Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Zafir78 #107002 üzenetére

    Lásd a másik topikban - ahova szintén beírtad ugyanezt a kérdést - a választ. :))
    Azt nem írtad milyen hardverre akarsz W10-et telepíteni, de először célszerű lenne annak utánanézni, hogy van-e hozzá egyáltalán megfelelő támogatás, driverek.

    Frissíteni, pontosabban upgrade-elni W7-ről W10-re hivatalosan már nem lehet ingyenesen és a Windows Update sem ajánlja fel. De gyakorlatilag még működhet, meg ha korábban sikeresen upgrade-eltél már azon a gépen W10-re és aktivált volt, akkor most is aktivált lesz. Maga az upgrade technikailag elvileg az innen letölthető és az alábbi képen szemléltetett MCT-vel és frissítési segéddel oldható meg, vagy esetleg egy letöltött W10 ISO-t a fájlkezelőben felcsatolva és a gyökerében a setup.exe fájlt futtatva. Ahol értelemszerűen az alkalmazások, beállítások, személyes fájlok megtartását kell kiválasztani ahhoz, hogy ezek megmaradjanak. Meg előtte akár egy rendszermentést is lehetne készíteni pl. a nemrég említett Macrium Reflect programmal, hogy ha mégsem jönne össze megfelelően, akkor könnyen vissza lehessen állni az előző Windowsra.
    Másik lehetőség a clean install, vagyis az újratelepítés W10-zel, ami bizonyos esetekben jobb megoldás lehet, mint pláne egy régebbi, ki tudja esetedben esetlegesen mennyire szétcseszett W7-ről próbálva a közvetlen upgrade-et. De a hátránya ennek az, hogy eleve destruktív, azaz minden programot újra kell telepíteni, mindent újra a 0-ról beállítani, személyes adatokat a lemezről előtte szükség esetén lementeni, stb. Ha korábban történt a gépen sikeres upgrade és aktiválás W7-ről W10-re, akkor a telepítésnél nem kell termékkulcsot megadni, automatikusan aktiválódni fog később a rendszer. Ha nem történt, akkor lehet a W7 kulcsát a megfelelő kiadáshoz társítva, aztán vagy elfogadja még, vagy nem. Ha van külön licenced és termékkulcsod W10-hez, akkor meg értelemszerűen azt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák