Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz MageRG #21928 üzenetére

    Ez persze nettó hülyeség, se Jézus, se az apostolok nem csináltak ilyesmit. Ha Jézus beteget gyógyított, akkor az fizikailag meggyógyult, a leprásnak elmúlt a betegsége, a vak újra látott. (Legalább is az evangéliumok leírása szerint, de te is arra hivatkoztál.) Nem adtak senkinek sem különböző főzeteket és hitegették őket a gyógyulás reményével. Gondolom most csak vicces akartál lenni és remélted, hogy ilyen beszólástól biztos az is leszel.

    (#21929) Füleske
    "Pl. Imádkozz Jézushoz/Istenhez és meggyógyulsz. Tényleg nem látod az azonosságot?"
    Ezt csak te állítod, ilyet például a kereszténység nem állít, ha már Jézusra hivatkoztál. A kereszténység megkülönbözteti veled ellentétben a lelki és testi betegségeket. A testi betegségekre a gyógyszerek és orvosi kezelések, a lelki bajokra, a bűnökre, pedig az ima segít. Ezek között gyakran lehet kapcsolat, de egy pap se mondja, hogy hagyj fel a kemóval, elég lesz az ima.

    "Hagyd el és csak imádkozz ! Vagy nem bízol eléggé Istenben ?"
    Az pedig valami borzalom, hogy ilyet merészelsz leírni egy nyílt fórumon, bíztatva ezzel embereket, hogy hagyjanak fel orvosi kezeléseikkel és csak imára hagyatkozzanak.

    "Morbid lenne, de mondjuk ezer hívő cukorbeteg és ezer nem hívő cukorbeteg között csináljunk olyan kísérletet hogy az ezer hívő elhagyja az inzulint és helyette csak imádkozik, az ezer nem hívő meg továbbra is szedi a gyógyszert. Aztán meglátjuk Isten kit hagy életben."
    Ne haragudj, de nálad szerintem valami nagyon komoly baj van. Aki ilyen könnyen játszana mások életével, ott súlyos gondok vannak és inkább ő szorul orvosi kezelésre.

Új hozzászólás Aktív témák