Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Csatravi #108986 üzenetére

    Megnézed a rendszerkövetelményeket, ami a CPU-kra vonatkozóan is részletezve van. Ha azok stimmelnek, akkor elvileg futnia kell az adott gépen a W10-nek.

    Aztán hogy gyakorlatilag mennyire lesz rendben, azt értelemszerűen tényleges kipróbálással lehetne kideríteni. Vagyis az innen letölthető és az alábbi képen szemléltetett frissítési segéddel / MCT-vel közvetlenül upgrade-elni W7-ről, ahol az eszközök a művelet megkezdése előtt általában ellenőrzik a kompatibilitást, ami az általad linkelt videóban is látszik. Másik lehetőség a tiszta telepítés külön bootolt telepítési adathordozóról (pl. pendrive), amihez pl. ebben a blogbejegyzésben vannak instrukciók.
    Ha nem opció számodra a hagyományos telepítés, akkor még a VHD boot jöhet szóba, valamint ha van megfelelő sebességű és tárolókapacitású USB-s tárolóeszközöd, plusz a gépen USB 3.X port, akkor a Windows To Go is, amihez ebben a hozzászólásban + ebben a leírásban vannak további instrukciók.

    Ha a standard telepítést/upgrade-et választod és első körben csak kipróbálási céllal, akkor célszerű a meglévő W7-es rendszerekről komplett mentést készíteni, amiből szükség esetén később 1:1-ben visszaállíthatók. Ez megoldható Windows 7-nél is a beépített eszközzel, valamint külső programmal egyaránt, ahol az utóbbinál pl. a Macrium Reflect használata javasolt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák