Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
válasz betyarr #5345 üzenetére
Ideális esetben ~2ˇ-3 tizedmásodperc, rosszabb esetben fél mp, még rosszabb esetben 1mp, de akkor már hibásnak tituláljuk, és azt javítani is szokták néhány napon belül. Az én tapasztalatom az, hogy a hívótól a hívott felé a késés relatív kicsi, kb. mint GSM hívás esetén, de a visszirány 2-3× annyit késik.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz betyarr #5349 üzenetére
Ha hirtelen akarod félbeszakítani a másikat, akkor kicsit fura lehet, hogy nem hallgat el olyan hamar, mint egyébként, aztán ha félbehagyod a beleszólást, de ő is elhallgat, mert hallja, hogy mondanál valamit, aztán mindketten hallgattok és egyszerre akartok megszólalni, de aztán halljátok, hogy a másik megszólalt és újra elhallgattok... Inkább kicsit esetlen helyzetet szül, de normális párbeszédnél ez ritkán adódik.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
őstag
válasz betyarr #5345 üzenetére
Itthoni wifi-n ha nem megy pc-n a torrent, akkor wifi + androidon és pc + mikrofonos fejhallgatón sincs késés. Ha megy a torrent, akkor pc-n sincs gond (szerintem a cfosspeed net optimalizáló program miatt), de wifi + androidon késik 1 mp-et. Szóval függ a net terheltségétől is a késés, kisebb ping idő = gyorsabban odaérnek a csomagok.
Ha jól emlékszem, akkor mobilnetnél 3g-n kisebb a ping, mint 2g-n, ezért előbbinél kisebb a késés is.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz betyarr #5354 üzenetére
Ez a használt klienstől (és az általa használt protokolltól és kodektől) függ. A sip kliensek többet használnak (kb. 30-100 Kbps-ot), a mobilevoip kevesebbet (20-60 Kbps-ot). 32 Kbps-os igény esetén egy perc kb. 0.25 MB/perc, 100 Kbps-os sip hívás kb. 0.75 MB/perc adatforgalmat jelent.
-
andatti
senior tag
válasz betyarr #5455 üzenetére
Nekem is úgy ajánlotta itt valaki, de nem írta, hogy ő kipróbálta volna, viszont többeknek már megakadt rajta a szeme... (nincs nagy kockázat benne, szerintem...)
(#5454) Greenbook
6 különböző telefonszám (és vonal) 1 készülékkel? Én nem olvastam ezt a gyártói oldalon, csak a 3-at, de legyen igazad, aki itt korábban írta ő is "csak 2 Ip vonalat és 1 analóg vonalat emlegetett, ahogy a gyártó oldalán írták. Ettől még lehet igazad, nekünk felhasználóknak ez csak jó(bb)...
De, hogy a tényeknél maradjunk én ezt vettem figyelembe a gyártó oldalán:"Telefonálás több vonalon
A Gigaset A510 IP kivételesen sokoldalú telefon azzal a képességével, hogy egyszerre 3 párhuzamos hívást is kezdeményezhet, mind az interneten mind a hagyományos vezetékes vonalon. Váltson 2 VoIP hívás és 1 vezetékes hívás között mindössze egy gombnyomással. "Te pedig azt, amit alatta írt:
"Megtapasztalhatja a több vonalas hívások kényelmét úgy is, hogy akár 6 kézibeszélőt regisztrál a bázisállomáshoz. Csak válassza ki a kedvenc készülékét az elérhető 6 kompatibilis Gigaset telefon közül. A Gigaset A510 IP készüléken akár 6 különböző szolgáltatótól származó SIP fiókot is regisztrálhat."
Csak szerintem az első felülírja a másodikat. Mert egyszerre nem lesz 6 vonalad, amin (cég esetén) 6 ember beszélhet egyszerre, mert csak 3 tud. (az első idézet alapján). Csak az a kérdés, hogy 3 kimenő, vagy bejövő hívás esetén mi történik, a (második idézetben említett) maradék 3 önálló vonallal? Foglaltat jelez, vagy elérhetetlennek jelzi a kívülről jövő hívást? (mert aktív csak 3 lehet).
De, ha én értek félre valamit, akkor ismét bocsi, úgy látszik az átlagnál nehezebb a felfogásom...
-
Greenbook
tag
válasz betyarr #5459 üzenetére
Teljesen tökéletes a minősége, az eddig használt fél év alatt.
Nem tudom megkülönböztetni, hogy most éppen az analóg vonalat vagy ephone vonalat használok-e éppen.Jóféle, ajánlható!
ui.: mobilon is használok csipsimple illetve mobilevoip alkalmazásokat de ezekkel nem lehet minőségileg egy lapon említeni
http://csatlakozok.atw.hu
-
instantwater
addikt
válasz betyarr #5465 üzenetére
Jaaaa, tehát egyes körzetek 100 Ft, mások havidíjas.
Közben megtaláltam a díjtáblázatot: [link]
Csak az a kérdés, hogy ez nekem hol jó.
Mármint, hogy mindenki aki hív, annak ugyanannyi mobilról hívni a mobilt is meg a vezetékest is.
Esetleg akkor tudnám ezt kihasználni, ha külföldre utazok, de akkor meg itt az FVD callback, net meg ígyisúgyis kell mindkettőhöz... -
instantwater
addikt
válasz betyarr #5468 üzenetére
Ezt modt találtam a fonio főoldalán:
Földrajzi területhez kötött hívószámok csak az adott területen telepített végpontokhoz igényelhetők.
WTF???
Akko mire is jó egy virtuális telefonszám?
Na várjatok...
1-es körzet: 6333-XXX
21-es körzet: 2333-XXX
62-es körzet: 611-XXX
76-os körzet: 344-XXX
44-es körzet: 512-XXX
72-es körzet: 230-XXX
Szerintem a 1 az erősen BUDAPEST földrajzi...
[ Szerkesztve ]
-
Greenbook
tag
válasz betyarr #5472 üzenetére
Engedelmetekkel: " Földrajzi területhez kötött hívószámok csak az adott területen telepített végpontokhoz igényelhetők."
Ez azt jelenti, hogy amit kapsz földrajzi telefonszámot csak és kizárólag az igénylésben meghatározott címen üzemeltetheted.
Lefordítva NEM szabad, DE lehet máshová is telepíteni a VOIP adaptert illetve mobilon sip kliensként is beállíthatod és használhatod is.
Korlátozva NINCSEN, ellenben a szerződés elfogadásakor le kell tenned a nagy esküt, hogy nem használod a szerződésben leírt címen kívül.http://csatlakozok.atw.hu
-
instantwater
addikt
válasz betyarr #5494 üzenetére
Vagy mert külföldön vagy, és egy pármegás netcsomagod van esetleg 3G lefedettég nélkül.
(#5497) dubliboy
40es szám az nem ingyenes, így nem fogsz hívni 40 est.
SŐT, 40 est még akkor sem fogsz hívni ha feltöltöd az egyenleged, mert nem engedélyezett.
LEgalábbis én a MÁV-START 40 es számát nem tudtam felhívni.
Érdekesség, hogy van nekik egy +361 es számuk is, ha pl külföldről akarod hívni őket, és azt SEM tudtam FVD ről felhívni, míg hagyományos hívással simán elértem őket.
WTF???[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz betyarr #5604 üzenetére
Pl. +3612383838 - tegnaptól él ez a korlátozás. 80-as számnál a hívott fizet a hívó helyett, ott megértem, hogy a mobil tiltott, de vezetékesnél nem tudok ilyenről.
#5605 gelez: a szám amit hívnál elérhető, be van kapcsolva? Változott valami a mobilodon, pl. új rom? Milyen codec van beállítva? Nálam FVD-vel megy most a CSip.
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
-
otps
aktív tag
válasz betyarr #5617 üzenetére
Hekkeljuk meg!
Egy SIM-es teloba -
- A Blue es a Telekom kozul az egyik tetszoleges szolgaltatonal levo szamra (ha jol latom, ez a ketto johet szamitasba, illetve ebbol a szempontbol egyre megy, melyik)
- 2 honapig igenybe veszel 'A' tarifakedvezmenyt, majd 2 honapig ugyanezen szolgaltato 'B' tarifakedvezmenyet - osszesen 4 honap
- 4 honap elteltevel a szamod atiratod barat, csaladtag nevere - a kedvezmenyeket az o neven is megjatszod 4 honapig - ez eddig osszesen 8 honap
- Visszairod sajat nevre es mehet tovabb a buli, ameddig nem lesz jobb
Ja, a szolgaltato legyen megis inkabb a Blue, ha jol tudom, az egyetlen szolgaltato, ahol ingyenes a nevatiras (ha csak nem veszel uj elofizut). Raadasul nem kell boltba bemenni ugyintezni, levelben, faxon(!), telefonon intezheto az atiras.
Jofele gondolkozom?
-
otps
aktív tag
-
instantwater
addikt
-
instantwater
addikt
válasz betyarr #5674 üzenetére
Ezért beszélek 3 Ftért.
Ha nem kell nekik a 20 Ft percenként, mert csak 40-50 ért adják, hát jó, akkor kapnak 0-t.
Tudom, én csak egy ügyfél vagyok a sok közül, de majd amikor a cégek tucatjával állnak át............ nem állnak át, ők olcsón veszik a perceket a szolgáltatótól, nagytételbenAmúgy a voda tényleg korlátozza az ilyen dolgokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- Acer M511: kompakt projektort próbáltunk ki
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest