Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #21945 üzenetére

    Hogy a szektások tudnak a szentírásra hivatkozni? Naná!
    Abban is egyetértünk, hogy a Bibliából mindent és mindennek az ellenkezőjét be lehet bizonyítani.

    Itt viszont a Máté 15:11 esetén a Máté 15-öt kell nézni.
    A szituáció véleményem szerint az volt, hogy az írástudók beszóltak, hogy te beszélsz, mikor a tanítványaid étkezés előtt még kezet se mosnak? Erre mondta azt, hogy nem az étkezés (külsőség) számít, hanem ami belül van, az betegíti meg az embert. (Test vagy lélek betegsége? Gutaütés? Ki tudja mire gondolt Jézus.)
    Igen, a mai világban jobb, ha étkezés előtt kezet mosol. Könnyű is, és a szervezeted nincs a bacikhoz úgy hozzászokva mint egy kutya, vagy ókori ember.
    Egy kis érdekesség: Tudtad, hogy a római katonák zsoldjához hozzátartozott a napi bormennyiség? Elsőre az ember azt gondolná, hogy jah, így akartak részegek közt toborozni, az összes katona részeg tivornyázó fúj!. A valóság viszont az, hogy az ókorban a víz minősége hagyott némi kívánnivalót maga után. Rómának jobb volt, hogy a katonái spicessek, minthogy egy vízben terjedő betegség miatt halottak, vagy harcképtelenek.
    Ebből nekem az következik, hogy az ókorban a kézmosás nem jelentett olyan szintű védelmet a baktériumok ellen mint ma szappanos vízzel, tiszta törülközővel.
    De ez csak kitérő, a lényeg az, hogy a kézmosásnál fontosabb a belső. Ha a belsőd tiszta moshatsz kezed, de ha a belsőd koszos, akkor mi végre a külső csillogás? Nem ismerős ez a Mikszáth által is lefesttett dzsenti világból? Noszti fiú?
    Így nézve szerintem már sokkal árnyaltabb a kép. Ha szerint ez belemagyarázás, mert a szövegkörnyezettel együtt értelmezem, hát. Arra nem tudok mit mondani. (Hav nem te mondtad volna, hanem egy szektás annak alátámasztására, hogy nem szabad kezet mosni, akkor neki is ezt mondom, hogy nem a kézmosás tilalmáról szól ez a rész, hanem, hogy a lélek fontosabb, mint a belső. S nem a kézmosást tiltja meg, hanem hülyeségnek tekinti, ha a kézmosással együtt nem törődünk a bensőnkkel is.)

    (#21947) Füleske:
    "Én arra próbálok rájönni hogy valaki mi alapján nézi be a véletlent Istennek."
    Te dolog egyszerű, mivel nincs Isten, ezért csak véletlen lehet. De mi van ha létezik Isten, vagy Higs bozont? Mi mondja meg? Statisztika és valószínűségszámítás.
    Ha mondjuk egy szeretted szenvedne, vagy haldokolna, s adnál neki mindenféle gyógyszert, gyógyhatású készítményt, elhívnád a helyi kézrátételes szakembert, papot, imádkoznál, elmennél Lurvba, öntenéd bele folyamatosan a lelket, hogy meggyógyuljon és ne adja fel, s végül meggyógyulna. Érdekelne téged, hogy mi gyógyította meg? Próbálnád kideríteni, hogy végül is mi volt a hatásos? Nem köszönnéd meg mindenkinek aki valamit is tett érte. Oké, a pi vizes szakembert, akinek a vizétől utána hányt és rosszabbul lett, azt én se foglalnám imáim közé, szóval megértem, ha nem mindenkinek köszönnéd meg, de nyilván megköszönnéd olyannak is, aki ténylegesen nem járult hozzá, mert az a lényeg, hogy végülis meggyógyult.
    Jah igen, lehet, hogy a repülő spagettiszörny gyógyította meg, mert épp arra járt, látta a szenvedését, és igaz, hogy nem imádkoztatok érte, de megsajnált, jót akart tenni, és megtette.

    "Tehát a Biblia Istene szerinted is a tömeggyilkosok közé sorolandó ? Ez lenne a keresztény erkölcs hivatalosan is ? A keresztény Isten a mai emberi erkölcs alatt van jóval ?"
    Én ezt nem mondtam. Azt mondom, hogy a korszakot kell nézni, s úgy ítélni. Az összképet.

    "Úgy érted akinek ami tetszik mazsolázgasson csak nyugodtan a többit meg felejtse el ?"
    Te ezt teszed nem? Csak te kifejezetten a negatív részeket keresed, hol lehet belekötni. Jézus boldogságról szóló példabeszédét ezért hoztam fel. Nézd azt is, legyen teljes a te képed is!
    Én is tudnék mondani negatív részeket a Bibliából. Kezddjük a Teremtés könyvével. Egyetlen nyomorék alma miatt? Ok, még ha az alma szimbolikus akkor is. Csak mondjuk ebben a történetben ott van az is, hogy Isten egyből tudja, hogy ettek a tudás fájáról pedig megtiltotta. Még se ezzel kezdni, a lehetőséget megadja a bocsánatkérésre, de az ember nem él vele, ezért üzetik ki. (Érdekesség, hogy Judásnak se az a legfőbb hibája, hogy elárulta Jézust, ennek így kellett lennie. A hibája az volt, hogy nem bírt Jézus szemébe nézni, és bocsánatot kérni, pedig megbánta bűnét és visszaadata a 30 ezüstöt.)
    Egyiptomi tíz csapás, akkor ahogy idézted egyiptomi kivonulás után 40 év, a zsidó honfoglalás. Babiloni fogság stb.
    Mi a hóvirág? Genetikailag mindegyik eltér, mindegyik máshol nyílik, máskor, mindegyik más, mégis azonosak. Mi a kereszténység?...

Új hozzászólás Aktív témák