2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-01-21 05:42:34

GAMEPOD.hu

VoIP

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#301) Dikri válasza lemir (#300) üzenetére


Dikri
(fanatikus tag)

Nem kötekedésből, főleg, úgy hogy én is tök bizonytalan vagyok.
De itt a SIP hardwer beállitása van. És ha jól látom a port a SIP-nél 5060.
Namost a softveren, még véletlenül sem ezen a porton kommunikál.
De codekek tényleg itt vannak, szóval ha irják, akkor biztos, hogy támogatja a rendszer.

(#302) tomp válasza Dikri (#301) üzenetére


tomp
(PH! nagyúr)

Nálam a Sipdroidon a port 5060, a protokol udp.

(#303) lemir válasza Dikri (#301) üzenetére


lemir
(újonc)

A több tucat Betamaxos, ill Dellmontos , (azaz voipbuster klónok) adatátvitelek mind SIP szerveren keresztül bonyolódnak le. Míg a hardweres (ATA) megoldást az felhasználó konfigolja, írja be a portot, a stun szervert, kodeket, stb, addig a PC-n és mobilon futó szoftveres megoldások egy részét nem engedik konfigolni, mert az alapból be van állítva/optimalizálva.
Az actionvoip konfigja ATA-ra. [link] Pl. nem az actionvoip által preferált 5060-as udp portot és nem a sip.actionvoip.com outbound proxit és stun szervert használom, hanem egy másik beta vs dellmont-ét. Ez az összes cég egy kézben, azaz 1 szerveren fut. pl.ennek okán nem lehet két szolgáltatónál azonos felhasználóneved sem. Az viszont jó, hogy egyidőben több ATA-n és mobilon is használható ugyanaz a felhasználónév/feltöltés.

[ Szerkesztve ]

(#304) allfinanz


allfinanz
(senior tag)

Ha valakinek kell magyar vezetékes hívható telefonszám (nem 21-es körzet):
-> fonio.hu (évente 2000 HUF, de lebeszélhető)
- normál sip protokol, akár a mobilodon is megy, így ott lesz egy vezetékes számod.

Ha valaki SIP <-> Skype/GTalk hívási lehetőséget keres:
-> ippi.fr

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

(#305) atillaahun válasza lemir (#296) üzenetére


atillaahun
(PH! kedvence)

De miért van az, hogy ha még ha a legjobbat használom is ezek közül, tehát a 64 kbps-t, 3G-n még úgyis sokszor beszaggat, késik, elhalkul a vonal, összegezve fos, tehát állandó használatra abszolút alkalmatlan?
- Amikor a Tré elméletileg 7000 kbps max sávszélességű mobilnet-et ad, amiből 2000 kbps-t garantál, de mondjuk, hogy még ígyis elhazudják a felét, tehát adjanak csak 1000 kbps-t, az még mindig többszöröse a 64-nek, akkor hogy a francba nem tud normálisan működni ez a vacak?
Mert most vagy a Tré hazudik hatalmasat, és szinte 0 sávszélességet szolgáltat, vagy pedig ezeknek a codec-eknek nincs semmi közük a reális adatforgalomhoz.

[ Szerkesztve ]

(#306) atillaahun válasza tomp (#295) üzenetére


atillaahun
(PH! kedvence)

Akkor lehet nem ugyanarról a problémáról beszéltünk, nekem ott akadt meg egy hibaüzenettel, annál a képnél amit belinkeltél és nem engedett tovább, de akkor mindegy, neked megy.
CSipSimple-ben is lehet valamiket matatni rajta igen, de én nem értem, mert ott nem választani lehet a codec-eket, hanem aktiválni meg deaktiválni őket, és csak egy sorrendet enged beállítani az aktiváltak között.

(#307) allfinanz válasza atillaahun (#305) üzenetére


allfinanz
(senior tag)

Ez nálam is így van, 3G-n szaggat a VOIP hívás.
1. Feltöltési oldal nagyon gyenge, így téged alig hallanak, értenek.
2. Gondolom függ az adott adótorony terheltségétől, hogy épp melyikről kapod a jelet.

Szerintem stabilan voipozni csak wifivel lehet.
3G-n max a szöveges küldés: viber/fb/skype, stb.
Stabil hang adatátvitelhez ez a rendszer túl gyenge és drága.

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

(#308) lemir válasza atillaahun (#305) üzenetére


lemir
(újonc)

Rengeteg oka lehet a gyenge hangminőségnek. Amennyiben Te jól hallod, a hívott fél viszont gyengén/szakadozva, akkor a upload lehet kevés. érdemes egy speed/ping tesztet csinálni [link]
Persze attól hogy megvan a megfelelő sávszél, attól még nem biztos, hogy jó is lesz a hangminőség. érdemes egy próbát csinálni a P2P-n is. Ugyanazt az útvonalat futja be az adatcsomag. Természetesen a tré mobilnak, vagy a többi mobil szolgáltatónak nem érdeke, hogy a mobil voip tökéletesen működjön, mert nekik ez nem olyan nagy biznisz. Persze számos más ok is lehet a hibának.

(#309) atillaahun válasza allfinanz (#307) üzenetére


atillaahun
(PH! kedvence)

... és (#308) lemir

Ezt találtam közben a Tré honlapján.

A Like díjcsomagnál a 3G/HSDPA/HSUPA technológiára jellemző maximális le- és feltöltési sebesség: letöltés 7,2 Mbit/s, feltöltés 1,4 Mbit/s. A mobilinternet szolgáltatásra az esetek 80%-ában garantált le- és feltöltési sebességek különböző technológiákon: 2G/GPRS: 30 kbit/s és 8 kbit/s, 3G(R99): 150 kbit és 150 kbit/s, 3G/HSDPA/HSUPA: 2000 kbit és 800 kbit/s.

Tehát ebből ha jól értem, nekem a 800 kbps garantált feltöltési sebesség lenne a lényeg 3G-n. Az még mindig nagyon sok a 64-hez képest nem?

A teszt egyébként 2600 kbps-t hozott, 0.75-ös latency-vel. Csak gondolom ez kizárólag a letöltés, feltöltést meg nem mutat.
A P2P-s teszt alatt mit értesz?

Egyébként szerintem a Tré vagy tiltja a VOIP/SIP-et vagy nem. Te most kinézed belőlük, hogy olyan huncutok, hogy szándékosan csak részben lassítják, hogy ne őket hibáztassuk, hanem magát a VOIP-ot a szar minőségért? Én ezt azért nem feltételezem róluk. Még. :U

[ Szerkesztve ]

(#310) zichie válasza lemir (#300) üzenetére


zichie
(senior tag)

A MobileVOIP kliens biztos, hogy nem sip-et használ, mert olyan wifi hotspotokon is működik, ahol tiltott a sip: MCD's Prakticomp, Europark... Az első esetében a sip regisztráció sem megy, a másodiknál megy, de hívásnál nincs hang. A MobileVOIP kliens viszont mindkét hotspot szolgáltató esetében gond nélkül működik. Ha jól emlékszem, akkor a Wifizone is tiltja a sip-et, de itt nem próbáltam a MobileVOIP klienst, csak korábban - kb. két-három éve - a sip-et, ami akkor nem ment.

Nekem 3G-vel szépen megy a MobileVOIP és a CSipSimple is. Még mozgó vonaton is tudtam a MobileVOIP klienssel telefonálni 3G-n a Nyugati PU. és Kőbánya-Kispest között, bár néha pillanatra ugrott a hang, de nem volt zavaró. Utcán menve viszont 3G-n tökéletes akadozásmentes hang van minimális hangcsúszással.

Ami érdekes a CSipSimple és a MobileVOIP kliens esetében, hogy mindkettőnél a telefonálás kihangosítóval megy, ami azért lehet zavaró, mert a mellettem álló hallja, amit nekem a hívó fél mond és a hívott fél is visszahallja halkan saját magát kis csúszással. Ezt úgy tudtam kiküszöbölni, hogy fülhallgatót dugtam a telóba, de így viszont max. hangerőre állítva is elég halk volt a hívott fél hangja.
SipDroid esetében valahogy ki tudtam kikapcsolni a kihangosítást, viszont ekkor a hívott fél csak érthetetlen hangfoszlányokat hallott abból, amit mondtam neki. Ha visszakapcsoltam a kihangosítást, akkor jó lett a hang. Ebben nem látok logikát.

[ Szerkesztve ]

(#311) tomp válasza atillaahun (#306) üzenetére


tomp
(PH! nagyúr)

Nem minden a feltöltés. Hiába megvan a sebesség, ha magas a ping, kihat a minőségre. Tegnap beszéltem MobileVoipon és Telenor 3G-n tökéletes volt Bp. Thököly úton sétálva.

Alapesetben én sem tudok tovább menni a sipdroidon. Menü gombot megnyomom majd a settingsben beállítom a codecet majd, hogy választható legyen a tárcsázóban az app. Beállítottam az actionvoipot, majd kiléptem. Ha elindítom a programot egyből bejön az az kép amit belinkeltem. Kér számot meg valami mást. Üresen hagyom és lerakom a háttérbe. Ez után tárcsázóban bejön a sipdroid opció és rányomva hívja is a számot. :)

(#312) Dikri


Dikri
(fanatikus tag)

Ma teszteltem picit a CsipSimple programot. Speex 16 kodek van legfent a szélessávú résznél beállitva alatta g722. Azt kell mondanom tökéletes volt 3G-n. A hivott fél azt mondta a hangerő is jó volt, nálam is hangosabb volt mint az actionvoip szoftvere (nem a mobilvoip-ot hanszáltam) Amit én észrevettem, hogy idönként szakadt a hang, de ezt nem ugy kell elképzelni, hogy kimaradt, inkább csak mint ha egy pár millisecre reccsent volna egyet, abszolut nem zavaró.

Egyébként látom más is ugy gondolja a szoftver nem sipet használ. Amit én 100%ra mondok, hogy nem a SIP portját használja a program, És legjobb tudomásom szerint a SIP 5060 porton megy csak esetleg 5061 a secure.
Egyébként meg a SIP is protokol, csak más rétegben van mert a TCP/UDP az szállitási réteg, míg a SIP alkalmazási réteg.

A tévedés jogát fenntartom :D

zichie: Szerintem ez telefon függő, nekem anno a HTC kaiserom WM6-os csinálta ezt, hogy csak kihangositva halottam, pl skypot.

Hálon belüli beszélgetést nem próbáltátok? Mármint az actionvoip-on belül.

[ Szerkesztve ]

(#313) atillaahun válasza lemir (#308) üzenetére


atillaahun
(PH! kedvence)

Általában egyébként valóban az a jellemző, hogy én jól hallom a másik felet, inkább ők kérdezgetnek vissza, hogy mit mondtam, gondolom halk vagyok, szakadozok, kések - azért. Tehát valóban a feltöltésem körül lehet a bibi, de megnéztem most Android-os Speedtest programmal is, az is rendesen 80-as ping-et mutatott, és 2842/1275kbps-es sebességet. Hát az nekem elég soknak tűnik ahhoz hogy ne nagyon akarjon szakadozni ez a szutyok, és mégis. :F

(#310) zichie
És te melyik szolgáltatónál vagy? GSM és VOIP-ot is kérdezem.
Ez a kihangosítós dolog viszont érdekes amit mondasz, nekem mindkét program az alap felső, telefonálós hangszóróra teszi a beszédet, de lehet váltogatni a kihangosító között is velük.

(#311) tomp
Igen, de 80-as ping azért még nem sok nem? Még ha 1-2 tizedmásodperc lenne, attól se kellene ennyire bekakálnia a minőségnek. Főleg, hogy nálam azért sokszor érezhetően egész másodperceket késik, nem csak tized-et.

Közbe kérdezem egyébként mindkettőtöktől (+zichie) Pesten kívül is próbálgattátok már a VOIP-ot 3G-n? Mert nekem már most az is gyanús, hogy a fővárosban ennyivel jobb lenne a sávszélesség, vagy a minőség. De hát azért én Miskolcon lakok, az még nem egy kis pöcs falu, ahol indokolt lenne ez.

(#314) tomp


tomp
(PH! nagyúr)

A CSipSimple appot hogyan lehet életre kelteni? Be van konfigurálva, ha elindítok egy hívást, süket. Nem csöng ki a másik telefon. kb 10mp múlva magától befejeződik a süket hívás.
Mi van ezzel?

atillaahun
80-as ping? Nekem 110-nél rendben megy a mobilevoip. :)

(#315) Dikri válasza tomp (#314) üzenetére


Dikri
(fanatikus tag)

Én nemzetközi szolgáltatokból választottam ki a betamaxot, és azon belűl az actionvoip.
Utána már csak felhasználónév+jelszó kell.

(#316) tomp válasza Dikri (#315) üzenetére


tomp
(PH! nagyúr)

Megcsinàltam ahogy irtad. De ugyan az. Süket. Mit kell még beállítani?

(#317) Greenbook válasza allfinanz (#304) üzenetére


Greenbook
(tag)

"Ha valakinek kell magyar vezetékes hívható telefonszám (nem 21-es körzet):
-> fonio.hu (évente 2000 HUF, de lebeszélhető)"
Amennyiben megoldható segíts ki mert az említett oldalon ezt olvastam itt:

"A hívószámok megrendelésekor 2875 forint regisztrációs költséget vonunk le az ügyfél egyenlegéből, majd utána minden megkezdett hónapban 1975 forint havidíj terheli az ügyfelet. Lemondási idő 30 nap. Lemondását írásban kell jelezni.
A havi díjtól eltekintünk ha az ügyfél forgalom ezt megengedi."

Köszi előre is.

http://csatlakozok.atw.hu

(#318) allfinanz válasza Greenbook (#317) üzenetére


allfinanz
(senior tag)

Ez érdekes, én tavaly januárban regisztráltam, idén januárban is befizettem a 2 rugót és azóta is ok. Úgy látszik valamiért kevés volt a bevételük, de azért van itt még pár sor lejjebb:

"A havi díjtól eltekintünk ha az ügyfél forgalom ezt megengedi. Részletekért érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál."

Ha regisztrálsz, a partnerkód: 5195.

[ Szerkesztve ]

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

(#319) Dikri válasza tomp (#316) üzenetére


Dikri
(fanatikus tag)

összesen 5 dolgot tudsz beállitani:
fiok neve: tök mindegy
Hivo neve: Ide ird a teloszámod, de elötte azért ezt regisztráld a weboldalon.
Felhasználónév: egyértelmű
Jelszó: Egyértelmű
Provider:ActionVoip

Ami még bibis lehet az a Beállitások/hálozat/kimenő hivások, ezeket pipáld mind ki.
Bejövöt csak akkor, ha fogadni is akarsz rajta hivást.

(#320) tomp


tomp
(PH! nagyúr)

Sipdroiddal most próbáltam edge alatt egy gsm kodec hivást. Borzalmas volt. Vagy 5-6mp-es csúszás, vagy megszakadt. Mondjuk végig 200fölött volt a ping. Gondolom ez már erősen kihat rá. 3G-n szintén gsm kodek tökéletes. Pedig ugyan úgy 13kbps a sebesség. Csak a ping volt 70. :-D

(#321) allfinanz válasza Greenbook (#317) üzenetére


allfinanz
(senior tag)

Jelenleg elérhető publikus számmezőink közül váasztottam: 06-1-633... kezdettel.
Valószínüleg erre nem vonatkozik a havi díj.

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

(#322) lemir válasza Dikri (#312) üzenetére


lemir
(újonc)

Lehet, hogy ezekbe a mobil szotverekbe CSipSimple , Sipdroid csak úgy véletlenül került bele a "Sip szócska" :)
Az összes betamax és dellmont proxi szervere azonos és Sip rendszerű. Ezért ilyen óccsó .

(#323) Greenbook válasza allfinanz (#321) üzenetére


Greenbook
(tag)

Köszönettel!
:R

[ Szerkesztve ]

http://csatlakozok.atw.hu

(#324) allfinanz válasza Greenbook (#323) üzenetére


allfinanz
(senior tag)

Regisztrációnál: 5195

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

(#325) zichie válasza atillaahun (#313) üzenetére


zichie
(senior tag)

GSM: T-Mobile (domino web kétkártyás telóban másodlagos kártyaként), VOIP: PoivY (delmont-betamax)
A PoivY-t 2008 óta használom, akkor még nem volt ActionVoip és akkor ez tűnt a legolcsóbbnak. Előtte VoipDiscount volt, azelőtt meg Neophone és Skype. Ha most elfogy az egyenlegem, akkor lehet, hogy váltok, bár nem biztos, hogy megéri, mert többnyire vezetékest hívok, ebből kb. fele-fele arányban magyar és spanyol számokat, mobilt csak ritkán.

3G-t csak másfél hónapja használok voip-re, Budapesten kívül eddig csak Esztergomban próbáltam, ott nem volt gond.

[ Szerkesztve ]

(#326) allfinanz


allfinanz
(senior tag)

Ennél csak annyi 3G kell, hogy a programban elindítsd a hívást.
Felhívnak téged is, a hívott felet is.
Valamivel olcsóbb, mint a magyar mobilhálózat.
Inkább GSM-minőségű hívás ez, nem VOIP-os.

http://www.easycallback.com/

Ezt használja valaki?
http://www.voipyo.com/rates

[ Szerkesztve ]

Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.

(#327) atillaahun válasza allfinanz (#326) üzenetére


atillaahun
(PH! kedvence)

Hát végülis ez ugyanaz mint a phone-to-phone majd minden szolgáltatónál, amiről már beszéltünk itt korábban, nagyjából egyébként mindenhol így néz ki, hogy 10 Ft a mobil (amit ugye dupláznak ha mobilt hívok), plusz ott a 12 Ft-os kapcsolási díj.

VoipYo-t szerintem nem érdemes, mert csak a SuperDeal miatt ennyi. CallingCredit ugyanez, csak ott SuperDeal nélkül, tehát velszeg nem dupláznak rá jövő hónapban.

(#328) atillaahun


atillaahun
(PH! kedvence)

Sikerült egyébként felfognom a csepp agyammal, hogy mit mondatok, hogy kell beállítani a SipDroid-ot, és végre sikerült. :D Úgy néz ki mégiscsak én voltam a hülye. Bár azt az idióta kezdőképernyőt még mindig nem értem miért erőlteti, vagy mire jó az egyáltalán.
A SipDroid egyébként nektek is ott figyel folyton a háttérben, ha egyszer beállítottam? Nem fogyaszt ez sokat, vagy forgalmaz a háttérben, esetleg tartja ébren a telefont? :U

[ Szerkesztve ]

(#329) sparks válasza atillaahun (#327) üzenetére


sparks
(senior tag)

Mi a baj a superdeal-el? Maradhat az akár hónapokig is. Actionvoip is superdeal volt sokáig, aztán szép lassan emelkedett az ára, de még mindig bőven jó az is az átlag magyar mobilpercdíjjakhoz képest. Voipyo-t így már több mint 2 hónapja használom ezzel a 2 centes percdíjjal és ha a duplájára emelik valamikor, akkor is csak a többi szintjén leszek.
Callingcredit is bármikor megemelheti a percdíjakat, egyik sem garantál semmi olyat, hogy holnap nem lesz mondjuk a háromszorosa a mainak a percdíjuk.
Sőt, sok éve az egyiknél még a magyar vonalas ingyenes volt, aztán egyik napról a másikra hirtelen fizetős lett. Garancia nincs, az aktuális legolcsóbbra érdemes befizetni és slussz.
Aztán lehet imádkozni, hogy jó lóra tegyünk :)

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#330) sparks válasza allfinanz (#326) üzenetére


sparks
(senior tag)

Voipyo-t 2 hónapja használom problémamentesen. De ez csak okostelefonon megy! Nincs se SIP se windows kliens.

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#331) tomp válasza atillaahun (#328) üzenetére


tomp
(PH! nagyúr)

Menü gomb, exit. :)
Lövésem sincs, hogy mennyit eszik a háttérben. Korlátlan netem van. :D

(#332) atillaahun válasza tomp (#331) üzenetére


atillaahun
(PH! kedvence)

Igaz. Most egyelőre bent hagyom így pár napot, aztán meglássam, fogyaszt-e valamit ha csak úgy van ott magának.

(#333) atillaahun válasza sparks (#329) üzenetére


atillaahun
(PH! kedvence)

Hát az átlag magyar mobil percdíjakhoz képest mind nagyon jó az biztos
Egyébként valóban én is még az ActionVoip-os SuperDeal idején fizetten be oda. Akkor még pont fogalmam se volt róla mi az. Mondjuk úgy ha valaki 10 €-val töltöget, aztán 1-2 hónap alatt lebeszéli úgy tényleg mindig a legolcsóbbra érdemes befizetni.
Én csak abból indultam ki, hogy én a 10 €-mat már több mint egy fél éve töltöttem fel, de 2 € még mindig megvan belőle. Nem volt túl jó minőségű, legalábbis nem jöttem rá, hogy tehetném azzá, úgyhogy nem használtam sokat, inkább csak szenvedtem vele néha mikor rámjött.
Igazi garancia sincs sehol az is igaz, bár a SuperDeal mégiscsak jobban utal rá, hogy az a közeljövőben emelkedni fog, és ahol 6-7 Ft a magyar mobilpercdíj, ott abból előbb utóbb 10-12 lesz.

(#334) Dikri válasza lemir (#322) üzenetére


Dikri
(fanatikus tag)

Te félre olvastad amit irtam. Amiket felsorolsz azok biztos, hogy sipen komunikálnak. De a mobilvoip, actionvoip, és pl a PS-s softver actionvoip, szerintem nem, mert ezek nem az 5060 as porton mennek ki. És ugye beállitási lehetőséged sincsen. Ráadásul több szilgáltató nem engedélyez SIP-et, na ott akkor mivel mehet a szoftver?

De mivel ma leteszteltem 3g-n a SIP-et igy állithatóm, tőkéletes, szóval értelmetlen a vita :)

Más: A sipdroid helyett szerintem érdemesebb a csipsimplet használni, mert ott beállitható, hogy ne csüngjön a netten, csak amikor hivok, akkor jelentkezzen fel.

[ Szerkesztve ]

(#335) atillaahun válasza Dikri (#334) üzenetére


atillaahun
(PH! kedvence)

Most nézem egyébként SipDroid mintha deaktiválná magát ha kikapcsol a képernyő, és ha visszakapcsolod akkor felmászik megint. Nálatok nem? Lehúzott redőnyön látszik a kis pont színe, hogy épp mit csinál.

(#334) Dikri
Hány teszthívás volt és milyen hosszúak?
Melyik szolgáltatóknál vagy (GSM/VOIP)?

[ Szerkesztve ]

(#336) Dikri válasza atillaahun (#335) üzenetére


Dikri
(fanatikus tag)

T-mobilos vagyok! Hivtam T-mobilt, vodát, és telenort is, és természetesen t-com vezetékest.
2-3 perces hivások voltak. Az egyik vezetés közben történt. és ott s teljesen jó volt a vétel.

(#337) atillaahun válasza Dikri (#336) üzenetére


atillaahun
(PH! kedvence)

Nah ez már akkor eredmény. Még annyi, hogy melyik VOIP szolgáltatónál is vagy?
Helyileg hol voltak ezek a hívások (település), meg merrefelé vezettél?
Jah meg akkor melyik klienssel is teszteltél milyen codec-el?
Így hirtelen csak ennyi volna. :D

[ Szerkesztve ]

(#338) Aggregátor válasza atillaahun (#335) üzenetére


Aggregátor
(PH! nagyúr)

Nézz körül a beállításokban, a redőnyön lévő értesítést ki lehet kapcsolni.

Ironikus, hogy én kifejezetten olyan sip klienst akartam, ami beépül az Android tárcsázóba, s most mégis a MobileVoip bizonyult a legjobbnak. Tökéletes hangminőség mindkét félnél wifi-n. Csak minimális, halk sistergés volt, de ennyi van GSM-n is külföldre telefonáláskor.
Ha tudom, hogy a sip ekkora szívás, akkor eleve a VoipYo-t választom, de talán abba a 0.01 € különbségbe nem halok bele...

Tapasztalataim a SIP-ről (wifi)
- az alap tárcsázó egész jó minőséget produkált, de nem küldte el a számomat - ma este viszont halk voltam a másik félnél
- SIPdroid elküldi a számom, de vagy én hallom a másik felet gyengén, vagy nála vagyok halk
- CSipsimple már akkor recsegett mikor hívtam, bár ez egy mai build volt, így lehet abban van a hiba

(#339) Dikri válasza atillaahun (#337) üzenetére


Dikri
(fanatikus tag)

őőőő. a csipsimple programon keresztűl teloztam. Budapestről beszéltem. A beállításokat fentebb leirtam. És természetesen actionvoip.

Aggregátor: A recsegést én is írtam, de nem zavaró szerintem. És a recsegés is tulzás azért.
Viszont hangosabb mindkét félnél, mint a saját szoftver.

[ Szerkesztve ]

(#340) Aggregátor válasza Dikri (#339) üzenetére


Aggregátor
(PH! nagyúr)

Hát most hirtelen jobb szót nem tudok rá. Hívás indításakor először ki se csöngött, utána recsegve csörgött valamit. :D Inkább ki is nyomtam. De mondom, ez nem feltétlenül a program hibája, a Play-n lévő kiadás lehet tökéletes.

Most nézem, eddig FREE általában csak vezetékes volt, most viszont a legtöbb helyen már a mobil is :Y Igaz, Superdeal, meg Fair use policy*, de akkor is.

*: ez azt jelenti hogy hetente csak x percet beszélhetsz ingyen.

[ Szerkesztve ]

(#341) tomp válasza Dikri (#334) üzenetére


tomp
(PH! nagyúr)

Ha végzek a hívással, a sipdroidnak kiadom az exit parancsot.
Ha hívni akarok, elindítom és lerakom a háttérbe. :)
CSipdroid nekem nem vált be. Sikerült életre kelteni, de sipdroidon jobb volt a minőség.
Illetve nekem átláthatóbb a codec opció. :)

(#342) Aggregátor válasza Aggregátor (#340) üzenetére


Aggregátor
(PH! nagyúr)

Ezt elnéztem: a két FREE felirat megzavart :DDD (nettó-bruttó)

(#343) Knobber válasza allfinanz (#326) üzenetére


Knobber
(fanatikus tag)

VoipYo-t én is használom. Wifi-n tökéletes, 3G-n nem annyira.
Érdekességként még az leróható, hogy ha Telenort hívok ott a másik félnél recsek. T-mobilnál soha nem volt még gond, 3G-n se annyira. Voda is tűrhető.

Youtube: Knobber

(#344) atillaahun


atillaahun
(PH! kedvence)

Nem tudtok valami jó kis vezetékes ügyfélszolgálati számot ahol ilyenkor már biztos nem veszik fel, és lehet zenét hallgatni? Tesztelnék egy kicsit és ezen hallatszik a legjobban ha recseg, sistereg vagy szaggat a vonal. :-)

(#345) andatti válasza atillaahun (#344) üzenetére


andatti
(senior tag)

én mindig az ügyfélszolgálatot hívom, és negyed óra, mire ügyintézőhöz kerülök, h nincs netem... tesco, bár ott nincs zene... ph hivatalok... :D :D :D

(#346) atillaahun válasza andatti (#345) üzenetére


atillaahun
(PH! kedvence)

Én zenéset akarok. :D

(#347) sparks


sparks
(senior tag)

Nekem VoipYo a Mobilevoip szoftverrel a Vodafone hálózatán még edge módban is tökéletesen használható Zuglóban (Samsung Galaxy S2). Mondjuk a Voda hálózata most nagyon jó lett az utóbbi időkben.
Igaz van egy kb. 0,5 sec késés a hangátvitelben, amit mind a mai napig nem értek, hogy ilyen hardverrel miért is esik meg. A Linksys ATA egységen keresztül észrevehetetlenül kevés a késés...

A másik: superdeal nem jelenti azt, hogy hetek múlva már nem lesz az a tarifa. Csak egy példa:
Voipdiscount vonalas telefonok hívására superdeal már 2006. decembere óta vagy legalábbis azóta van náluk ilyen előfizetésem és azóta "ingyen" telefonálok náluk. Mind a mai napig superdeal.

[ Szerkesztve ]

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#348) tomp válasza sparks (#347) üzenetére


tomp
(PH! nagyúr)

Miért kèsik?
Nèzd meg az edge válaszidejèt. 250 sőt 300 felett van. A sipdroid kiìrja a válaszidőt és 280alà nem megy. Meg is van az eredmènye. Nekem használhatatlan...

(#349) sparks válasza tomp (#348) üzenetére


sparks
(senior tag)

Az rendben, de wifi-n is késik, ahol a válaszidő néhány ms (digikábel). Szóval a technológia sánta egy kicsit vagy direkt van benne butítás, hogy ne lehessen 100%-osan használni (összeesküvés elmélet). A fene tudja hol az igazság, de az ATA modulon keresztül a sima telefonommal nincs különbség a normál vonal és a voip között.

Nincs eladó cryptóm, vagy mégis? https://goo.gl/rTQUua

(#350) tomp válasza sparks (#349) üzenetére


tomp
(PH! nagyúr)

Akkor marad az, hogy nem mindegy a dekódolás típusa. Azaz hardveres feldolgozás gyorsabb mint a szoftveres. :-)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.