Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz viktorhu #3556 üzenetére
Még egyszer megkérdem Facebook massanger és Skype esetén vagy Whats App esetén is hang és szöveg átvitel van neten szóval maga az indok nem igazán álja meg a helyét, ha belegondolunk egyedül az alkalmazás és a központ más mind a két telefon végén illető van, és ki van belőle hagyva a mobil kommunikáció külföldön (2G-3G-4G-5G) csak az alap országban történik meg a mobilra átültetés, ahol az előfizetés történik, külföldön alapból normál neten megy titkosítva.
Nagyon kíváncsi lennék a konkrét indok szövegére amiért ők nem engedik.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
tibor23
senior tag
válasz viktorhu #3593 üzenetére
Én már sokszor megfigyeltem, hogy hiába van 3/4-as 4G térerő út közben, mégis levált a teló 2G-re, ha telefonálok (Telekom).
És 2G-n abszolut alacsony jelszinttel (0 pálcika) tökéletes kis HD hangminőséggel lehet telefonálni, ott ahol nyoma sincs más 3-4G-nek.
Olyan is volt, hogy Volte hívásnál én mindent tökéletesen hallottam, de engem nem hallottak. 3 újrahívás után lekényszerítettem a telót 2-3G-re és megjavult a helyzet... (lakott területtől távol volt).Szóval nagyon érdekesnek tartom azokat a híreket, hogy a 2-3G-t ki fogják vezetni.
És akkor még nem beszéltünk a telefon inkompatibilitásokról, az időszakos hibákról, a roaming hiányáról, stb. -
DeusHun
őstag
válasz viktorhu #3609 üzenetére
Sajnos egyébként sem teszi. A VoWifi ikon nem jelenik meg az értesítési sávon. Már próbáltam a Telekom router-éhez csatlakozva, a sajátomhoz, újraindítottam a telefont, kikapcsoltam az intelligens wifi vezérlést (írták, hogy van egy bug ami miatt ha az be van kapcsolva nem megy a vowifi, de sajnos az sem oldotta meg a hibát).
Most ezt találtam: https://forums.oneplus.com/threads/vowifi-wifi-calling-not-working-intermittently-unstable-on-oneplus-5t-oxygen-os-10-0-0-stable.1291615/
Itt elég friss bejegyzések is vannak, a legutóbbi érdemi az múlt hét szombatról van.Rainforest Alliance Certified signature
-
DeusHun
őstag
válasz viktorhu #3611 üzenetére
A Telekom routerére kötöttem rá egy sajátot (az erősebb wifijel miatt), arról próbáltam eredetileg (az 500-as és a 4500-as port nyitva van kifelé, de most pluszban lőttem be port forwardingot a telefonra ugyanezen portokra), de már teszteltem a Telekom routerével is, bár azt még nem állítottam be a fenti portok kezelésére. De akkor megpróbálom még azt.
Rainforest Alliance Certified signature
-
DeusHun
őstag
válasz viktorhu #3613 üzenetére
Mivel hiába volt portforward mind a Telekom, mind a saját TP-Link router-emen ezért végül a sajátot átraktam AP-nak. De így sem megy.
A telefonnal csatlakoztam direktben a Telekom routerhez, úgy sem. Itt valami mismásolás lesz a telefon rendszerével, én úgy érzem. Ha ennél többet kell szöszölni vele akkor egy átlag felhasználó soha nem használ VoWifi-t
Amúgy kerestem és a T-s F@st 5655v2 menüjében már nincs lehetőség az IPSec Passthrough-ra.Rainforest Alliance Certified signature
-
zsolt501
nagyúr
válasz viktorhu #3791 üzenetére
Ennyi erővel a többi hang alapú szolgáltatás is perelhető lenne, pl. Facebook, WhatsApp, Skype, Viber és még sorolhatnám hosszan azokat a szolgáltat amik IP hang alapú szolgáltatást nyújt, ráadásul ezek közül nem egy még telefon számot is tud adni, de a nomadikus szolgáltatásokról se feledkezzünk meg az sem sokban különbözik, ott is van telefonszám.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Landsmann
addikt
-
-
törölt tag
válasz viktorhu #4102 üzenetére
Soha semmi gondom nem volt a voda hanghívásával /eddig/.
A voda 3G-s hanghívása príma: az elmúlt 10 évben 1x se sem váltott a telenom 2G-re híváskor. De ha lekapcsolják a 3G-t, 22 év márkahűség ide-vagy oda, valószínűleg telekomra váltok, mivel a voda 2G hanghívás minősége messze alulmúlja a telekom 2G-jét. -
törölt tag
válasz viktorhu #4117 üzenetére
Ezt írtad:
Telenornál is és Vodafone-nál is voltam úgy, hogy 2G-ről telefonálva folyamatosan mondta a másik fél, hogy elnézést, nagyon rosszul hallom.Ezt reagáltam:
az elmúlt 10 évben 1x se sem váltott a telenom 2G-reVagyis nem értem, hogyan sikerült neked 2G-s vodás hívást indítanod, ugyanis ehhez olyan telefon kell, ami nem tud 3G-t, mivel a vodás hívásoknál eddig mindig 3G-re váltott le a készülék hívásindításkor, ha a telefon nem tudta a VoLTE-t.
- - - -Ma 3x bontott hívást a telekom (Bp. 15), mindig kültéren voltam.
2 hívás VoLTE-n épült fel, ami 1-2 perc elteltével leváltott 3G-re, majd "robothang", szótagkimaradás, és végül hívásbontás. A harmadik 3G-n épült fel, az meg leváltott 2G-re, és ugyanaz: "robothang", szótagkimaradás, és végül hívásbontás.Erre írom azt, hogy a voda ilyen értelemben jobban megfelel számomra: ha nem VoLTE képes a telefonod a hívások 99%-ban 3G-n mennek, nincs ez az ide-oda dobálás "G"-k között mint a telekomnál. És sajnálom, ha a 3G-s hanghívás megszűnik...
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz viktorhu #4820 üzenetére
Ezt nem tudtam, hogy európán kívül már ennyire vezetik ki a 2G-t is...
Viszont tényleg érdekelne, hogy akkor a roaming hívásokkal mi lesz ilyen helyzetben? Mi a terv? Talán még belföldöt érintve a készülékek cseréje VoLTE-sre orvosolható egy bizonyos idő alatt... de ez hogyan? Egyszerűen csak megszűnik a roaming hanghívás?Vajon meg lehet-e oldani valamilyen módon, hogy ha honos hálózatban működik a VoLTE akkor roamingban is működjön valamilyen IP tunnelen keresztül, vagy akkor szükséges a roaming szolgáltató kompatibilitása is hozzá? Ha az utóbbi, akkor vajon beleszólnak-e az androidos telefonoknál megszokott régiós, országonkénti, sőt szolgáltatói szoftver szerinti kompatibilitási problémák? Vagy minden szolgáltatónak jön ki egy saját hívásindító appja, amivel majd roamingban lehet telefonálni 4G-n, mintha VoWIFI lenne? ...ez egy rémálom így...
Aztán sajnos a 3G-vel ellentétben az 5G is olyan szuperül sikerült mint a 4G, hogy kihagyták belőle az alap támogatottságú hanghívást.. Így most akkor minden egyes újabb "G"-nél fenn kell tartani egy régebbit a kompatibilitási gondok miatt. Nagyszerű.
-
anglergab
addikt
válasz viktorhu #4870 üzenetére
A 2G, 3G-nek alapja a vonalkapcsolt hanghívás (CS), innen kezdődött minden.
A 4G-től az alap már az csomagkapcsolt adat (PS) és nincs már CS benne.
Tehát a natív 4G hívás is PS alapú kell hogy legyen.
Azt gondolnánk ,hogy akkor elég egy új APN hozzá, mert eddig is így volt.
Valóban kell hozzá új APN, ám ez nem elégséges, mivel a VoLTE (nevéből adódóan) nem OTT (akkor VoIP lenne), hanem az egész hordozó protokoll stack-ben módosítások, számtalan feature támogatása kell hozzá.
Az APN a jéghegy csúcsa. De számos feature van még alatta, azaz az IP réteg alatt a modemben... A modem pedig a telefonodtól teljesen független beágyazott alrendszer, akár a SIM. Külön számítógép. Külön saját oprendszert futtat (RTOS) és gyártó specifikus.
Mondjuk úgy, hardveres vagy hardver közeli feature-ök (a modemnek támogatnia kell).
Ezekre azért van szükség, mert az PS/IP egy best effort szolgáltatás.
Viszont a CS dedikált sávszelet ad (vonal/áramkör). Hogy az IP megbízhatósága, működése a hívás esetén minden esetben olyan legyen mint a megszokott vonalkapcsolt rendszer, akkor bele kell nyúlni a hordozóba, jelen esetben az LTE protokol stack-be. Ezektől lesz VoLTE és nem VoIP. Úgy is mondhatjuk, hogy LTE specifikus/optimalizált VoIP.
Mondhatnánk, hogy ok, ezek már eleve benne vannak a nem túl régi telefonok modemében. Viszont ez sokkal bonyolultabb mint a vonalkapcsolt, több a paraméter, tesztelni kell egy szolgáltatóra. Amíg ez nem történt meg, addig a készülék szoftvere nem engedélyezi a VoLTE regisztrációt az adott szolgáltatóval. Tehát gyártó specifikus frissítéssel lehet csak engedélyezni. Addig is, ott a vonalkapcsolt hívás (CS fallback).[ Szerkesztve ]
-
mobilemaster
csendes tag
válasz viktorhu #5702 üzenetére
Van valami módszer amivel egyértelműen el lehet dönteni hogy 2G, 3G vagy 4G hívás megy? Másik Samsung telefonokon szoktam látni a VoLTE jelet, ahogy írtam az enyémen is megjelent egyszer, körülbelül 30 percig amíg a repülő módot ki-be nem kapcsoltam.
Most kipróbáltam, nálam az 1-es sim hívásra van, a 2-es mobilnetre. Amikor hívás történik, akkor a net csak arról a kártyáról mehet amin telefonálok, ez minden készüléknél így van?
Az 1-esen bekapcsoltam a netet, 4G-n csatlakozott, majd amikor hívást indítottam átment 3G-re (H és H+), és amint letettem visszalépett 4G-re. Ha a 2-esen kapcsolom be a netet, és az 1-esről telefonálok, addig kikapcsolja a netet. Hívás közben megnézve a státuszt az 1-es 3G-n van, a 2-es 4G-n, de gondolom azt addig felfüggeszti?
Néhány kép:
Hívás közben H
Hívás után 4G
Hívás közben H+
Hívás közben 1-es SIM státusz
Hívás közben 2-es SIM státuszNem nagy gond ha nem működik, nem erőltetem nagyon. Évek óta így használom és megfelelő, csak kíváncsi vagyok rá, hátha valakinek van valami ötlete. Köszönöm az eddigi válaszokat is!
-
dchard
veterán
válasz viktorhu #6047 üzenetére
CSFB problémáim nekem is voltak az elején, amikor még szarul volt beparaméterezve a hálózat. De ez nem szabványosítási probléma, hanem optimalizálási. Vodánál akkor voltak SMS problémák, amikor pl. xiaomi-n felaktiváltad a VoLTE-t, de nem volt benne a voda profil ami megmondta volna, hogy SMS-over-IP nincs a vodánál. Ilyenkor az SMS-ek megjöttek de nem mentek el, de ez megint csak profil gond terminál oldalon. Nálad valszeg IMS paraméterezési gond lehetett az elején (hacsak nem lefedettségi határon voltál és nálad is CSFB probléma volt valójában az ok ). Nálam soha nem volt féloldalas hívás vagy be nem jövő hívások vagy bármi ilyesmi, pedig teszt profillal használtam meglehetősen az elejétől.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
skilleeer
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest