csatlakoztatva felejtett USB-s tárolóeszköz (bővebben). Vagyis ilyen hibánál értelemszerűen inkább az előbbieket kellene megpróbálni.

    Az nem derült ki, hogy nálad miért nem frissül, van-e valami konkrét hibakód, vagy egyáltalán fel sem ajánlja a Windows Update a 1909-es funkciófrissítést. Ha jelenleg 1903-as verzió van telepítve, ami naprakész, azaz 18362.476, akkor arra csak a KB4517245 számú frissítést kell manuálisan letölteni és telepíteni, ami aktiválja a már benne lévő 1909-es funkciókat és átváltja az utóbbira a rendszert. Ez nemrég másnál simán működött. Ha esetedben nem, hibát dob a Windows Update és a manuális telepítés is, nem működnek az általános megoldási javaslatok, akkor marad a frissítési segéd/MCT, ami másnál nemrég szintén megoldotta a problémát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák