Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
Aktív témák
-
norbiphu
őstag
Sziasztok!
Van egy problémám a weblapszerkesztéshez ehhez kérném segítségeteket. A problémát egy kis vázlaton ábrázoltam.
Bővebben: link
Köszönöm
Screammm
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
norbiphu
őstag
fel
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
norbiphu
őstag
-
faster
nagyúr
Beszéljenek helyettem a tények:
Bővebben: link -
norbiphu
őstag
Ha valakit még érdekel akkor itt van magyarul is igaz hogy kicsit rövidebb.
Az oldal alján található a rövid rész."Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
Trak
addikt
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
-
faster
nagyúr
Kétféleképpen lehet:
1. a Frameset megadásánál az egyes frame-tagokban be kell állítani azt, hogy:
<frameset ...>
<frame src=''valami.html'' marginwidth=''0'' marginheight=''0''>
...
2. az frame src=...-ben megadott oldal forrásában a body tagban kell megadni
pl.:
valami.html:
<body leftmargin=''0'' topmargin=''0''>
vagy
stílusként:
<style>
body {
margin:0px;
}
...
</style>
<body>
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Köszi a topic leírást, végiolvastam mielött belinkeltem volna, és tudtam hogy ez kell neki
Mivel Dreamweaver ben szerkeszt, nem hiszem, hogy a kód kell neki, ezért linkeltem a Dreamweaver-es topicot...''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Csipi
aktív tag
Sziasztok!
Szóval a kérdés a köv. lenne: szeretnék egy olyan fejlécet amely beilleszkedjen 800x600-ba is meg 1024x768-ba is. Itt megnézhetitek az 1024-re csinált fejlécet, ami a táblázatba mint background van behelyezve.
800-al is szeretném ha az egész látszana, nem csak egy része. DW-ben dolgozom, a kép 100%-ra van téve, nem pixelben megadva. Elöre is kösziNemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
Csipi
aktív tag
A hátteret nem tudom darabokra osztani, azaz azt a halvány képet, mert látszana az elválasztás. Ha lehetséges ne php megoldást ajánljatok, még nem tudok csak egyszerübb oldalakat szerkeszteni DW-el.
Nemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
Csipi
aktív tag
up!
Nemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
nagyis
tag
Szia!
Ha atz akarod, hogy minden felbontasban jol nezzen ki a fejlec, akkor egy olyan
kepet kell szerkesszel, amiben van ismetelheto resz.
Esetleg meg ugy oldahtod meg, hogy csinalsz egy kepet ami 1024-ben is jol nez ki, illetve 800-ban is, amikor nem latszik a szele.
De az elso megoldas a kovetendo szerintem.
Udv
Nagyi -
Csipi
aktív tag
Ok, köszi, akkor végül inkább a 800-nál maradok, mivel azt a fejlécet amit csináltam nem lehet ismételni. És gondolom többen nézik még mindig 800-al, mint 1024-el a weblapokat. Köszi a tanácsot.
-
Csipi
aktív tag
Két kérdésem lenne:
1. meg lehet-e csinálni azt, hogy egy szines (pl.szürke) hátteret adjak ami hamarább töltödik fel mint maga a weboldal? Szóval nem background image hanem valami más - úgy gondolom. Ez azért, hogy a böngészgetö emberke ne bámulja a fehér hátteret.
2. pl. van egy kis képem amit új ablakban szeretnék megjelentetni teljes méretben. De az új ablak teljes nagyságában bontakozik ki, én meg azt szeretném, hogy csak valamivel nagyobb legyen mint a kép. Hol tudom beállítani az új ablak méretét? Mert azzal, hogy _blank, vagy _top még nem vagyok boldog!Nemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
Csipi
aktív tag
up!
-
Csipi
aktív tag
Szóval azért jó lenne már egy kis válasz a részemre!
-
Certee
senior tag
Ezek szerint maradsz a html-nél?
Az első kérdést nem nagyon értem de a másiknál add meg az ablak méretét pl.: 'height=480,width=640
Szerk: Szerintem már elterjedtebb az 1024-es nézelődés.
[Szerkesztve]Egy szabad országban, egy szabad ember, azt tesz amit szabad... http://www.biwak.hu
-
Stone82
aktív tag
Sziasztok!(Dreamweaver MX 2004-el dolgozom)
Segítség kellene Dreamweaver-ben. Ma már sokat dolgoztam vele de elfáradtam ehhez már nincs erőm. Hogy lehet letiltani, hogy egy frame szélessége fix legyen ne lehessen scrollozni, de a hossza(függőleges) Scrollozható legyen.
Thanks
Jah. van egy 4 Frameből álló oldalam. Az egyik frameban van egy kép, amire ha rákattintunk az egyik másik frameban jellenjen meg egy oldal(link). Tudom primitív de nincs erőm keresgetni , angolból meg nem vagyok profi.Amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék!!!!
-
Csipi
aktív tag
Szia kedves barátom!
Nem haragszol ugye ha így szólítlak?
Szóval nem biztos, hogy csak a html-nél maradok , de egyelöre ebben kéne a segítség.
Az elsö kérdés másképpen magyarázva: olvastam több helyen - csak már nem tudom merre - , hogy ahhoz, hogy az emberke ne bámulja az üres képernyöt amíg betöltödik egy oldal, lehet betenni egy színes hátteret (többnyire szürke, vagy hasonló). Ezt szeretném megtudni hogyan kell, mert a DW-ben nincs csak alap bg, vagy bg image. De lehet, hogy html nyelvvel meg lehet oldani.
A másodiknál meg: tudom én, hogy meg kell adni az ablak méretét, de hol? Példa kedvéért nézd meg a köv. linket: Bővebben: link, (pontosabban az ESPOSTOA-knál) kattints egy kicsi képre és meglátod mi történik. Beugrik a nagyított kép. Ezt szeretném ha nem foglalná el az egész oldalt, csak a kép nagyságánál kissé nagyobb legyen. Gondolom ha látod is akkor egyszerübb lesz megérteni mit is akarok. Melyik oldalon kell megadjam az ablak méretét? Mert az üres ablakban pl. nem tudom hol kell ezt tenni. DW-ben csak annyi jelenik meg, hogy _blank, vagy _top.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Nemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
maczimse
csendes tag
1. Szerintem a DW a html nyelvet tudja, ha ott nem lehet akkor esetleg massal, pl java vagy mittomen mivel lehet megoldani.
2. Ugy latom csak a DW-t hasznalod, a html nyelvet nem tudod, pedig az segitseg szokott lenni, ha tudsz egy olyan oldalt, ahol ilyen van es megkukkantod a forraskodot es mar meg is van a megoldas. -
Stone82
aktív tag
Köszi a választ maczimse. Segítettél is meg nem is. Nekem tulajdonképpen nem a kód kellene, hanem az , hogy DW-ben hogyan lehet ezt megoldani. De ezért köszönöm a segítséged. Ha valaki tudja hogy kell DW-ben megoldani a 27-es kérdésemet léccci írja meg. Előre is köszi a segítségeket.
Amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék!!!!
-
Csipi
aktív tag
Azért mert a DW-t használom még nem jelenti azt, hogy a html nyelvet nem tudom. Úgy látszik ez elterjedt elöitélet, hogy a DW mindent megcsinál, nekem csak játszadoznom kell ezzel-azzal benne és kész, megvan a honlap.
Külömben csak annyit mondhatok neked, hogy miután DW-ben elkészítek egy oldalt, nekiállok és a ''szemeteket'' kitörölm belöle code view-ban ha szükséges.Nemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
Csipi
aktív tag
Beleolvasgattam más topicokba is, és látom te is DW-t használsz. Hát akkor hogy nem tudod megmondani nekem a megoldást a kicsinyített ablakra? Kritizálni nekem is könnyü lenne
Azt, hogy más oldalakon keresgéljek amíg találok egy hasonlót nekem is eszembe jutott csak megöszülnék a gépem mellett amíg egyet találnék, sajnos erre nincs idöm.Nemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
Stone82
aktív tag
Nah leírom a pontos részletes problémám:
Van 1 kezdőoldalam index.html
Ez 4 frameből áll: index1.html index2.html index3.html index4.html
Minden frameban van valami a kezdéskor.
A kinézet: felül 1 frame, alatta 3 frame egymas mellett
3 frame egymas mellett: 1 frameban vannak a képek amire rákattintva meg kellene
jelennie az oldalnak a 2. frameban. A 3. frameban megint képek, itt is a középső framen kellenenek, hogy megjelenjenek a linkek.
Hiába targetelek akkor sem a középső frameban jelennek meg az oldalak, hanem uj ablakban nyílnak meg. Már tiszta ideg vagyok.
PPPPPLLLLLLLLLLLLÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍZZZZZZZZZZZZZZZ HHHHHHHEEEELLLLLLPPPPPP
Jah még egy hozzászólás: Ha nem target-elek akkor abba a frameban jelenik meg a link ahol a kep van, amire ra kell kattintani.
[Szerkesztve]Amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék!!!!
-
Stone82
aktív tag
UPUPUPUPUPUPUPUPUP
Amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék!!!!
-
faster
nagyúr
Ez speciálisan Dreamweaveres vagy Fireworksos kérdés? Mert html-ben ez egyszerű, a középső framenek azt a nevet kell adnod, amit aztán targetként használsz az 1 és 3-as frameben.
Egyébként HTML-es kérdést inkább ide:
Bővebben: link -
Certee
senior tag
Persze, hogy nem haragszom, sőt....
Ablak nyitás méret megadásával:
<HTML>
<HEAD>
<SCRIPT LANGUAGE=''JavaScript''>
<!-- JavaScript kód elrejtése
var str = '''';
function ujablak1(){
ablak = open(''01.html'', ''uj_ablak'',
''width=800,height=600,status=no,menubar=no,resizable=yes'');
// -->
</SCRIPT>
<meta http-equiv=Content-Type content=''text/html; charset=''>
<TITLE></TITLE>
</HEAD>
<BODY bgcolor=''#000000'' scroll=''auto'' onLoad=''scroll()''>
<div align=''center''>
<input name=''button'' type=''button'' onClick=''ujablak2()'' value=''Belépés''>
</div>
</BODY>
</HTML>
A function ujablak1-nél tudod megadni, hogy mekkora legyen, stb.
Ez nyitja majd meg a 01.html-t
Ebből bármennyit csinálhatsz a számok változtatásával (ujablak2, ujablak3....)
Ebből már gondolom testre tudod szabni az oldaladhoz.
Ja, és ezzel megoldódik az első kérdésed is mer az ablaknál meg tudod adni a hátteret is.Egy szabad országban, egy szabad ember, azt tesz amit szabad... http://www.biwak.hu
-
Csipi
aktív tag
Óriási vagy! Köszi nagyon szépen
Már kiszimatoltam valahol, hogy javascript lesz ez, meg is próbálom sürgösen, aztán írok, hogy sikerült-e.
Csak ott a var str= ? az milyen jel mert nem világos nekem? '''; ez lenne? Az mit jelent? (Csak úgy kiváncsiságból).
Még egyszer köszi!Nemes dolog azokon segíteni akik annyit tudnak most, mint amennyit te is tudtál valamikor az elején...
-
maczimse
csendes tag
Akkor csak irj bele a forrasba DW nelkul.
Szoval ha a frame neve, amit megadtal ugyhogy frame name=xyz, most legyen xyz. Ha erre akarsz hivatkozni, akkor a kovetkezonek kell a hivatkozasban lennie.
<a href=''valami.html'' target=''xyz''>....</a>
mas nem jo
Ennek mukodnie kell. Bocsi hogy nincs ekezet, nem magyar billentyuzeetrol irom -
Stone82
aktív tag
Köszi a segítséget.
Mire a válaszod elolvastam már megoldódott a kérdés.
Ami a vicces: Újrakezdtem az egészet.......... ugyanazt csinaltam................ és műűűűűűűűködik
Fene se tudja megérteni ezeknek a cuccoknak a lelki világát.
Köszi mindenki segítségét!!!! Ha bajom van még jövök rettegjetekAmíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék!!!!
-
sanyibá
tag
Sziasztok!
Ha én többnyelvű honlapot akakrok csinálni fateromnak, akkor hogy célszerű taglalni a magyar, angol, német oldalakat!
Tudjátok azt a ''zászlóra kattint és megváltozik a nyelv'' hatást szeretném elérni!
Kösz szépen előre is
Nem foglalkoztat a webdesign, csak szülinapjára szeretnék egyet neki csinálni!VIVA LA RESISTANCE !!!
-
maczimse
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
- Láncfűrész topik
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl