Új hozzászólás Aktív témák

  • Zedz

    addikt

    válasz kovaccss #15047 üzenetére

    A bonyolultság relatív, és sok dolgot félre értesz. A WP nem tárhely, ezt felejtsd el. A WP egy tartalom kezelő rendszer, amit a tárhelyre kell felrakni, amit majd látogatni tud a publikum. Elhiszem, hogy ez elsőre bonyolultnak tűnik, vagy kaotikusnak, de megpróbálom leírni érthetően a dolgot, aztán ha nem érted akkor marad a Google, amit amúgy ettől függetlenül is nagyon ajánlok. Nem vicc, egy jó keresés aranyat ér.

    Szóval a WP egy rendszer, amit ingyenesen letölthetsz és használhatsz. Ezt nem kell a saját gépedre telepítened, hanem a tárhelyre kell, amit bérelsz. Ez a lépés kihagyható, ha a tárhely biztosít neked már egy előre feltelepített WP-t. Ez olyan, mint amikor veszel egy laptopot, és rajta van a windows.

    Ha van egy futó WP oldalad, amit a böngészőből elérsz, akkor már félig nyertél. Ha be tudsz lépni oda, mint admin ( mert nem győzöm elégszer írni, ez egy rendszer, nem egy tárhely ), akkor találkozol az admin felülettel, ahol ezt a rendszer többek között konfigurálni tudod, testre szabni, illetve különböző bővítményeket, pluginokat telepíteni. És igazából ennyi. Ha van domained, és össze van kötve a tárhellyel, akkor onnantól úgy működik a dolog mint egy rendes weboldal.

    Hogy miért ez a legnépszerűbb? Passz, sosem ástam bele magam a népszerű CMS rendszerekbe, de gondolom azért mert rengeteg plugin van hozzá, nagyobb oldalak is használják, szóval sok gond nem lehet vele.

Új hozzászólás Aktív témák