Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Anfänger #23670 üzenetére

    "A smiley tőlem volt,de nem azért,mert azt nevettem ki,amit írtam,hanem azért mert az egyházak neveit Attila2011 felhasználó soraiból másoltam ki és nem magam rögtönöztem."
    Aha! Így máris más a helyzet. Ergo: a téves értelmezésemből levont (szintén) téves következtetésem ezek után nem áll meg. Ezért tehát bocsánat. :R

    "Nem kell mindent rosszul érteni."
    De, kell! Ha félreérthetően fogalmazol, félre is fognak érteni.
    Többször hangsúlyoztad, hogy írásaiddal szeretnéd felnyitni bárki szemét, megnyitni a szívüket, Isten felé terelve őket (akárkit).
    Ezt hogyan képzeled, amikor figyelmen kívül hagyod, hogy ez egy írásos (nyílt) fórum, nem gondolatolvasó szakkör? Ne a mondatrészeken (alany, állítmány, tárgy, határozók, stb.) spórolj, mert akkor félreérthető és zagyva lesz a mondandód. Nem fognak megérteni, félre fognak érteni.
    Te itt Istenről, az üdvözülés tétjéről diskurálsz. Nem engedheted meg, hogy hanyagul tedd.

    "Isten nem a logika szerint cselekszik. Jézus sem azt tette,ami a papoknak logikus lett volna.Ettől sokkal feljebbvalóak az Isten gondolatai."
    Az egész üdvtörténet (Teremtéstől a Második eljövetelig - és benne minden mozzanat - a logikus rendszer mintapéldánya. Összefüggésekre, elemek logikus kapcsolódására épít.
    Az egész Biblia (Isten kinyilatkoztatása) logikus rendszer.

    "Nem önálló értelmezést vallok,csak azt,amire Isten szelleme tanít."
    Az eddigiek alapján nagyban eltér a Biblia hagyományos értelmezésétől/értelmezéseitől (itt a katolikustól, ott az evangélikustól, amott a reformátustól...). Egy tetszés szerint kiválogatott szövegrészletek alapján összeállított és tetszés szerint értelmezett (elsősorban a kényelmet, az elérhető csodás tetteket célzó) vegyesfelvágott, aminek legvégső viszonyítási pontja/érve: "Isten tudja, én nem magyarázkodok".

    "Én nem támadom,csak megírtam,hogy nem mondanak el mindent,ami fontos lenne,mint pl. tanítványozás,aztán nincs gyakorlati képzés,sem bemerítkezés...."
    De támadod, mert nem indít OKJ-s képzést "önjelölt csodatevők részére", ellenben azt tanítja, hogy ne térj le Krisztus igaz ösvényéről, aminek következtében egyébként nem kizárt, hogy Isten adományokat nyújt a mélyen hívőnek, aki így csodás tettek részese lehet.
    Ez nem a Harry Potter, hanem a Biblia és Isten útja.

    "Torben 26 részben mondja el az örömhírt,és a bibliában leírtakat úgy,ahogyan azt neki Isten mutatta."
    Keresztényként alapvetés, hogy Krisztus eljövetelével, tanításával (Új szövetségével) és megváltásával "lezárult" a "tanítás korszaka", Értsd jól: Mindent tudunk, minden kinyilatkoztattatott.
    Egy szakadár, különutas prédikátor, aki e tanokal ellentétes, vagy ezekből részlegesen kiszakított tan-elemekkel áll ki a pódiumra, az nincs összhangban a Bibliával (az egész, teljes, hiteles Bibliával).
    Nem logikus e mozzanat Isten kinyilatkoztatása, Örömhíre szempontjából.

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák