Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
Szia,
Nem, az az LTE-A/4G+ mód magasabb szintje, azt tudod ott be- és kikapcsolni.
A telefonod tudja a VoLTE funkciót, ha adott esetben nem működik, akkor az a szolgáltató, vagy annak SIM kártyája miatt van.
Amikor bekapcsolta a Vodafone az előfizetéseden a VoLTE funkciót, azóta a hálózatról a le-, majd vissza történő csatlakozás megtörtént? (Telefon újraindítása, vagy repülős mód be és ki.)[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
A telefon (szoftvere) ha érzékeli a SIM kártya által, hogy adott szolgáltató/előfizetés VoLTE képes és a szolgáltató olyan szinten támogatja, akkor megjeleníti a VoLTE kapcsolót is.
Esetedben hibádzik/hiányzik valami.[ Szerkesztve ]
-
legenda
-
Bailey
senior tag
Nekem Mate 20 Pro van, két vodás kártyával használva. Mindkét kártyán megy a VoLTE. Kapcsoló nekem sincs a menüben, de a VoLTE jel kint van az értesítési sávon mindkét kártyánál. A Mate 20 Pro topikban írtad, hogy neked még EMUI 9 van a telefonodon. Akkor ott a gond. Mikor pár hete megvettem a Mate 20 Pro-t és beletettem a vodás kártyákat, akkor még nem ment a VoLTE, pedig mindkét kártyán be volt kapcsolva. Miután frissített a telefon EMUI 9.1-re megjelent a VoLTE jel. A Mate 20 Pro-ba a vodás támogatás a frissítéssel került be.
[ Szerkesztve ]
-
Bailey
senior tag
A Huawei telefonok a Telekom hálózatán nem mutatják az ikont, de a szolgáltatás működik. Vodafone és Telenor hálózaton ott az ikon. Ezt a szolgáltatók szabják meg a Huaweinek. Voda kártyánál nincs kapcsoló a menüben, alapból aktív a szolgáltatás. Gondolom ez is a Voda kérése volt, hogy alapból aktív legyen, így hamarabb elterjedhet. Próbáld ki Telekom hálózaton, ha hívás közben is 4G-n marad a telefon, akkor működik. A szolgáltatáshoz az is kell, hogy a telefon szoftverébe bekerüljenek a szolgáltatói beállítások. Mivel a Vodánál indult utoljára a szolgáltatás, az ő beállításai kerültek be utoljára a telefonba. Az EMUI 9.1 már hónapok óta elérhető a Mate 20 Pro-ra, a tied valamiért beragadt a 9.0-án. Nekem a dobozból kivéve 9.0 volt rajta, de rögtön bekapcsolás után jöttek sorban a frissítések, utoljára a 9.1. Esetleg próbáld meg a HiCare appból indítani a frissítést, vagy tedd fel PC-re a HiSuite-ot, és próbáld ott megnézni. Esetleg tegyél bele más szolgáltatói sim kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
Nincs, de amiatt ne aggódj, a Cat16/18 módhoz kell(ene) - a Mate 10 Pro-val jött be, annál még ki is írta ezt a kapcsolónál -, viszont olyat még nem tudnak a szolgáltatók és ez vélhetően így is marad egy ideig.
A VoLTE fontosabb, hiszen az már a jelen.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
Nem kell, de ezt egyszerűen ellenőrizheted, kikapcsolod adott SIM kártyán a mobilinternetet/adatkapcsolatot és úgy is működni fog a VoLTE.
A Telekomnál írják is:
A VoLTE technológiával jó minőségű hanghívásokat tudsz lebonyolítani 4G hálózaton, mobilinternet adatforgalom felhasználása nélkül.
Forrás: [link][ Szerkesztve ]
-
legenda
A telefonon az a beállítás másról (is) szól.
4G esetén megy párhuzamosan a hang és az adat, ezért ha VoLTE telefonálsz, közben mobilinternetezhetsz is azonos előfizetéssel/SIM kártyával.
Amikor kikapcsolod a mobilinternetet, a telefon menüjében akkor is ellenőrizheted a hálózati információknál, hogy VoLTE esetén 4G hálózaton megy/marad.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
Ideális esetben elég, ha érzékeli a telefon (szoftvere) a megfelelő szolgáltatójú SIM kártyát, úgy már meg is jeleníti a VoLTE kapcsolót.
Nekem is így van például a céges előfizetésnél, mert az Telekomos, pedig az előfizetésen nincs bekapcsolva a VoLTE - a privát Telekomoson bekapcsolva, annál használom is.
Beállítások -> Rendszer -> A telefon névjegye -> Állapot -> Hálózat
Átkapcsolsz wifi hálózatra, a mobilinternet kikapcsol, vagy manuálisan kinyomod, indítod a VoLTE hívást és 4G--n marad a telefon.[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Például úgy, hogy tárcsázás után rögtön kicseng nem 3-4mp múlva. De attól még, hogy nincs bekapcsolva a mobilnet akkor is ki kell írja a 4G-t mivel az nem csak a mobilnetre vonatkozik.
Az összes képen ki van kapcsolva a mobilnet. Itt le van tiltva az LTE, 3G-n van a Telekom sim:
Itt engedélyeztem az LTE-t, 4G-n van a sim (hiába van a mobilnet kikapcsolva):
És végül VoLTE bekapcsolva (nekem azért van ikon, mert megbuheráltam magamnak):
De a lényeg az, hogy nem kell aktív mobilnet ahhoz, hgy 4G hálózaton legyen a készülék.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
legenda
Nem csak a szolgáltató függvénye, ráadásul csalóka is részben az a mindig kijelzett VoLTE, mert nem is mindig teljesen igaz, hiszen nem minden esetben adott a két végpont között a VoLTE kapcsolat, sokszor csak tőled a "feléig" az.
Telekomnál is kijelzi, ha a telefon és annak szoftvere tudja, nekem például korábban a Note9 (XEH, még ez is fontos, mert a TMH szoftver például nem kezelte) kiírta a HD hangot, ha valóban végig adott volt, most iPhone XS Max van, annál is csak úgy tudom ellenőrizni, ahogy a korábban a Huawei készülékemnél, a 4G-n maradással.
Az Apple termékeknél egyik szolgáltató sem tudja megoldani - a gyártó nélkül - a kijelzést, Huawei, Samsung...stb. esetén pedig szolgáltatója és szoftvere is válogatja, mert összetett dolog.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
-
Lackooo84
nagyúr
-
veterán
A gyártók továbbra is vígan tesznek sim lock-ot, ha kérik a szolgáltatók. Egyébként a díjmentes feloldás magyar szabályozás, nem EU szintű, és csak a 2 év letelte után ad lehetőséget ingyenes függetlenítésre, szóval nem áll fenn olyan tényező (sajnos), ami miatt a szolgáltatóknak függetlenül kéne adniuk a telókat. Riszpekt a Telekomnak, hogy ezt mégis önként megteszi.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
legenda
Ez nem a Vodafone-nak köszönhető, hanem a Huawei ilyen, nem tesz hálózati zárat egy ideje a készülékeire, ezért azok minden szolgáltatónál függetlenek.
A Vodafone és a Telenor amire csak tud és akar, tetet még most is hálózati zárat, ezért sok telefonjuk jelenleg is függő a kínálatban.
A Telekom régóta nem tesz/tetet már semmire adott zárat, sőt, ellentétben a többi szolgáltatóval, ha valaki korábban függőt vásárolt tőle, azt a hűség alatt is díjmentesen függetleníti.
A jogszabály csak arra kötelezi a szolgáltatókat, hogy a hűség (2 év) lejárta után oldják fel díjmentesen a hálózati zárat, a Telenor és a Vodafone így is tesz, a Telekom viszont az előfizető számára kedvező irányban eltér ettől.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Eladó Magnat Monitor Supreme 2002 fekete
- Kis méretű akyga felsőtápos ATX gépház
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest