Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz Miklós315 #23679 üzenetére

    "b) lelépek, új egyházat alapítok, mert maradjon fönn a nevem, meg így könnyebb, meg miért ne (azaz kit érdekel, mit akar Krisztus? - egységet)."

    Pont,hogy az egyház nem érdekelt igazán abban,hogy Jézus tanításait kövesse és tanítványozzon,bemerítsen és ezt átadja a gyakorlatban.
    Miért Luther és azok az emberek a bűnösök,akik felismerik ezt és kiválónak belőle?
    Napjainkban az egyház megszokásokban és hagyományőrzésben hisznek az élő Jézus helyett.

    Nem új egyházat alapítanak,hanem felismerik az Isten akaratát ,amit Jézus mondott és megpróbálják azt életben tartani és ezt elmondani az egyháznak és az embereknek.
    De az egyház eltanácsolja az ilyen embert,mint Luther,mert maga nem tud azonosulni vele,hiszen a vezetőkben nincs jelen a Szentszellem és nincs élő kapcsolatuk Jézussal.
    Pedig őket,pont,hogy csak Isten érdekli és Isten szelleme vezeti őket. Látszik az életükön,a cselekedeteiket,azon ahogy élnek és azon ahogy Isten munkálkodik közöttük és teszi a csodákat rajtuk keresztül,ahogyan meg van írva:

    Márk 16:17
    "17 Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják követni: a nevemben gonosz szellemeket űznek ki; új nyelveken szólnak;18 kígyókat fognak meg, vagy halálos mérget isznak, de az sem nem árt nekik; ráteszik a kezüket a betegekre, azok pedig meggyógyulnak."
    Látunk ilyeneket az egyházban?
    Jézusnak sem hittek a papok,amikor Istentől beszélt,mert a betűnek hittek és a törvénynek. Azt kívánom nekik,hogy kinyíljon a szemük és a szívük. Jézus mondta nekik
    itt ==>János 10:25

    "25 Jézus így felelt: Már megmondtam nektek, de nem hittétek el. Pedig a csodák, amelyeket Atyám nevében teszek, bizonyítják, hogy én vagyok az. 26 Ti mégsem hisztek nekem, mert nem tartoztok az én nyájamhoz. 27 Akik az én juhaim közül valók, azok hallgatnak rám, ismerem őket, és követnek engem. 28 Én pedig örök életet adok nekik, és soha örökké el nem vesznek, mert senki sem ragadhatja ki őket a kezemből.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák