Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Krisztianby #22541 üzenetére

    A fő probléma, hogy még azt se tudod melyik felekezetbe lettél megkeresztelve. Amiket írtál, csak a katolikusokra vonatkoznak, ha református lennél, ott lehet teljesen más előírások vannak.

    De tételezzük fel, hogy szüleid katolikusnak kereszteltek. Ebben az esetben azzal, hogy ateista lettél, te hitehagyó, aposztata vagy, így megszakítottad a kapcsolatodat az Egyházzal, nem tartozol többé Krisztushoz. Itthon nincs szükség további procedúrára. Ha például Németországban lettél volna megkeresztelve, akkor egy picit más lenne a helyzet az ottani adózás miatt, de itthon ilyen sincs.

    A kánonból kiemelt rész, ahogy benne is van, a más vallásra való áttéréssel foglalkozik. Ha pl. egy katolikus evangélikus akarna lenni, akkor lehet egy ilyen hivatalosabb procedúra. De a legtöbb esetben akkor se élnek ezzel, egyszerűen áttérnek.

    Szerk.:
    Persze ha téged borzasztóan zavar, hogy megkereszteltek, és sokáig jársz egy pap nyakára, lehet megengedi így is, legfeljebb a megadott rubrikába írja, hogy az "ateista vallásra/hitre" tértél át.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák